Fotbal juniori

Salvare matematică și la Under 17: UTA – Centrul de Excelență Timișoara 2-0





Deși aveau o misiune (aproape) imposibilă, Francisc Tisza și Sandu Țamboi au dus la mal corabia numită UTA Under 17. Pe loc de retrogradare în pauză de iarnă, „alb-roșii” au câștigat șapte dintre cele opt meciuri disputate în această primăvară și s-au salvat matematic cu trei partide înainte de concluzia stagiunii.

Partida decisivă a avut loc astăzi, pe arena din Sânicolau Mic, în compania echipei Centrului de Excelență Timișoara, care beneficiază de condiții excelente de pregătire din partea Federației Române de Fotbal. A fost 2-0 pentru arădeni, după reușitele semnate cu capul de Jorza și Stahl în minutele 20, respectiv 22.

Victoria putea fi și mai rotundă, dacă formația gazdă nu ar fi irosit o sumedenie de atacuri, însă – până la urmă – rămâne gustul dulce al îndeplinirii obiectivului. „În urma victoriei de azi și al eșecului celor de la Alba Iulia cu Ardealul, ne bucurăm de îndeplinirea obiectivului. A fost greu, am avut multe emoții, iar descătușarea a fost frumoasă. Băieții au făcut și o horă a bucuriei și chiar dacă eu mă mai supăr pe ei și știu că nu le convine tonul meu, azi merită felicitări. UTA va juca și cu grupa 2000 în Liga Elitelor din vară și asta este cel mai important. Mă mai bucur că obiectivul a fost îndeplinit la capătul unei partide convingătoare în fața unui adversar căruia nu-i lipsește aproape nimic. După numărul de ocazii, scorul putea fi și mai mare, dar astăzi contau mai mult punctele și ele au venit”, ne-a declarat Francisc Tisza, experimentatul tehnician al Aradului.

Mureșan – Gabor (Savin ), Frai, Deliman (Sabău), Varga (Ciucifara) – Vasile, Jorza, Toma – Mager (Țurcanu), Gruiescu, Stahl (Adam) a fost formula câștigătoare a UTA-ei Under 17 împotriva tmișorenilor.

***

În altă ordine de idei, tot azi au evoluat și juniorii mari. Pentru ei a fost ultima etapă, pierdută – din păcate – cu 1-4 la Satu Mare. Covaci a deschis rapida tabela pentru „alb-roșii”, dar arbitrii și-au intrat în rol după aceea, dictând – printre altele – și două lovituri de departajare pentru gazde. În urma acestui rezultat, UTA Under 19 nu va participa în Cupa României la această categorie de vârstă.

Un comentariu

  1. Respect nea feri .un OM adevarat cu o mare pasiune si pricepere si ffffff dedicat in meseria ce o face .sa te tina dzeu nea feri sanatos SI sa ai putere de munca cat mai multi ani de acum incolo.pot sa zic cu o mare bucurie ca am avut onoarea sa fiu antrenat de acest mare om pe vremea romvestului

    0
    0
  2. corectati, va juca in cupa romaniei a ligii elitelor pentru ca joaca echipele de la locul 1la9 sar putea sa joace cu dinamo?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button