Liga a 2-a

Ce rocadă în fotbalul românesc! Vezi cine va antrena Mediașul în play-offul ligii secunde





FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş au făcut rocadă de antrenori, după ce Leo Grozavu a semnat cu FC Botoşani şi Cristian Pustai a ajuns la conducerea liderului seriei a II-a din Liga 2, Gaz Metan Mediaş.

Cristian Pustai (50 ani) se află la al doilea mandat la conducerea echipei Gaz Metan Mediaş. În anul 2008, tehnicianul promova echipa medieşeană pe prima scenă a fotbalului din România, pentru ca la finalul sezonului 2010-2011 să termine cu Gaz Metan Mediaş pe locul 7 în Liga 1 şi să obţină calificarea în Europa League, după retrogradarea vicecampioanei Politehnica Timişoara. Antrenorul a reuşit să ducă echipa din Mediaş până în play-off. În turul al treilea, a eliminat formaţia germană Mainz, după o dublă manşă decisă la loviturile de departajare, iar în play-off, Gaz Metan Mediaş a fost eliminată de Austria Viena.

Prima experienţă la Mediaş pentru Cristian Pustai s-a încheiat în 2013, când tehnicianul a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, formaţie care a evoluat în grupele Europa League, după ce a terminat pe locul secund ediţia de campionat 2012-2013.

Cristian Pustai a mai dat o mână de ajutor echipei din Mediaş, din postura de consilier, în aprilie 2015, după ce şi-a reziliat contractul cu Rapid Bucureşti. Cu toate acestea, Gaz Metan Mediaş a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut.

În toamna lui 2015, antrenorul a semnat un contract cu FC Botoşani, echipă care şi-a propus la începutul campionatului un loc de cupă europeană. Până la urmă, formaţia finanţată de Valeriu Iftime a ajuns în play-out, după ce a terminat sezonul regulat pe locul 10. Tehnicianul a fost demis după înfrângerea, scor 1-2, în deplasare cu CSU Craiova, în etapa a patra din play-out. Echipa din Botoşani a avut un om în plus din minutul 39, după eliminarea lui Silviu Izvoranu.

Cristian Pustai nu a stat însă prea mult departe de fotbal. Tehnicianul a acceptat oferta echipei Gaz Metan Mediaş, care a terminat pe primul loc sezonul regulat din seria a II-a din Liga 2, cu 53 de puncte şi care are ca obiectiv principal revenirea în primul eşalon.

Articol scris de Iulian Coşuleţu (Mediafax)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button