Fotbal judetean

E derby la Vamă și prima „teză” pentru Sântana: „Restul au fost extemporale”





Liniştea dinaintea furtunii, aşa se poate numi runda cu numărul 18 din Liga a 4-a. Programul jocurilor nu iese din tiparele unei etape normale, cu excepţia partidei găzduite orașul Curtici. În „fieful” formației de pe locul 6 soseşte Unirea Sântana, viceliderul campionatului.

taucean

Din păcate pentru ei, curticenii se confruntă cu probleme de efectiv. Zoica şi Gliguţa sunt scoşi din schemă pentru o lună, iar Piţ şi A. Don sunt incerţi. De fapt în etapa anteriaoră, din criză de efectiv, antrenorul Dinu Maghici a trebuit să îmbrace şi tricoul de jucător. Recent numit în funcţia de preşedinte al clubului, Ghiţă Tăucean prevede o „ciocnire” dârză: „E al doilea derby consecutiv pentru noi, după cel de la Șofronea de la care, poate, ne-am fi dorit mai mult. În plus, meciurile cu Sântana au fost întotdeauna dârze, dar asta nu înseamnă că nu ne-am respectat reciproc. Știm că ei speră să termine pe primul loc, dar, la rândul nostru, ne propunem victoria în fiecare meci. Mai vrem să practicăm un fotbal bun în fața susținătorilor noștri, care sperăm să vină în număr cât mai mare la teren. Nu cred că există o favorită. Noi avem avantajul terenului propriu, iar adversarii cel al poziției superioare în clasament. Din păcate, ajungem la acest meci cu destule probleme de lot, sigur nu vom putea trece 18 jucători pe foaie”.

puia

Oaspeţii vor aborda partida cu gândul şi speranţa că şi după această etapă se vor regăsi printre pretendentele la promovare. Învingând la Curtici, Unirea va putea aborda jocul următor, cu Pecica, cu același punctaj. „Până acum, în acest retur, am dat doar extemporale, de acum urmează tezele. Meciul de la Curtici e prima dintre ele, cred că va fi un meci elocvent pentru noi. Dacă batem continuăm să luptăm la vârf, dacă nu rămânem doar în plutonul urmăritor, cu speranța să ne revanșăm în meciurile directe”, susține Cătălin Puia.

Președintele „unirist” are cuvinte de laudă și la adresa adversarilor: „Niciun meci nu a fost ușor pentru noi, dar acum știm de la bun început ceea ce ne așteaptă și anume o echipă cu pretenții, cu destui fotbaliști buni și un antrenor preocupat. Au și un mic avantaj că joacă acasă, însă avem și noi destui fotbaliști care pot face față presiunii unei deplasări grele”.

Dinu Donca, antrenorul principal al celor din Sântana, nu îi va avea la dispoziţie pe Topac şi Paven, ambii suspendaţi. 

Formaţii probabile: 

Curtici: Potoreţ – Gavris, Crişan, Pleşca, Morariu – Prică, Hanc, Piţ, Parlapan – Avrămuţiu, F. Pavel. 

Sântana: Dulhaz – R. Varga, Brozbic, Peia, Lanţoş  – Martin, Mateiu, Vuin – Cl. Popa, Capătă, Josan.

Arbitri: Alexandru Gornic – Alin Bolcaş, Andrei Pantea. Observatori AJF: Dorin Vătran, Gheorghe Sfăt

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button