UTA Arad

Strătilă: „Sperăm să promovăm, în afară de Mediaș nu ne este frică de nimeni”





După o lungă pauză, divizionarele secunde revin în iarbă  cu etapa a 19-a. Pe 27 februarie, „Bătrâna Doamnă”  ar trebui să o găzduiască pe FC Brașov, grupare amenințată serios cu falimentul după ce creditorii nu au aprobat planul de reorganizare în insolvență. „Duelul” ar avea o savoare aparte pentru Sorin Strătilă, utistul crescut chiar la gruparea de sub Tâmpa, care – de altfel – deplânge situația în care a ajuns gruparea emblemă a orașului natal.

– Sorin, s-a vorbit toată iarna de această partidă foarte importantă în cheie play-off, dintre UTA și FC Brașov, iar acum există riscul ca ea să nu se mai dispute sau, oricum, să fie marcată de situația gravă de acolo. Tu ce vești ai de acasă?

– Mare lucru nu știu, doar ce am citit și eu prin ziare. Am înțeles că au probleme mari, că sunt multe datorii, sper totuși să și le rezolve și să jucăm cu ei în prima etapă. Ar fi chiar păcat ca Steagul Roșu, încă o echipă de tradiție în România, să moară în felul acesta.

– Prin urmare, există și posibilitatea să mai jucați acasă doar cu Tărlungeniul acasă în sezonul regulat. Ce campionat mai e acesta?

– Din păcate, acestea sunt condițiile, cluburile, România. După părerea mea, a fost și o lipsă de cumpătare. S-au cheltuit prea mulți bani înainte, se vede că fără prea mult rost, iar acum se trag ponoasele. Tot mai des se vorbește despre faliment, ca și varianta cea mai ușoară în fotbalul românesc.

– Se poate spune că vă gândiți deja mai mult la întrecerile de play-off?

– Eu am mai spus-o și sunt convins că 89-90% ne putem considera în play-off. Acolo o să fie mai greu, dar, în afară de Mediaș, nu ne este frică de nimeni. Cred că e singura echipă ce are puterea financiară și jucătorii ce pot face diferența.

– De echipele din fața voastră nu țineți cont?

– Sigur, Vâlcea și Baia Mare au atuurile lor, dar eu nu le consider foarte periculoase. Poate că Baia Mare au făcut niște achiziții importante ca și nume, dar când se vor suda aceste achiziții cu restul lotului? În schimb, noi suntem aceiași, nu a plecat nimeni, dar nico nu a venit nimeni…

– Ați fi avut nevoie de întăriri?

– Poate încă doi-trei jucători cu experiență, dar ne descurcăm și așa.

– Ce înseamnă asta?

– Sperăm să promovăm, căci eu cred că se poate și se vrea. Cu siguranță, nu ne vom da la o parte, vrem să câștigăm orice meci. Dacă reușim, vom rămâne acolo sus și asta înseamnă promovare. Oricum, ar fi mai ușor în acest sezon, decât la anul când se face o singură serie.









Un comentariu

  1. Sa dea Dumnezeu sa promovam, pt. ca UTA. are la ora actuala un lot cu tineri talentati si o echipa omogena care joaca de cativa ani impreuna si cel mai important este ca majoritatea sunt aradeni ceea ce conteza foarte mult. Vreau UTA. in liga 1 !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. iar se dau cu fumigene pe care scrie promovare? daca doresc cei din clubul uta asa mult promovarea..de ce nu au facut 1-2 transferuri mai serioase? chiar nu exista niciun jucator transferabil in tara asta care sa fie peste unii din actualul lot? iar infrastructura aradului fotbalistic e un subiect care nu isi mai are rostul…joci pe mototul in liga1? sa vada o tara intreaga incompetenta unui oras numit Arad? la un meci de cupa cred ca cel cu copii de la resita prin vara se auzeau pe arena motorul grohaiturile porcilor din cotetele din spatele portii.. doar nu va imaginati ca in liga 1 se poate evolua pe un astfel de teren?? cand echipa are sanse teoretice de promovare , cum hop apar astfel de sperante.. cred unii ca fara fumigena numita liga 1 suporterii nu mai vin la stadion? cel putin eu si daca primesc in scris de la conducere ca uta nu o sa promoveze 10 ani , abonament tot o sa am si la meciuri tot o sa fiu prezent. hai uta si nu mai va lasati manipulati cu asa ceva..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button