Fotbal judetean

„Am văzut mingea lovind mâna adversarului” vs. „Lipova s-a mulțumit cu puțin la lotul pe care-l are”





A noua etapă a returului a fost cu ghinion pentru Unirea Sântana, care s-a împiedicat pentru prima oară și a cedat poziția de lider a Ligii a IV-a. Meciul de la Lipova nu a fost foarte spectaculos, ocaziile clare de gol putându-le număra pe degetele unei singure mâini. Doar Radu Popa, respectiv Lanțoș și Stanciu au fost jucătorii care au ajuns în poziții clare de gol, dar au ratat, iar tabela a înghețat la 0-0.

Teoretic, rezultatul le convine doar lipovanilor, care – cel puțin deocamdată – sunt singurii care nu au plecat capul în fața trupei lui Donca în această primăvară. „Obiectivul nostru a fost să vedem dacă putem să jucăm de la egal la egal cu o echipă ce-și dorește promovarea. Am fost foarte curios să văd dacă, după înfrângerea de la Șofronea, reușim să avem atitudine. De fapt, era de așteptat să avem, fiindcă acesta e defectul nostru, subestimăm echipele mai slab cotate. Aici intervine și lipsa de profesionalism din partea unor jucători, pe care azi i-ați văzut având o cu totul altă față. Revenind la meci, îmi pare rău că nu am fructificat contraatacurile, căci am avut trei-patru situații foarte bune. O victorie era și mai bună pentru moralul nostru. În rest, în economia campionatului, prea puțin ne interesează rezultatul de azi”, a punctat Flavius Sabău, care a comentat și faza la care Mircea Ardelean putea de 11 metri la un henț în careul Sântanei: „Din unghiul meu s-a văzut clar că acea minge a lovit mâna jucătorului de la Sântana, păcat că nu a observat și arbitrul. Era foarte posibil ca acel penalty să se fii decis soarta celor trei puncte”.

Pe undeva, Dinu Donca a fost conștient că era foarte greu să obțină mai mult din deplasarea de la Lipova, în condițiile în care i-au lipsit Josan și Topac, iar Cosmin Popa și Capătă au părăsit spre final terenul, având probleme medicale. „Am dat tot ce am putut, vreau să-mi felicit jucătorii pentru dăruire, pentru joc. Cred că am fost echipa ce a atacat mai mult și a avut ocazii mai importante, dar atât s-a putut azi.  Am avut și niște probleme pe faza ofensivă, căci Cosmin Popa și Capătă au acuzat probleme medicale și am fost nevoiți să atacăm în ultimele minute cu doi copii de 17 ani, iar unul dintre ei chiar putea marca dacă nu înălța <<zmeul>> la ultima fază. Nu am băgat defensiv nimic și am terminat în jumătatea lor de teren, semn că ne doream mai mult. Dar vom încerca să scoatem cât mai mult din etapele ce vin”, a punctat Dinu Donca.

Profesorul de pe banca Sântanei a lansat și mici săgeți în direcția adversarului de azi. „Eu spun că Lipova s-a mulțumit cu puțin la lotul pe care-l are și cele cinci antrenamente pe săptămână. Să te domine așa Sântana ar fi un minus, dar – poate – în viziunea lor e un plus că nu au pierdut cu noi. În afara ratării lui Radu Popa din debut, au mai acuzat doar acea fază de 11 metri. De la distanța la care eram nu-mi dau seama dacă a fost sau nu henț în careu”, a mai punctate fostul mijlocaș.

În fine, acesta a făcut și o aroganță fină la adresa „specialiștilor” în jocuri de culise din fotbalul județean. „ Am fost acuzați mereu că jucăm pentru alte echipe. Când i-am bătut pe Pecica s-a zis că jucăm pentru Criș, când i-am bătut pe Criș, s-a spus că jucăm pentru Cermei și, din câte îmi aduc eu aminte, Cermeiul are o singură înfrângere, la Sântana. ”, a încheiat Donca.









Un comentariu

  1. nu are dreptate Donca………..lipova nu s-a multumit cu putin cu lotul care il are….ci nea antrenorul e slab si nu stie sa scoata totul de la jucatori si de la echipa…..asa ca ….asta este

    0
    0
  2. Domnule profesor Donca cred ca cel mai corect era sa faceti o analiza la jocul echipei Santana nu sa va puneti sa comentati la adresa echipei din Lipova . Asa si noi putem spune ca nu aveti fata de echipa de locul 1 . Sunt constient ca sunteti suparat pe rezultat dar din pacate nu puteati mai mult . Sambata ……Santana nu a fost echipa care o voiati dumneavoastra . Jocul lor a lasat de dorit . Si ma abtin sa zic mai multe ca nu ar face bine la frumusete .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button