UTA Arad

Start de an pentru echipa fanion a Aradului: 27 de jucători au transpirat la primul antrenament





La 11 zile după intrarea în noul an, „Bătrâna Doamnă” a pus punct vacanței de iarnă. Juniorii clubului o făcuseră deja în urmă cu o săptămână, astăzi alăturându-li-se și ceilalți componeți ai lotului care au terminat cele 18 etape ale prezentei stagiuni de liga secundă pe locul 3. Au existat și două excepții, una dintre ele,previzbilă – Alexandru Sorian, iar cealaltă puțin surprinzătoare – Szabolcs Szekely. Și tot la capitolul „divorțuri”neprevăzute îl putem trece și pe Marius Bortiș, preparatorul fizic al arădenilor sosit în luna februarie a anului trecut.

staffuta„Divorț” de golgheterul primăverii în Liga a 3-a

Și tot în februarie 2015 semna cu UTA și Szabolcs Szekely, cel care avea să pună serios umărul la îndeplinirea obiectivului. Fostul atacant al lui ACS Poli reușise 8 goluri în contul trupei lui Nagy în primăvară, de referință rămânând hattrick-ul din meciul care a decis, în mare măsură, promovarea în Liga a 2-a, cel cu Național Sebiș. În vară, drumurile păreau să se despartă, dar după renunțarea la Ionuț Radu, utiștii au apelat din nou la „vârful” originar din Aiud. Însă, acesta a fost o umbră a fotbalistului din returul Ligii a 3-a, reușind doar trei goluri în stagiunea de toamnă. „Am ajuns la un acord cu Szekely pentru o despărțire amiabilă. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru club”, a punctat Codru Grădinariu, directorul general al arădenilor.

bortisDespărțire tristă de preparatorul fizic

Scurt-circuitul care a intervenit între Marius Bortiș și conducerea grupării arădene s-a materializat în cele din urmă într-o despărțire pe care ceilalți membri ai staffului tehnic și jucătorii nu au primit-o prea bine. „Sunt ceva probleme, din punctul meu de vedere Marius este o piedere.  Am reușit să muncim bine, la fel cum s-a întâmplat și cu Radu Anca, doi colegi și oameni importanți în acest proiect. Dar, mergem înainte, sperând să suplinim cum putem mai bine plecarea lui Marius”, a punctat Roland Nagy, antrenorul principal al „textiliștilor”.

Înainte de a părăsi gazonul „Motorul”, Bortiș și-a îmbrățișat călduros foștii colegi și elevi, vizibil afectați de despărțire. „Îi mulțumim lui Marius Bortiș pentru munca excelentă făcută la UTA și-i urăm multă baftă mai departe. Avem antrenori secunzi capabili, care au în fișa postului și specializarea pregătire fizică”, a punctat și Codru Grădinariu. Probabil, valorosul preparator fizic nu va sta prea mult timp pe bară, fiind curtat de cluburi din țară și străinătate.

Sorian și Ousmane nu intră în calcule, Suslak și Wild așteaptă și ei clarificarea situației

„Cu Sorian am încheiat conturile și nu contăm nici pe Ousmane, cu precizarea că pe el îl mai ajutăm din punct de vedere birocratic”, a spus Codru Grădinariu despre fostul mijlocaș al Bihorului și atacantul de culoare împrumutat în toamnă la Șoimii Pîncota. Flavius Cuedan, un alt fotbalist care nu va mai evolua sub comanda lui Ionuț Popa și e sub contract cu UTA, nu a fost prezent la reunire, semn s-ar putea să o apuce spre alte zări. În fine, fundașii Erich Wild și Adrian Suslak ar trebui să aibă o discuție cu antrenorii și, în funcție de aceasta, să treacă și pe la birourile șefilor.

