National Sebis

Neaga: „Nu avem presiunea promovării, altele sunt echipele ce pornesc cu prima șansă”





Național Sebiș a schimbat, oarecum, „macazul” în această iarnă, iar după numărul și calitatea achizițiilor s-ar zice că țintește primul loc. Problema e că înainte de reluarea campionatului, „alb-albaștrii”au nu mai puțin de trei formații în fața lor și toate au cam aceleași gânduri. În ziua preluării echipei, Rică Neaga a vorbit deschis despre promovare, doar că, între timp, discursul s-a mai schimbat puțin. Probabil, fostul stelist a realizat că drumul nu este atât de simplu și asta pentru că sunt, totuși, 8 puncte în spatele liderului ACS Poli.

„Nu e capăt de țară dacă nu promovăm, formăm grupul pentru la anul”

Fără îndoială, ca și individualități, Sebișul e mult mai puternică decât în tur, dar marea provocare a lui Rică Neaga este să omogenizeze acest lot. A realizat acest lucru în special în partidele de verificare, disputate (cu excepția celor de la  AFK Csikszereda) cu formații mai bine cotate. „Cu Baia Mare chiar am făcut cel mai bun meci al nostru, adică am fost constanți pe parcursul tuturor celor 90 de minute. Până acum, am jucat pe porțiuni, însă vineri am făcut un pas important din punct de vedere al constanței. Este clar că suferim puțin din punct de vedere al omogenități, fiindcă sunt mulți jucători noi în lot. Vom lucra la acest aspect în următoarele trei săptămâni, fără a avea presiunea promovării. S-a tot vorbit că altă variantă nu există pentru noi decât promovarea, dar nu e capăt de țară dacă nu vom reuși. Altele sunt echipele ce pornesc cu prima șansă. Formăm grupul pentru la anul, mai ales că, așa cum am mai spus în diferite rânduri, pentru mine unitatea acestui grup primează în fața oricăror alte aspecte. Mă bucur că majoritatea componenților lotului a înțeles și ea asta, jucătorii și-au dat seama ce-mi doresc exact de la ei, iar de aici încolo ar trebui să progresăm săptămână de săptămână, meci după meci”, a subliniat Neaga.

Mai vin jucători

După despărțirile de Dăruială și Lazea, sebișenii încearcă să aducă ceva în locul lor. În Ungaria, contra celor de la FC Baia Mare, au fost testați și portarul Filip (18 ani) și mijlocașul Haș (22 de ani), dar Neaga susține că mai vin și alți fotbaliști. „La finalul săptămânii viitore, dorim să definitivăm lotul. Mai suntem în discuții cu trei-patru fotbaliști, cred că Haș este unul dintre cei care va rămâne cu noi. De asemenea, de mâine îl avem la antrenamente și pe Keita, care e pe drum deja”, a mai menționat Neaga, care a recunoscut că transferurile mijlocașilor ofensivi Mailat (ACS Poli) și Gavrilescu (ex. Pîncota) au căzut.

Revedere cu Lazea în prima etapă

Joi, Sebișul a oficializat despărțirea de Andrei Dăruială și Florin Lazea, iar, ieri, acesta din urmă a și bătut palma cu FC Hunedoara. Prin urmare, tânărul mijlocaș va fi adversarul Naționalului în prima etapă a returului. „Nu ne-a interesat viitoarea destinație a celor doi jucători , am considerat doar că ambii merită să joace, nu să stea pe bancă. Nu erau primele opțiuni pe posturile pe care le joacă, așa că am considerat că e normal să le dam șansa să se afirme la alte echipe”, consideră Neaga.

Amical cu UTA

Până la urmă, amicalul cu Zăbraniului, programat azi, a fost anulat. Prin urmare, următorul test al sebișenilor va avea loc miercuri, la Arad, cu UTA. De menționat că Naționalul a pierdut toate meciurile amicale disputate în această vară cu divizionarele secunde, exceptând cel cu Universitatea Cluj (scor 2-2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button