Alte sporturi

„Cei mai buni aruncători de pe Bătrânul Continent”, la Cupa Europei de Aruncări Lungi





A 16-a ediţie a Cupei Europei de Aruncări a fost prefaţată în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Sandu Ion – preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Dobromir Karamarinov – preşedinte Balkan Athletics şi Jose Luis de Carlo – membru în Consiliul Atletic European.

Este o competiţie foarte importantă, pentru că e un an cu Jocuri Olimpce. Sportivii vor dori să-şi demonstreze valoare, iar unii vor ţinti baremurile de participare la Jocurile Olimpice. Accesul spectatorilor este gratuit şi sperăm ca şi vremea să ţină cu noi. La start vor fi cei mai buni aruncători de pe Bătrânul Continent, mulţi fiind decişi să-şi facă la Arad baremul pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro. Acolo unde România are deja 17 atleţi calificaţi, dar până la sfârşitul lunii iulie sperăm să avem 25-30 atleţi în Brazilia”, a spus Sandu Ion.

„Suntem onoraţi că România organizează această întrecere şi mai ales că Aradul e gazda evenimentului. Trebuie să subliniem din nou că Aradul are un spirit sportiv. Avem obligaţia să creştem copii sănătoşi, pentru că într-o societate sportul e foarte necesar. Urez succes tuturor participanţilor”, a adăugat și Gheorghe Falcă, cel care a rpecizat faptul că municipalitatea a alocat 500.000 de euro pentru organizarea evenimentului.

„Asociaţia balcanică e mândră de acest eveniment. Este important că într-o perioadă scurtă de timp România reuşeşte să organizeze competiţii de talie europeană. Succes sportivilor şi Federaţiei în organizare!”, a completat Dobromir Karamarinov. „Cum s-a mai spus, România a lipsit prea mult timp de pe harta organizării unor competiţii europene. E primul eveniment după 35 de ani organizat de Federaţia din ţara dumneavoastră. Sper ca pe viitor să mai avem asemenea ocazii să venim în România. Mulţumim și municipalităţii din Arad pentru eforturile făcute”, a spus şi Jose Luis de Carlo.

Participanţi din 37 de ţări vor concura în 4 probe găzduite sâmbătă şi duminică pe arenele Gloria şi Subcetate.

FOTO: Cipran Petcuț

Un comentariu

  1. Ce sa retinem : Intai : ” E primul eveniment după 35 de ani organizat de Federaţia din ţara dumneavoastră.” ; Al doilea ::” Aradul are un spirit sportiv.” si „Avem obligaţia să creştem copii sănătoşi, pentru că într-o societate sportul e foarte necesar.”. Care sa fie concluzia ?. La Arad se desfasoara un concurs international de atletism, sint putine locuri ( daca mai exista vreunul…) in Romania pentru atletism. Ceea ce nu prea exista, sint atletii dlui Sandu, presedintele FRA, iar in Arad, degetele de la o mana sint suficiente, pentru a-i numara care fac atletism sportiv, nu unul de complezenta. De la infiintare si pina azi,. cu o exceptie ( concursul de saptamana trecuta,slabut ca nivel sportiv,ca rezultate) stadionul nu prea pare a fi folosit. Jocurile cu mingea ( fotbal,rugby) lipsesc cu desavarsire. Arena Gloria arata cit de cit acceptabil , acuma, insa menirea unei arene este sa fie folosita des, macar saptamanal, de sportivi. Vom vedea ce va fi dupa concursul acesta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button