SOIMII PÎNCOTA liga 3 arhivă

Popa a decretat: „Punctele sunt mai importante pentru Pîncota, UTA și-a îndeplinit deja obiectivul”





 După deplasări de sute de kilometri în intermediara de miercuri, terminate cu înfrângeri și „repatrieri” la ore interzise (0,30 pentru „șoimi”, respectiv 3,00 pentru „alb-roșii”), cele două divizionare secunde arădene își ling rănile într-un derby fără prea mare importanță pentru clasament. Sau ar putea avea dacă UTA ar avea ca obiectiv promovarea și ar și susține prin jocul prestat asta, iar despre Pîncota nu s-ar vorbi că indiferent de verdictul gazonului, echipa nu va mai avea susținere financiară și logistică să continue în eșalonul secund și din vară.

„Deocamdată, suntem datori să ne îndeplinim obiectivul”

Fără îndoială, Ionuț Popa a simți și el că e greu de crezut că orașul Pîncota va mai putea aloca un buget de cel puțin 15-16 miliarde de lei vechi și pentru la anul. A simțit-o toată iarna pe pielea sa, iar săptămâna trecută, după confruntarea cu Chindia, a vorbit fără perdea despre lipsa de interes a autorităților locale. La Râmnicu Vâlcea a și declarat că nu va mai continua la Pîncota în aceste condiții, condiții ce e greu de crezut că se vor schimba în săptămânile ce urmează. Dar: „Deocamdată, suntem datori să ne îndeplinim obiectivul. Personal, mi-am propus să fac această echipă să joace un fotbal frumos și eficient. Ne interesează și punctele, în așa fel încât la finalul play-outului să fim deasupra liniei și să fim împăcați că ne-am făcut cu toții datoria”, a punctat Popa.

„Derby…între un oraș și un orășel”

Experimentatul antrenor al Pîncotei nu agreează neapărat titulatura de derby pentru acest meci și i-a găsit o întrebuințare într-un context puțin ironic. „E un meci între două echipe arădene, derby între un oraș și un orășel. Cert este că ne știm destul de bine între noi, suntem chiar prieteni unii dintre noi, nu văd ce ar trebui să existe nu știu ce orgolii sau ambiții. Spre exemplu, eu mă înțeleg foarte bine cu Roli Nagy, mi-a fost elev și coleg pe banca tehnică a UTA-ei. Discutăm destul de des, din acest punct de vedere ar trebui să existe un respect reciproc care să se răsfrângă și asupra jucătorilor ambelor echipe”, a adăugat „Mister”.

gligion

„Pîncota, mai interesată de puncte”

Chiar dacă Roland Nagy și elevii săi au spus răspicat că-și doresc 6 puncte din întâlnirile cu Pîncota și Tărlungeni, Ionuț Popa nu vede de utiștii sunt atât de interesați de ele. „Sigur, când activezi la UTA ești obligat să mergi mereu la victorie, dar, dacă vorbim strict de clasament, punctele sunt mai importante pentru Pîncota. De ce? Simplu. UTA și-a îndeplinit deja obiectivul, accederea în play-off, eu altceva nu am auzit să-și dorească ei de la acest campionat. Noi, pe de altă parte, trebuie să luăm puncte, căci U. Cluj și Olimpia mai câștigă la <<masa verde>> meciuri, iar în play-out orice punct ar putea conta. Deci, Pîncota e mai interesată de puncte, dar asta nu înseamnă că va fi o diferență de atitudine între echipe. Sunt sigur că UTA va veni montată să ne bată, cine vorbește despre alte lucruri nu se pricepe la fotbal. E echipa de locul 3, pleacă cu prima șansă în fața echipei de pe locul 9, sperăm să ne ridicăm la nivelul lor”, a mai afirmat Ionuț Popa.

Pentru prima oară în cantonament

Pîncotanii se vor caza în această seară la Hotelul „Aradul”. „Nu am fost niciodată în cantonament, am zis să o facem și pe asta. Nu considerăm neapărat mai important acest meci decât altele, chiar le-am zis jucătorilor că cine consideră că se pot odihni mai bine în paturile lor pot pleca acasă după cină”, a mai menționat Popa.

Doi suspendați, un accidentat

După deplasarea din Zăvoi, „alb-negrii” au rămas fără trei fotbaliști importanți. Autorul golului, Alex Leucuța, are o contuzie forte pe gleznă și, probabil, va fi trecut mai mult de formă pe foaia de joc. Eliminați de pe teren, Pirtea și Dragalina vor fi suspendați, așa că pîncotanii vor avea exact 18 jucători la dispoziție.









Un comentariu

  1. UTA inca poate pierde la potou participarea in play-off, deoarece are rezultate proaSte cu toate echipele implicate si de accea este f.important jocul cu Pancota ,care sa fim seriosi nu v-a rezista mult ,echipa aceasta se va desfiinta si nu vad nici macar un interes din partea lor pentru aceasta partida ,decat poate orgoliile jucatorilor ,care au mai trecut pe la UTA! Sa nu uitam ca utimul joc cu Tarlungeniul nu poate fi o formalitate ,o echipa care a inceput sa se pregateasca de play-out si care v-a juca si ptr.FC.Brasov! Lasam analizele jucatorilor ptr.final astept o victorie sau in cel mai rau caz o remiza de salon ,orice alt rezultat ma face sa spun ca atunci UTA nu merita nici macar sa participe in play -off! HAIDE UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button