Glorii arădene

Marele Flavius Domide, sărbătorit la 70 de ani! Vezi ce personalități vin special la Arad pentru fostul mijlocaș al UTA-ei





Fotbalist-emblemă pentru UTA și pentru Arad, Flavius Domide împlinește sâmbătă, 7 mai, șapte decenii de viață! Familia fotbalului arădean își sărbătorește Eroul.

„Vrem să facem într-adevăr o sărbătoare și să înțeleagă toată lumea că un om ca și Domide nu poate fi trecut în rezervă, trebuie să fie în prim-planul Aradului. Ne bucurăm că este fericit, după ce a trecut printre momente mai grele”, a spus Gyuri Vaczi, omul aflat în prima linie a organizării unui eveniment care va reuni nume incredibile lângă Domide.

Sâmbătă, înaintea meciului UTA – FCM Baia Mare, la arena „Motorul” are loc o mică festivitate dedicată marelui fotbalist, apoi, de la ora 14,00, acțiunea se mută în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ. Sunt invitați de calibru fantastic. Din echipa națională ”Mexic 70” și-au anunțat prezența Lajos Sătmăreanu, Liță Dumitru și Emerich Dembrovszki. Lista continuă cu Iosif Vigu, Gabriel Both, Ion Pîrcălab, Marcel Pușcaș, Miodrag Belodedici, Nicolae Pantea, Eugen Pozsonyi, Attila Kun, Paul Popovici, Ioan Igna, Nicolae Secoșan, Jackie Ionescu, plus prieteni buni ai lui Domide de la Bekescsaba, în frunte cu Jozsef Pasztor.

Aniversarea va fi marcată și de o carte, ”Flavius Domide. Copilul teribil al fotbalului arădean”, semnată de Ionel Costin și Radu Romanescu.

Prefața aniversării e conturată în rândurile următoare.

Gabor Biro: „Sărbătorim un om mare. Se întreabă lumea de ce doar Domide? Pentru că Domide merită acest eveniment. E născut și crescut în Arad, a fost idolul orașului. Un fotbalist emblematic, a jucat la națională. Cei care am jucat cu el și am câștigat campionate toți am fost apreciați, dar să știți că Domide a avut ceva în plus față de noi. O eleganță pe teren, jocul cu ambele picioare, în special din voleu, un joc de cap superb, a avut priză la public”.

Codru Grădinariu: „Pentru că tradiția este suma valorilor perene care ne fac să avem o identitate, în aceste zile, în acest spirit îl sărbătorim pe nea Gigi, unul dintre cei mai valoroși oameni ai UTA-ei. Dublu campion național, căpitan al echipei naționale, un om desăvârșit, un sportiv loial și exemplar. E unul din cei mai iubiți jucători din istoria acestui club minunat. Sâmbătă dorim să-l sărbătorim așa cum se cuvine, pentru că este un reper pentru clubul nostru și pentru valorile noastre, pe care ne consolidăm și ne construim și noi prezentul. Și de care suntem extrem de mândri. Este o zi specială, vă așteptăm cu mult drag”.

Ovidiu Moșneag: „Voi fi mai puțin formal, pentru că Flavius Domide mi-a fost antrenor trei ani la juniori republicani și vorbesc cu plăcere cu această ocazie. Am avut onoarea de a fi îndrumat de el, a fost un tip altfel, avea un alt stil în a comunica, de a le recunoaște meritele și de a-i premia, ceea ce, la vremea respectivă, nu era o practică prea des întâlnită, relațiile erau ceva mai reci între antrenor și elevi. Avea o altă mentalitate, era mai rafinat. Nu l-am văzut decât puțin jucând, dar probabil că așa se manifesta și în teren. Orașul i-a adus respectul cuvenit odată cu acordarea Diplomei de Onoare. Dacă nu ne vom trata așa cum trebuie oamenii care au adus respect orașului, nu vom putea avea un viitor”.

Sorin Botiș: „Mă simt onorat să-l sărbătoresc pe nea Gigi. Am câteva momente din viața mea, de la începuturile cariere, plăcute. A fost primul antrenor care m-a aruncat în luptă la seniori la Strungul, într-un meci la Pecica. Mă bucur că putem să-l vedem în tribune alături de noi, doar așa spiritul UTA-ei merge mai departe. Sperăm și noi să încercăm să îi călcăm pe urme. Iar sâmbătă sperăm să-i putem dedica o victorie”.

uta-arad.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button