gentMurakami, însoțit de impresarul Kent

Conform așteptărilor japonezul din curtea UTA-ei a fost cel mai harnic utist în ziua reunirii. Gentaro Murakami a ieșit pe gazon cu o jumătate de oră înaintea colegilor săi și, după ce a îngenunchiat pentru o rugăciune specifică samurailor, a efectuat alergări ușoare și exerciții de stretching. De pe margine, asiaticul a fost urmărit de vechea cunoștință a suporterilor arădeni, atacantul Kent, care acum e impresar de fotbaliști. În funcție de ceea ce vor decide antrenorii și japonezul și reprezentatul său vor avea o discuție cu conducerea.

igneaIgnea, alergare înainte de discuții

Așa cum anticipam, Alin Ignea a participat la reunirea UTA-ei, profitând de hârtia pe care a obținut-o de la FC Baia Mare, clubul cu care se află încă sub contract. „Ignea este cu noi deja, o să poarte discuții cu conducerea clubului, sper ca acestea să aibă un final fericit. E un fotbalist pe care eu îl știu foarte bine, el, la rândul lui, cunoaște UTA și Aradul și cred că ne-ar ajuta mult”, a spus Roland Nagy despre mijlocașul cu care a mai lucrat în alb-roșu în urmă cu 4 sezoane. Fotbalistul urma să aibă discuții cu „oficialii” echipei fanion la orele după-amiezii. La capitolul noutăți, îl mai găsim și pe Giurgiu, un fundaș arădean de 26 de ani, care – însă – are șanse minime să rămână alături de „textiliști”

utaaleAntrenamente pe „Șega” până la plecarea la Moneasa

La prima întâlnire a anului au fost astfel prezenți 26 de jucători și anume:  Miron, Anca – Trip, Mara – portari; Polgar, Botiș, Manea, Gligor, Filaret, Burlă, Giurgiu, Wild, Suslak, Strătilă, Chindriș, Dobrean, Ignea, Tănase, Jorza, Hlistei, Vlad, Costin, Copil, Murakami, Man, Rus, Curtuiuș, Petre – jucători de câmp. Zilele următoare mai sunt așteptați la pregătiri și juniorii: Lazăr, Copaci, Dinculescu și Prună, cu un semn de întrebare în dreptul acestuia de urmă, care va face un control medical miercuri. De fapt, marți, miercuri și joi, toți jucătorii vor efectua vizitele medicale pentru obținerea vizei, urmând să se prezinte la antrenamente începând cu ora 14, pe sinteticul de pe „Șega”. „O zi așteptată cu poftă, chiar dacă, poate, aerul de vacanță și de Sărbători încă persistă puțin. Dar, de azi încolo noi, cei din stafful tehnic, avem datoria să demarăm etapa de încărcare a bateriilor, o etapă grea și nu prea iubită de fotbaliști, dar necesară pentru parcursul de la primăvară. După cum vedeți, lotul este în mare același, mergem pe stabilitate și continuitate. Speră, totuși, să mai întărim puțin efectivul. Sperăm ca până la plecarea în cantonamentul de la Moneasa să clarificăm situația tuturor și să ne bazăm doar pe fotbaliști care vort fi ai noștri”, a punctat Roland Nagy cu ocazia reunirii de azi. Arădenii vor urca la munte de vineri până pe 25 ianuarie, însă încă există și posibilitatea de a merge în cel de-al doilea cantonament în Croația. „În principiu, rămânem la un al doilea semi-cantonament pe plan local. O mică speranță mai există și pentru cantonamentul din Croația, pentru un turneu cu echipe bunicele”, a adăugat Nagy. .









Un comentariu

  1. Pacat, o echipa , care se respecta ar trebui sa aiba un preparator fizic, de meserie la fel si echipa medicala. Secunzii, oricit de multi ar fi, ( oricit de buni fost fotbalisti ar fi fost ), nu tin locul preparatorului. S-a dus epoca cu „turele de stadion” si cu indemnul de tip „trage de tine”, Cine stie despre ce vorbesc, si cum se tine evidenta pregatirii de catre un preparator fizic de meserie, imi va da dreptate. Mai degraba cred ca a plecat, spre alte zari, fie nemultumit de bani, fie nemultumit de ceea ce nu a fost lasat sa faca. (” Cainele nu pleaca, de buna voie, de linga macelarie” !).

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button