Fotbal judetean

Patru penalty-uri și o eliminare în Crișul – UTA II 2-1





Pe un frig ca-n noiembrie, trei sute de spectatori au asitat la o partidă bună, cu o desfășurare ce o plasează la categoria „thriller˝.

În prima repriză, tinerii utiști au dat o replică bună mai experimentaților jucători de la Criș, au reușit să mențină un echilibru în joc. S-au apărat bine și au încercat să își creeze ocazii de gol. O eroare în apărare a lui Moza s-a lăsat cu un penalty corect acordat și transformat de Covaci. Mara a ghicit partea, dar a ratat de puțin întâlnirea cu mingea. A mai fost și un gol anulat corect în contul gazdelor, offside-ul fiind evident. Finalul primei reprize, la scorul de  1-0 pentru Crișul, nu anunța nimic din ce avea să fie în repriza a doua.

În chiar minutul 46, i s-a anulat corect un gol liderului seriei pe motiv de offside, pentru ca la faza imediat următoare, Ciornei să facă henț în careu. Penalty clar și Adrian Petre, căpitanul tinerilor utiști,  l-a executat Mucha, restabilind egalitatea pe tabelă. Evident nemulțumiți de scor, „alb-albaștrii” s-au năpustit spre poarta lui Mara, iar Modan a zguduit transversala cu un șut bun din afara careului.

Apoi, la o fază rapidă de atac, Alin Drăgan a fost deschis pe culoar, iar lui Mara, ieșit la întâmpinare, nu i-a rămas decât soluția unui fault prin alunecare. „Centralul” a arătat punctul cu var și a acordat doar un galben talentatului portar, argumentul fiind că mai era un fundaș pe linie cu acesta. A fost sau nu a fost, tribunele au sărit în aer, considerând că Mara ar fi trebuit eliminat.

Același Covaci s-a pregătit să tragă de la 11 metri, iar Mara a început un joc psihologic, spunându- acestuia: „Ai ratat! Nu-mi dai gol. Ratezi. O să vezi că o să ratezi!˝. Covaci a șutat pe jos în stânga poratrului, ca la primul penalty transformat, utistul a ghicit colțul și a respins în corner. Urlete de bucurie și îmbrățișări în tabăra „alb-roșie”, disperare și proteste în tabăra „alb-albastră”.

Gazdele s-au aruncat din nou în atac, Modan, Magda, Deloreanu și Drăgan au pus presiune, dar nu reușesc să finalizeze. Apoi, la o lovitură liberă de pe dreapta, Alin Drăgan a fost luat în brațe în 6 metri de Lazăr, iar Loredan Bogdan a acordat ușor penalty, al treilea pentru Crișul în acest meci. „Nu a fost penalty˝, recunoștea cu sportivitate după meci Alin Drăgan, atacantul de 34 de ani al Crișului.

Magda și-a așezat mingea pe punctul cu var, iar Mara a venit aproape de el și i-a arătat tabela. „Vezi scorul? Atâta rămâne! O să ratezi!”.  Mara a sărit pe colțul opus, dar șutul s-a dus pe lângă poartă. Utiștii s-au bucurat, Mara s-a îndreptat spre Magda și i-a transmis: „Vezi că ai ratat? Ți-am spus că o să ratezi?”. Arbitrul de centru, aflat lângă cei doi, a scos cartonașul galben și spre uimirea tuturor i l-a arătat pentru a doua oară lui Mara. Acesta a căzut în genunchi, neînțelegând ce i s-a întâmplat. Protestele utiștilor au fost în zadar și intră portarul Stanciue în locul lui Murakami.

Stupar i-a mai aruncat în luptă și pe Vlad Michel și pe Kim, jocul a continuat să fie echilibrat, iar scorul egal. Fază de infarct pentru utiști la o minge în adâncime spre Adrian Petre. Talentatul atacant a intrat singur în careu pe dreapta, Mucha l-a întâmpinat, dar internaționalul Under 18 a intrat în unghi mort și a tras pe lângă poartă.

Crișul  a crezut în șansa ei și, cu 10 minute înainte de final, a răspuns cu o fază de fotbal demnă marile stadioane. Modan a pătruns în careu pe stânga talonat de Lazăr și când a ajuns la 8 metri de poartă, în locul obișnuitei centrări a șutat puternic sub transversală cu toată opoziția lui Stanciu, care închisese bine unghiul. Tot orașul Chișineu Criș a auzit strigătele de bucurie ale gazdelor care preluau din nou conducerea.

Utiștii nu au mai reușit nimic notabil și partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Stupar și-a reperat repede patru jucători prăbușiți pe teren cu lacrimi în ochi, semn că și-au dorit un alt deznodământ și a cerut socoteală arbitrilor pentru unele decizii. În drum spre vestiar, un om de ordine le strigă utiștilor: „Asta e! Ăsta-i  fotbalul!”, la care unul dintre jucătorii utiști care-și așteaptă și el convocarea la echipa mare îî răspunde cu o întrebare: „Ăsta-i  fotbal?”

Formații: 

Crișul Chișineu Criș: Mucha – Ciornei, Toseschi, Ciuciu, Jude – Deloreanu (88 Pantea), Lung, Magda, Covaci (78 Faur) – Alin Drăgan, Modan. Antrenor: Gheorghe Drăgan.

UTA II: Mara – Moza, Petrache (86 Kim), Lazăr, Aldan -Brănișteanu, Copaci ( 78 Pop) – Costin, Murakami (73 Stanciu), Dinculescu (46 Vlad) – Petre. Antrenor: Dan Stupar.

Au arbitrat Loredan Bogdan, ajutat de Emil Cristea și Andrei Pantea, sub privirile observatorilor Mircea Bondar și Marcel Vida..

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button