Rugby

Grindei trasează obiectivul în Cupa României: „O simplă etapă de pregătire pentru campionat”





Federația Română de Rugby a surprins divizionarele secunde prin introducerea unui sistem inedit în Cupa României. Cele 15 echipe au fost împărțite în două grupe valorice, în prima regăsindu-se echipele care vor participa în SuperLigă, iar în cea de-a doua, echipele din Divizia Națională de Seniori și Divizia A.

Debut la Buzău

Clubul Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu Arad a fost repartizată în Seria Roșie, alături de: Ştiinţa Petroşani, RC Stejarul Buzău şi CS Mănăştur Cluj-Napoca. Primul joc al arădenilor este programat pe 19 martie la Buzău. Apoi, pe 26 martie, se joacă Cluj, iar în etapa a treia, pe 2 aprilie, „studenții” întâlnesc pe teren propriu cu Ştiinţa Petroşani. Vor urma apoi partidele retur, prima clasată calificându-se la meciul de baraj pentru pătrunderea în sferturile de finală ale competiţiei, alături de formațiile din Surperligă.

maxim

Arădenii, neinteresați de calificare

La rândul lor, „studenții” arădeni au aflat pe 24 februarie că vor evolua în șase meciuri în Cupa României începând cu weekendul următor. „Inițial, ni s-a spus de la Federație că vom juca de abia prin mai, iunie, câteva turnee de rugby în 7. Când am aflat, însă, că vom evolua și în Cupă am intensificat pregătirea. Ne antrenăm zilnic pe „Șega”, sperăm să ajungem cât mai pregătiți la meciul de la Buzău. Dar, vă spun din start că vedem aceste meciuri ca un bun prilej de a ne pregăti pentru campionatul ce va începe destul de târziu, pe 1 octombrie. Nu ne interesează calificarea în sferturi, sunt simple meciuri de verificare pentru noi în care să ne închegăm ca echipă”, a punctat antrenorul-jucător al CS UAV Arad, Marian Grindei.

Probleme pentru Tiron și Maxim

Din lotul de 26-27 de jucători al arădenilor absentează în continuare fundașul Ilie Tiron (probleme la umăr) și Florin Maxim. Dacă primul are șanse să revină pe gazon chiar în Cupa României, experimentatul taloneur își adună forțele pentru campionatul Diviziei A.









Un comentariu

  1. Mentinerea inutila a sprijinului pentru echipa de rugby, care ramane, la nivelul „chior, intre orbi”, de multi ani, fara ceva notabil, este de prost augur. Cu banii cheltuiti, inutil la rugby se putea sprijini bascketul feminin, care a facut ceva pentru Arad. Pacat ca Universitatea A. Vlaicu finanteaza un sport mort, dinainte de a se naste, scump, si fara rezultate. E si asta o …politica, de cheltuit banii !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button