Glorii arădene

La 45 de ani de la momentul Feyenoord, Memorialul Legendelor își consumă episodul cu numărul 7





Veteranii Bătrânei Doamne sunt din nou gata să intre în teren: vechea gardă organizează, vineri, pe terenul „Șega”, a șaptea ediție a Memorialului Legendelor. Invitatele roș-albilor sunt selecționatele orașelor Belgrad și Zrenjanin, dar și Poli Timișoara.

„Ne așteaptă un eveniment frumos, e ca o sărbătoare pentru noi. Când ne aducem aminte de cei care nu mai sunt printre noi, o facem cu mare plăcere, îi simțim aici!”, a prefațat Gyuri Vaczi turneul dedicat utiștilor care au plecat dintre noi.

Acțiunea începe la ora 14,00, la cimitirul Eternitatea, cu un pelerinaj la locurile de veci ale lui Iosif Petschovsky, Nicolae Dumitrescu, Zoltan Farmati, Gheorghe Vaczi I și ale celorlalți mari fotbaliști care sunt înmormântați acolo, lângă stadionul pe care au fermecat atâta lume.

Meciurile încep la ora 17,00, turneul se dispută sub forma unui patrulater, pe jumătate de teren. Invitați speciali: Iosif Lereter, Jenö Pozsonyi, Emeric Jenei și Miodrag Belodedici!

Vaczi a mărturisit că are un gând frumos pentru când noul stadion ”Francisc Neuman” va fi ridicat. „La inaugurarea stadionului vrem să-i chemăm pe Feyenoord, să le arătăm că după 45 de ani e gata stadionul! Pentru că în 1970 li s-a spus că era în construcție!”, a zâmbit fostul atacant.

„Cu ocazia acestor întâlniri ne aducem aminte unde am fost și unde vrem să ajungem”, a completat Christos Metskas, fotbalistul UTA-ei din anii 50-60.

„Sper că îi stimulează pe tineri să se gândească la ce a fost această echipă odată”, a spus și Mircea Axente, extrema de altădată a Bătrânei Doamne.

uta-arad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button