Alte sporturi

Filip Magold a ratat la mustață titlul național la șah clasic





Recent, stațiunea vâlceană Călimînești-Căciulata a găzduit finalele Campionatelor Naționale pentru copii și juniori la șah. Aradul a fost reprezentat de șahiștii de la clubul Vados, delegația arădeană numărând 16 jucători și 4 antrenori.

Dintre aceştia Filip Magold, talentatul jucător arădean de doar 7 ani, a fost printre protagoniștii tuturor probelor la categoria Under 8. Deși a condus atât la șahul clasic cât și la blitz, câte o înfrângere în final l-au făcut să rateze titlul de campion, obținând totuși două merituoase medalii de argint (la clasic) și de bronz (la blitz).

Un alt rezultat excelent l-a avut și Iulian Anghel, format de clubul Vados, dar care a reprezentat în acest an clubul CSS1 Timișoara. După ce a câștigat titlul național acum doi ani la Under 8, Iulian a reușit să repete performanța și în acest an la Under 10, după o luptă pasionantă până la final cu Radu Dobre de la Clubul Central de Șah.

O medalie de argint a obținut și Victor Văsieșiu (dublă legitimare la CSS Targu Mureș și Sah Club Vados) la categoria Under 16 în proba de șah rapid, categorie la care lider absolut este multiplul campion albaiulianul Mihnea Costachi.

Rezultate în top 10 au mai obținut din delegația Aradului Flavia Sida (6 ani) –locul 7 la șah rapid și locul 8 la șah blitz la categoria Under 8, Sonia Varga – locul 5 la șah blitz la categoria F10 și Victor Magold, la șah blitz la categoria Under 12. „Clubul Vados mulțumește autorităților locale – Centrul Municipal de Cultură Arad, care a sprijinit participarea celor mai promițători șahiști arădeni la această competiție”, spune Alin Câmpeanu, preşedinte Şah Club Vados Arad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button