National Sebis

Neaga duce 19 sebișeni la Tușnad: „În cantonament mai vin trei fotbaliști și lotul e complet”





Național Sebiș are exact o săptămână de antrenamente în acest an, dar și două meciuri amicale în compania unor formații din primele două eșaloane. A fost 1-3 cu ACS Poli Timișoara și 2-2 cu Universitatea Cluj, ambele partide disputându-se pe terenuri străine.

Dincolo de antrenamentele prin joc, a fost o bună ocazie pentru Rică Neaga să-și vadă la lucru elevii, pe care i-a cunoscut doar după vizionarea a două-trei partide pe DVD și prin ochii managerului Călin Cojocaru. „Am văzut ceea ce am am avut de văzut în aceste meciuri, iar impresiile sunt pozitive. Sigur, mai avem mult de lucru, dar important este că avem materialul necesar la dispoziție. Jucând cu formații mai bine cotate decât noi, jucătorii se mobilizează la maxim, așa cum ar trebui să o facă la partidele oficiale. Rezultatele nu sunt prioritare acum, deși ar trebui să ne ferim de înfrângeri severe c ear doborî moralul jucătorilor. Revenind, la Cluj și Timișoara, eu zic că ne-am comportat onorabil, cu un plus pentru partida cu Universitatea”, a precizat noul „principal” al echipei de pe Crișul Alb.

Pornind de aici, Neaga a și pus pe foaie numele jucătorilor care vor face deplasarea în cantonamentul de la Tușnad. „În autocar urcă 19 jucători, dar în cantonament mai vin, sau așa sperăm, trei fotbaliști și lotul e complet. Ne-am mai orientat spre un fundaș central cu mare experiență, un mijlocaș de bandă și un atacant. Dintre fotbaliștii pe care i-am folosit la Cluj, unul dintre ei va pleca, îl vom anunța mâine. Are calitate, doar că nu intră în vederile mele tactice”, a adăugat fostul atacant al Stelei.

Sosit de trei zile la Sebiș, David Lazăr, un atacant de 23 de ani care ultima oară a evoluat în liga a doua irlandeză, începe să convingă. Totodată, croatul Igor Basic are avantajul de a fi Under 19. „La Cluj, Lazăr a jucat foarte bine, doar că nu am putut să-mi fac o impresie completă despre el. Am înțeles că nu a jucat de câteva luni, trebuie văzut dacă poate tine ritmul cu restul. Cât despre Igor, el are 19 ani și poate fi oricând o variantă de junior”, mai spune Rică Neaga.

După antrenamentul de mâine, jucătorii primi liber până luni, când Ilie Stoican va conduce ultima ședință de pregătire înainte de plecarea spre județul Harghita. Neaga va veni direct de acasă, de la Pitești, la Tușnad, iar de marți dimineață va trece la treabă timp de 9 zile în stațiunea montană.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button