Liga a 2-a

FC Braşov a ajuns pe buza prăpastiei! Stegarii sunt la un pas de desfiinţare!





Salvatorii din Italia stau pe gânduri

Italienii care ar fi dorit să redreseze situaţia financiară a clubului de sub Tâmpa au rămas surprinşi să afle că datoriile clubului au crescut la 16 milioane de euro! Cum a fost posibil ca îndatorirea să crească peste noapte? Răspunsul este simplu: Ioan Niculae a decis să vândă baza sportivă de la ICIM clubului FC Braşov la care el este acţionar majoritar! Concret, Ioan Neculaie a vândut baza sportivă ICIM către FC Braşov cu 36 de milioane de lei, astfel că ICIM-ul, societate aflată în faliment, se va înscrie la masa credală cu această sumă, iar datoriile clubului au crescut la suma de 16 milioane de euro! Pentru această „tranzacţie“, Ioan Neculaie este anchetat de DNA şi se află în arest. Gheorghe Popa, preşedintele Consiliului de Administraţia al FC Braşov a confirmat acestă informaţie. Chiar dacă şansele de preluare a clubului în aceste condiţii sunt minime, reprezentanţii grupului Nilor Finance Group şi-au anunţat prezenţa la Braşov vineri, înaintea meciului cu CS Mioveni. „Lorenzo Grassini, directorul executiv al Nilor Finance Group, nu a renunţat definitiv la preluarea clubului, el va veni vineri în România pentru a clarifica situaţia“, a fost reacţia lui Giovanni Pellegrini, reprezentantul grupului de investitori. Totuşi, fără finanţare, fără un plan de reorganizare, clubul braşovean se află în pragul falimentului. Rămâne de văzut dacă şefii clubului vor găsi soluţii pentru ca echipa să facă deplasarea la meciul de sâmbătă cu CS Mioveni.

cerlinca

Pleacă jucătorii

Pe acest fond de incertitudine, jucătorii se gândesc să părăsească corabia. Tonul l-a dat mijlocaşul Andrei Cerlincă, jucător transferat în această iarnă de la Rapid. Cerlincă şi-a făcut bagajele şi luni a plecat de la Braşov. „Am plecat pentru că nu am primit nicio şansă să joc la această echipă. Eu am venit la Braşov cu sufletul deschis, am venit să joc, dar nu am primit nicio şansă. În iarnă am avut o ofertă bună de la altă echipă, dar am fost convins să vin la Braşov unde mi s-a prezentat un proiect ambiţios. Nu avea rost să încurc lumea, condiţii nu aveam, bani nu sînt, astfel că am reziliat contractul şi am plecat acasă. Sper din tot sufletul ca această echipă să nu se desfiinţeze“, a declarat Cerlincă. Săptămîna trecută, un alt jucător, Alexandru Coman, a cerut rezilierea contractului, iar exodul jucătorilor poate continua.

stere12

Mihai Stere a demisionat!

Antrenorul principal a demisionat luni, după şedinţa care a avut loc la club. „Mi-am prezentat demisia şi nu mai dau înapoi. Această demisie a mea este consecinţa rezultatelor pe care le-am avut în primele patru etape din acest an. Am încredere că Adi Szabo poate capacita echipa şi sper că acest şoc va fi spre binele echipei“, a spus Stere. Noul staf tehnic e format din Adrian Szabo şi trei secunzi: Naghi, Nicolau şi Şanta.

Fără antrenament miercuri!

După ce li s-a prezentat situaţia reală în care se găseşte clubul, jucătorii au refuzat să se antreneze miercuri! Gheorghe Popa a dat asigurări însă că de joi fotbalişti vor reveni la muncă, iar echipa se va prezenta la partida de la Mioveni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button