Fotbal judetean

Căpitanii prefațează derby-ul campionatului: „Știm cine suntem și ce putem” vs. „Nu ne mulțumim cu puțin dacă am ajuns până aici”





E vremea să aflăm numele noii campioane a fotbalului județean. După un sezon palpitant, în care patru echipe aveau șanse egale până în urmă cu 6 runde, sita a cernut, iar finalistele sunt Lunca Teuz Cermei și Unirea Sântana. În antepenultima rundă, cele două formații se vor afla față în față duminică seara, când – practic – se joacă cu titlul pe masă.

Florin Rusu: „Bucuroși de interesul pentru acest meci, dar nu e special pentru noi”

Prin prisma lotului și condițiilor de performanță, „alb-roșii” de pe Teuz pornesc mari favoriți. Fiindcă are 2 puncte în fața „roș-negrilor”, Cermeiul are și varianta egalului duminică seara, începând cu ora 18. Însă, nimeni din curtea gazdelor nu pleacă cu ideea remizei, mai ales că e rost de revanșă după singura înfrângere a stagiunii și încă una usturătoare (1-6!). „Cred că am demonstrat deja că filozofia noastră este fotbalul total, ofensiv. Indiferent de adversar, ne-am propus mereu victoria la o diferență convingătoare de scor. Sigur, în meciul tur nu ne-a ieșit, practic am fost bătuți cu armele noastre și am plătit scump orice greșeală. Ne dorim revanșa, însă nu neapărat ca și diferență de scor, ci ca și rezultat. Cu trei puncte cred că ne atingem primul obiectiv al sezonului și ne putem gândi la baraj. Suntem conștienți că întâlnim o formație bună, dezinvoltă, cu mulți fotbaliști de calitate, dar știm și noi foarte bine cine suntem și ce putem. Nu vreau să vorbesc despre o favorită, spun doar că noi avem destui fotbaliști cu experiența unor meciuri cu miză cum este acesta”, spune Florin Rusu.

Pe de altă parte, căpitanul celor de la Lunca Teuz Cermei nu crede că ar trebui să se bată prea multă monedă pe acest meci. „Până la urmă, e un simplu meci de Liga a 4-a, nu văd ceva special. Ne bucură, în schimb, faptul că fotbalul județean suscită atâta interes din partea arădenilor, doar că pentru noi, cei din vestiarul Cermeiului, e un simplu meci de trei puncte. Nu ne luăm măsuri speciale, ci doar vrem să jucăm ce știm noi”, a adăugat portarul liderului, care susține că nu are un război personal cu Sîntana, singura echipă ce i-a înscris 6 goluri într-un meci oficial, între care trei fiind opera lui Alex Capătă. „Acel meci a trecut demult. Sigur, nu mi-a picat bine, dar prefer să văd tabloul întreg. Cel mai important este să terminăm pe primul loc și nu ambițiile sau orgoliile unuia sau altuia dintre noi. Ca de fiecare dată, eu îmi propun să închid poarta, sper să și reușesc. Indiferent de adversar, sunt la fel de concentrat pentru a-mi ajuta echipa”, a mai spus Rusu.

Peia: „Nu e un capăt de țară dacă nu vom câștiga”

Dincolo, banderola de căpitan a ajuns pe brațul lui Andrei Peia. Situația e puțin inedită, știindu-se faptul că Iulian Vuin e cel mai important om din vestiarul Unirii. De fapt chiar căpitanul din acte recunoaște: „Iulian e cel care ne strânge lângă el, e liderul nostru, doar că el dorește să se retragă și a cedat banderola. Sunt onorat că Iuli, dar și profesorul Donca și președintele Puia au avut încredere în mine, mai ales că sunt doar al doilea căpitan din istoria echipei care nu e din zonă”.

Vorbind despre derby-ul de duminică, Peia a adăugat: „Atmosfera e bună la noi, nu există nicio presiune, niciun sentiment de frică sau de alt gen. Mergem la Cermei să jucăm ceea ce știm noi și să câștigăm dacă putem. Nu avem de demonnstrat nimănui nimic, e meciul nostru, al jucătorilor, cum a fost mereu în acest sezon. Noi am muncit să ajungem până aici, tot noi ne dorim să câștigăm și duminică. Suntem mai uniți ca niciodată, am demonstrat că se poate, am câștigat clar cu Pecica sau Criș, nu vedem de ce nu am putea bate și Cermeiul, mai ales că i-am mai bătut odată, în tur. Ne pregătim cum știm mai bine de acest meci, dar nu e un capăt de țară dacă nu vom câștiga. Șansele de victorie sunt împărțite egal: 50-50%, iar de pierdut au doar ei, noi doar de câștigat. Nimeni nu ar fi crezut că Sântana va ajunge să joace un meci cu titlul pe masă, dar iată că suntem aici și nu ne mulțumim cu puțin”.

Președinții nu pun paie pe foc

Spre deosebire de alte dispute importante din acest campionat, președinții celor două cluburi nu doresc să ridice și mai mult tensiunea. „E examenul nostru final, dar băieții nu au presiune. Știu exact ce îi așteaptă din punct de vedere financiar la finalul sezonului dacă termină pe primul loc, în rest aș prefera să vorbim mai mult pe teren”, a punctat Cătălin Puia, care se bazează pe prezența a 40-50 de suporteri ai echipei în deplasarea de la Cermei. „Avem un grup atât de unit încât nu ne este frică de nimeni. În plus, cred că nu poate contesta nimeni valoarea și experiența jucătorilor noștri. Eu zic că avem prima șansă, dar asta trebuie să arătăm și pe teren și sunt sigur că o vom arăta”, a explicat și Petre Bulza.

Cele două echipei au loturile complete pentru derby-ul de la Cermei, cu mențiunea că atacantul oaspeților Cosmin Popa nu e 100% refăcut.

Formații probabile:

Cermei: Fl. Rusu – A. Popa, Cotoc, Ad. Rusu, Suslak – Purece, N. Varga, Nistor, Vereș – D. Bulza, Sălăjan.

Sântana: Dulhaz – Topac, Brozbic, Peia, Lanțoș – Mateiu, Vuin, Martin – Cl. Popa, Capătă, Josan.

Arbitri: Alexandru Gornic – Casian Băla, Danile Bondar. Observatori AJF: Răzvan Cadar, Daniel Scridon

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button