UTA Arad

Meszar: „În cazul unei promovări este nevoie de mobilizare generală”





Din această săptămână, UTA intră a doua etapă a campionatului, la capătul căreia se va decide echipa promovată direct în Liga 1 și cea care va merge la baraj cu ocupante poziției secunde din seria de Est. După anularea rezultatelor cu FC Caransebeș și FC Bihor și înjumătățirea „zestrei”, „alb-roșii” pornesc în play-off cu 20 de puncte, cu unul mai puțin decât primele clasate, Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște. Teoretic, culoarul spre realizarea visului fanilor arădeni e destul de bun, dar poate conducerea clubului și cei din jurul său, autorități locale și oameni de afaceri să susțină acest deziderat? La această întrebare și altele pe aceeași temă a răspuns Alexandru Meszar, părintele proiectului noii UTA.

Lupta pentru Liga 1, dar și construcția echipei

– Un loc 3, cu 51 de puncte acumulate, e un rezultat bun la revenirea UTA-ei în Liga a 2-a?

– Poziția ocupată pentru o echipă care acum doi ani evolua în Liga IV-a, care se bazează în mare majoritate pe jucători crescuți de școlile de fotbal din Arad, este mult peste așteptări.

– La începutul campionatului se vorbea despre obiectivul clasării pe un loc de play-off. Există un nou obiectiv pentru partea a doua a sezonului?

– Ne-am bucura dacă echipa ar avea o creștere de formă pentru următoarea fază a campionatului. Dorim să acumulăm cât mai multe puncte, să rămânem în lupta pentru Liga I și – totodată – dacă se poate am dori să continuăm construcția echipei.

– Poate conducerea clubului, respectiv oamenii de afaceri din jur și oficialitățile locale să susțină cu tot ceea ce pot un obiectiv îndrăzneț precum promovarea?

– Lupta pentru promovare nu trebuie susținută, pentru că lucruri mari nu se pot face într-o săptămână. În schimb, în cazul fericit, dacă UTA promovează este nevoie de mobilizare generală din partea tuturor factorilor implicați. Îndeosebi Primăria trebuie să intervină la baza Motorul. Sunt sigur că aceste lucruri se vor rezolva cum s-au rezolvat și până în prezent la fiecare promovare.

Angajați cu diferite calificări în Liga 1

– E adevărat că cea mai spinoasă problemă din dosarul de licențiere depus la FRF a fost legată de stadion? Există vreo posibilitate ca UTA să joace într-adevăr departe de Arad, respectiv pe Cluj Arena, în cazul promovării?

– Dosarul de licențiere este un capitol foarte interesant, la care e „o plăcere” să lucrezi. Dosarul UTA-ei conține peste 1500 de pagini. Criteriile sunt: financiare, de infrastructură, de personal și administrație, sportive și juridice, din care problemele cele mai mari le-am avut la criteriul personal – admistrativ. Și asta pentru că în Liga 1 este necesar să ai un număr important de angajați cu diferite calificări, iar noi am cam rămas cu personalul care l-am avut și în Liga III-a. La criteriile de infrastructură nu am avut probleme, deoarece avem contractele cu Primăria pentru terenurile Motorul, Sânnicolau Mic, Șega și ICRTI, iar ca sală cele două terenuri sintetice de la Serie A. Vizavi de cum a apărut Cluj Arena în dosar, mass media nu a informat clar: Toate echipele care evoluează în Liga 1 sunt obligate să nominalizeze un stadion unde vor juca dacă stadionul din localitate e suspendat. Mai multe echipe, cum sunt și ASA Târgu Mureș și Gaz Metan Mediaș, au nominalizat Cluj Arena.

Antrenor bătut în cuie cel puțin până la finalul sezonului

– Roland Nagy a avut o mică răbufnire la conferința de presă de după meciul cu Unirea Tărlungeni. E legată ea cumva de eventuale nemulțumiri venite din direcția conducerii la adresa sa? Ați luat vreodată în calcul schimbarea antrenorului în acest sezon?

– După terminarea unei faze a campionatului este și normal să te mai descarci un pic. Nemulțumiri au fost și vor fi permanent, deoarece totdeauna vrem mai mult, atât conducerea cât și publicul. La o echipă de fotbal schimbarea antrenorului este permanent în calcul. Așa este fotbalul. Antrenorii stau cu bagajele făcute. Noi, însă, gândim un pic altfel. Nu schimbăm stafful la prima ocazie ratată de atacanți. Orice modificare se efectuează după o analiză profundă a unei perioade mai lungi. În concluzie sigur vom termina campionatul în forma actuală.

– Cum se întâmplă de UTA își realizează obiectivele an de an, respectiv promovările din ligile trei și patru, iar acum se bate la promovarea în liga I-a? Avem exemple în județul nostru care nu au „norocul” UTA-ei, ultimele exemple fiind cele ale Progresului Pecica sau Național Sebiș…

– Vorbim despre organizare, continuitate, sprijin din partea autorităților, a publicului și a sferei private. Și încă un lucru foarte important, la UTA nu conduc mai mulți, ca la alte echipe, unde conduce un pic și primarul și consilierii și alții.

– Concluzionând, ce îi puteți asigura pe suporterii echipei fanion a Aradului înainte de începerea play-offului în seria de Vest a ligii secunde.

