UTA Arad

Nagy – mulțumit de Rus și Roman, iar în plus: „Ușa e mereu deschisă pentru tinerii de la UTA II”





Utiștii care au evoluat mai puțin în campionat, plus tinerii de la echipa a doua, au avut parte de un test adevărat la Curtici. Aici i-au așteptat una dintre formațiile solide ale Ligii a IV-a, întărite cu fotbaliști care până nu demult au îmbrăcat tricoul „alb-roșu”.

De fapt, amicalul a avut un aer familiar, jucătorii celor două echipe respectându-se reciproc. „Un test foarte bun, cu o echipă prezentă și conectată. De fapt, știam că sunt lucruri serioase la Curtici. Ne-a interesat să-i vedem pe jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat și pe cei de la echipa a doua, cărora ușa primei echipe le este mereu deschisă”, a punctat Roland Nagy la finalul disputei de la Graniță. 

Cipri Rus și Alin Roman au fost integraliști la Curtici, ambii rămânând puțin datori. Primul după prestațiile mai puțin reușite din acest start de sezon, iar al doilea după refuzul de a juca la UTA II duminică. „Mă bucur pentru Cipri Rus, a finalizat, sper să fie o descătușare pentru el. O merită și sunt convins că va mai avea realizări pentru UTA. Despre Roman pot să spun că și el e pe direcția cea bună. E pe poziție pozitivă, așa și trebuie: să fie un jucător care să ne pună în dificultate pe noi, antrenorii. A avut un moment al pregătirii când nu era revenit din punct de vedere fizic și al oboselii, dar, în momentul de față, lucrurile sunt pe plus și acest lucru e important”, a adăugat antrenorul utist Roland Nagy.

FOTO: Viorel Musca

8 comentarii

  1. Eu cred ca Rus merita sa fie titular, problema e ca se forteaza varianta cu Mann in atac ca sa fie vandut in Italia, ce atata tura bura? La ora actuala nu are cum sa fie Mann peste Rus! Cu tot respectul pentru Mann, dar inca e firav, singurul avantaj e ca este junior! Murakami cand joaca la prima echipa? Poate in ultima etapa! Cum sa dai gol daca nu ti se ofera sanse? Il tii rezerva pe Rus si vrei sa marcheze? Fiind rezerva se plafoneaza, e greu sa intri in meci din postura de rezerva! Tanase si Jorza sunt cei mai buni juniori la ora actuala de la UTA, dar si pe Jorza il tii rezerva si pe urma spui ca astepti mai mult de la el! Burla a a vut nesansa sa fie suspendat prima etapa, Dobrean s-a accidentat si inca nu poate sa arate ce stie! Copii astia au nevoie de meciuri, nu de frecat banca! Deocamdat Mann si Petre sunt supraevaluati! Roman si Murakami au nevoie de incredere, una e sa joci la UTA 2, si alta e sa joci la prima echipa, alta e increderea in sine, sunt sigur ca la prima echipa ar avea realizari mai multe decat la UTA 2!

    0
    0
    1. bun comentariul tau si eu zic ca Tanase (ce frumos si-a asteptat randul in tur odata intrat, cu toate ca in primele meciuri jucate nu prea i-a iesit jocul, in momentul de fata nu cred ca poate fi scos din echipa) si Jorza sunt poate nu cei mai buni dar cei mai in forma juniori dar au un mare dezavantaj joaca cam pe acelasi post. Murakami si Roman au dupa parerea mea o mare problema, Roly nu stie juca cu coordonator de joc el la mijoc poate folosi doar 2 mijlocasi centrali (inchizatori daca se poate) pase lungi pe varfuri pica ceva ii bine daca nu pica ceva iar e bine, deaceea Man este jucat, ca joaca pe devierile lui Curtuius cu toate ca ai dreptate Rus ar fi mai potrivit fiind mai pe viteza. Corect si eu cred ca Petre este supraevaluat, nu zic ca nu e jucator interesant, avand o mare problema de mentalitate, fiind complet diferit de Tanase.

