Alte sporturi

Marele Serghei Bubka, la deschiderea Cupei Europene de Aruncări Lungi, România – la prima medalie!





Atletul Alin Alexandru Firfirică a adus României prima medalie la Cupa Europeană de aruncări lungi, de la Arad, argint, azi, în proba de aruncarea discului Under-23, cu performanța de 59,28 metri.

Aurul a fost adjudecat de suedezul Simon Pettersson, cu 60,28 m, în timp ce medalia de bronz a revenit lituanianului Domantas Poska, 58,08 m.

Deschiderea oficială a evenimentului a beneficiat de un invitat surpriză, celebrul Serghei Bubka „Este o plăcere deosebită să fiu la Arad, pentru această competiție internațională. Mulțumesc celor care au făcut eforturi pentru organizarea în cât mai bune condiții a acestui concurs” a spus cel supranumit „Ţarul”, astăzi după-amiază pe stadionul „Gloria”. Nume grele ale atletismlui românesc şi mondial, precum campioane olimpice ca și Anişoara Cuşmir, Gabiela Szabo sau Constantina Diţă  au onorat și ele cu prezența importantul eveniment din orașul nostru.

atle

Mâine vor concura şi reprezentanţii Aradului, Raul Rusu, la suliță, și Andrei Gag, la aruncarea greutății, probe care vor avea finalele de la ora 14.30, respectiv 15.40.

Aşa cum se ştie, evenimentul atletic de la Arad este dedicată aruncărilor, fiind  organizat la finalul sezonului de sală pentru restul probelor atletice, având în vedere că, exceptând aruncarea greutății, aruncările lungi reclamă condiții de stadion, în aer liber. În programul de concurs sunt prevăzute patru probe: greutate, disc, ciocan, suliță, la feminin și masculin, pentru două categorii de vârstă, seniori și tineret (Under 23).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button