– În următoarea fază a campionatului se oferă o șansă nouă pentru echipă, staff și conducere, șansă de care vrem să profităm. Nu avem nimic de pierdut, vom aborda toate meciurile la victorie.









Un comentariu

  1. Fratilor asa sansa nu o sa mai prindem curind! Gazul se destrama si cu celelalte echipe ne putem bate. Haideti sa nu fim romani si sa credem ca sistemul ne pune piedica. UTA poate promova si cu munca si mentalitate sanatoasa plus sponzori putem rezista si construi o ECHIPA in ARAD!.
    Trebuie doar ca si conducerea sa dea dovada de cinste si dorinta sincera de a duce UTA acolo unde ii este locul.
    Suporteri sint cu echipa! Da nu o sa fim Barcelona sa cistigam tot dar daca baietii se bat cu inima si au sprijin se poate!

    Sa dam dovada ca sintem fruntea si Campioana Provinciei …se intoarce!

    0
    0
  2. Se poate promova clar,dar nu stiu dacă clubul are si forta financiara să sustina asta !Factorii de decizie stiu asta si probabil vor decide în consecință.

    0
    0
  3. baietii nu au mai fost platiti de luni bune . Ce asteptari aveti oameni buni ? Se asteapta bani de la primarie care azi sunt maine nu sunt. insa daca nu se gaseste un investitor cat de mic clubul ar putea sa intre in colaps . nici la noi nu e totul roz, sper ca acest play off sa mai rezolve problemele d.p.d.v financiar .

    0
    0
    1. tot o dati uni pe aici ca jucatori nu si-au luat bani dar de unde aveti voi aceste informatii. Tu crezi ca daca jucatorii aveau restante de luni bune cum zici tu ar mai juca ceva, nu erau nemultumiti, cei care au o familie de intretinut crezi ca nu baunau. La Gaz de exemplu s-a scris ca sunt probleme cu bani deja de ceva vreme tu crezi ca de la UTA nu se sifona nimic.

      0
      0
  4. Mesar daca se promoveaza…..aduci tu bani de acasa la echipă….ca tu esti un mare UTI-st……..te vei mobiliza si vei aduce bani la echipă…….sa nu lasi echipa fara finante…..pacaliciule…………HAI UTA……………

    0
    0
  5. promovare? cu acest lot? glumiti cumva? promovare cu acest teren de miutza numit Motorul? promovare cu banii care -i are clubul?? ganditi si cu capul nu doar cu sufletul..

    0
    0
    1. in liga 2 de la anul va fi o sing serie, costurile vor fi si ele aproape ca in liga 1 iar banii din televizari sunt ZERO…..
      pai da gandim….viitorul lui hagi crezi ca are bani garla? CU JUCATORI TINERI, cu un sponsor doi mai puternici si cu altii mai mici, cu ajutorul primariei ex cei 800 mii euro si cu banutii din televizari evident cele din liga1, UN STADION NOU CARE AR ATRAGE PUBLIC SI POATE NOI SPONSORI eu zic ca neam descurca… …poate gresesc…. ideea e ca UTA ar trebui sa creasca jucatori nu sa plateasca vedete …….hai UTA

      0
      0
  6. Acum nu multi ani in urma UTA era deja ingropata! Da gindim cu inima si tot asa „gindeau” si ai de Axente, Domide; Kukla (daca asa se scrie) etc cind cistigau campionate. Uitati-va un pic prin Europa …Atletico Bilbao de exemplu traieste bine cu jucatori care nu sint neaparat vedete dar „se omoara” pentru locul de unde provin. Da, da sint alte locuri si alte vremuri dar UTA are acum o structura sanatoasa cu juniori de calitate la multe nivele care unii isi v-or dori sa ramina la echipa mare altii sa plece…pe bani care o sa duca acest vis mai departe.
    Echipe mari au colapsat in fata celor care au gindit mai mult cu inima!
    De ce aud aici ca nu avem „dreptul” sa speram la Liga 1? Oare de ce noi Aradenii (oriunde ar) fi nu putem sa facem mult discutatul model „Barcelona” de finantare? De ce ? Pentru ca romanismul din unii ii fac sa aleaga poteca usoara.
    Acum mai bine de un an multi ziceau ca UTA (cea noua) nu va avea suporteri si acum UTA este fenomenul Aradului…si asa trebuie sa ramana.

    Exista o baza pe care se poate construi!

    Forza UTA!

    0
    0
    1. …ce ,,fenomen al Aradului”
      e astazi UTA cu 500 de spectatori? Pe vremuri erau 12.000 de spectatori si stadionul era prea mic…Fara sponsori potenti financiar, accederea in Liga I ar fi o tragedie care ar duce la falimentare si desfiintarea echipei…

      0
      0
      1. Daca nu ai fi „PB-Sibiu” as mai intelege comentariul tau. Cum vrei sa vina sponsorii in Liga 2 ? Ai mai multa expunere in Liga 1 ,da? nu trebuie sa dai salarii nesimtite si incasezi banii din televizari, etc. Multe echipe o duc relativ bine cu un budget cumpatat. altfel vinzi jucatori daca vin din liga 1.

        o sa vina si suporterii iar daca vorbesti in nume propriu atunci inteleg. hai ca vine si stadionul si atunci vin si mai multi suporteri…

        Da este greu dar nici sa te zbati la infinit in liga 2 nu este acceptabil…

        Forza UTA

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button