      0
      0
  2. D-le antrenor, il aveti pe Roman si pe Murakami toata ziua la antrenamente si nu va puteti da seama de valoarea lor numai in amicale de cel mai jos nivel? De Roman v-a placut si in iarna cand i-ati pus in fata un contract sa-l semneze, l-a semnat si gata, n-am mai auzit de el. Dupa cum se vede din tribuna este nevoie de amandoi in echipa. Faceti o incercare. Curtuius si Stratila cate meciuri au voie sa joace prost si sa iasa din schema de titulari? De 10 etape sunt fara realizari pe tabela, astea nu se vad?

    0
    0
  3. Bravo cico,red și john în sfirsit sunt și alții care văd altfel problema cu juniorii.

    0
    0
  4. Interesanta discutie ! 1. Nagy : „….să fie un jucător care să ne pună în dificultate pe noi, antrenorii…”- e dificil pentru staf sa vada ca, inafara de cei de la Atletico , UTA chiar are jucatori tineri. Asa este cind in conducere si pe banca sint cei de la Atletico. 2.@ Red: „.. Rus merita sa fie titular, problema e ca se forteaza varianta cu Mann in atac ca sa fie vandut in Italia,!.; ” – eu cred ca titulatura unui atacant se obtine cind marcheaza mult si cind trebuie. Pe spatii mici Rus are mijloace tehnice reduse, el joaca mult doar lansat, nu poti afirma ca este peste Curtuius si Man, deocamdata.; 3.@ cico :”Murakami si Roman au, dupa parerea mea, o mare problema, Roly nu stie juca cu coordonator..”- parerea mea e ca problema nu se cheama Nagy, care intradevar iubeste formula cu 2 inchizatori defensivi si pasa lunga, ..ci Atletico, bine a sesizat @dascalul : „daca nu face cum i se spune, nu mai pupa ciolanul Nagy !..”. Ca si o concluzie : nici o echipa nu poate juca cu 7-8 juniori si tineri, si doar 2-3 experimentati.
    La UTA problema esrte urmatoarea : cei tineri sint promovati nu dupa meritele reale, cit dupa apartenenta la Atletico-exista acolo si un antrenor adus pentru asta. Cei tineri, daca au 10 -15 meciuri pe campionat, in liga a doua este bine, mai exista si UTA 2 si juniori elita si acolo se poate arata ca ai valoare, daca o ai. Cum Miron, Polgar, Manea, Gligor, Botis, Chindris, Copil, Curtuius sint cam fixi in echipa ( chiar daca 1-2, dintre ei, cam raman rezerve), raman 3-4 posturi unde pot fi rotati cei tineri, rau este ca celor care sint 100 % proprietatea UTA ( Mukarami si Roman) nu li s-a dat, pina acum, nici o sansa, in timp ce , juniorii de la Atletico vor doar cota, iar la o prima „adiere”- cititi chemare- de afara ar vrea sa zboare imediat ( si ei vor si patronii vor). Asa nu se face echipa. pentru viitorul apropiat, cel mult unii isi freaca mainile ca pot castiga ceva, dar pe seama clubului UTA, ” muls”, din nou, dupa metoda patentata de Romvest. Daca gresesc, imi cer scuze, dar, dinafara asa se percepe lipsa de echitate in concurenta pe post a celor tineri, campionatul asta. Solutia corecta, ar fi ca orice jucator care joaca la UTA sa fie mini 70% proprietatea clubului UTA, resttul il poate avea si Atletico. Altfel este , cel putin „conflict de interese”, desi se poate numi si altcumva. Mai ales ca ,din ceea ce se stie, finantarea actuala vine in 80 % de la oras, nu este privata.

    0
    0
  5. Daca domnul Nagy a fost multumit de jocul prestat de Roman in amicalul cu Curtici, atunci il poate baga titular la Targoviste ca coordonator de joc acolo unde echipa are mare nevoie. La fel si Mukarami.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button