UTA Arad

Dacă va promova, UTA va începe cu -3 puncte Liga 1! UPDATE: Conducerea „alb-roșiilor” face apel: „Șanse mari de câștig”





Comisia de Fond a Sistemului Național de Licențiere a decis penalizarea pentru sezonul viitor a patru formații, iar CFR Cluj va începe competiția în Liga 1 cu – 9 puncte. Rapid, ASA Tg. Mureș și Petrolul vor fi şi depunctate cu câte 6 puncte, cu menţiunea că gruparea ploieşteană a primit şi o penalitate sportivă de 120.000 de lei.

Conform Agerpres, gruparea UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare şi 120.000 de lei, iar Dunărea Călăraşi o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, ediţia 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploieşti, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancţiunea. De asemenea, grupările din eşalonul secund UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în ediţia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanţa de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârşitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

CFR Cluj a făcut deja recurs, conform declarației președintelui Iuliu Mureșan: „Am fost înștiințați în legătură cu această depunctare și am și formulat recursul, iar termenul de judecată este programat mâine (joi- n.r.). Cel puțin trei dintre cele nouă puncte aplicate sunt o greșeală. Eu zic că avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restanțe salariale.”, a afirmat Mureşan, pentru Digi Sport.

De la UTA încă nu a putut fi contactat nimeni, „oficialii” arădeni fiind la această oră la Primărie, unde Gheorghe Falcă trebuie să intre în poză cu câștigătorii Cupei României la Under 19.

UPDATE!

Conducerea clubului UTA consideră că nu sunt motive de alarmare și asta pentru că s-a depus deja apel la decizia Comisiei Sistemului de Licențiere din cadrul FRF, iar șansele de câștig ar fi mari. „Știrea importantă este că clubului UTA a primit licența pentru Liga 1. Într-adevăr, am fost informați și de sancțiuni, însă s-a luat deja legătura cu avocații noștri la București s-a depus deja apel. Așteptăm cu încredere o decizie favorabilă, căci știm exact ceea ce ne-a lipsit de la dosare. Noi am crezut că am depus totul la timp, se poate ca și Comisia să nu fi revizuit toate adăugirile, dar la apel ar trebui să avem câștig de cauză. Sunt chiar convins că nu vom fi depunctați și nici nu vom plăti acea penalitate financiară”, ne-a declarat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.









Un comentariu

  1. Din tot articolul nu am inteles de ce ar trebui aplicata aceasta penalitate si amenda ? Nu reiese de niciunde care este fapta

    0
    0
    1. „”Așteptăm cu încredere o decizie favorabilă, căci știm exact ceea ce ne-a lipsit de la dosare. Noi am crezut că am depus totul la timp, se poate ca și Comisia să nu fi revizuit toate adăugirile, dar la apel ar trebui să avem câștig de cauză.”” Daca nu ai citit atent uite raspunsul !!!

      0
      0
  2. Intai sa intram in divizia nationala si apoi mai vedem! Oare UTA este capabila acum la final de sezon sa mai poata disputa 5 partide cu un lot si asa subtire ,chiar daca aici ma repet ,nu cred ca se poate promova cu un lot de 14-15 fotbalisti care au dus greul acestei editii de campionat! Sper sa fiu contrazis de meciul de sambata de la Brasov, ca apoi aproape nu mai conteaza ,insa sa nu uitam ca vom intalni in dubla mansa in ipostaza fericita, aproape sigur, Dunarea Calarasi si apoi FC Voluntari,o echipa care a trecut la pas de actuala echipa a concitadinului nostru antrenor Ionut Popa! HAIDE UTA,TOTUL ESTE POSIBIL PRIN MUNCA SI DARUIRE! Apropo, bravo tinerilor utisti ptr.castigarea Cupei Romaniei! Ar fi prea frumos sa fim in final in Divizia nationala! Mult SUCCES SI MULTA BAFTA ! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

    0
    0
    1. Cred ca inca nu se stie daca barajele vor fi tur.retur. sau un singur meci de baraj. Poate s-a anuntat, si eu nu am vazut. Oricum, cam toti sint obositi, nu doar cei de la UTA. Aproape ca din orice punct am privi, serzonul asta, a fost unul bun, la anul, fie in prima liga, fie , tot in B , va fi infinit mai greu ( cu deplasri si cheltuieli mult mai mari). In plus la Stadionul UTA lucrurile si misca „ca melcul” ( asta ca sa nu zic : „ca ochii mortului” ), cu toate ca perioada asta este si una electorala. Asa ca „sa traim placerea si emotia momentului” , ca e greu de presupus ce va urma, la anul.

      0
      0
  3. Nu se stie, daca Mioveniul bate pe Medias si UTA. castiga la Brasov !!! V-om vedea de ce arbitraj va avea parte Mioveniul ,bineanteles daca vor juca corect cum a declarat Eftimie antrenorul lor. Dupa pererea mea si arbitrajele vor avea un rol foarte important in aceste trei partide ,o sa vedeti !!! HAI UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!!

    0
    0
  4. S-a politizat fotbalul ăsta, nu se joacă cu ardoare ca în occident, cele trei echipe care ,,mimează” că joacă, mai bine jucau în play-out, că nu au contribuit cu nimic la meciurile jucate până acum. Este vorba de: Brașov(marea deziluzie) , Mioveni, Baia Mare, care acum toate trei joacă acasă cu 3 echipe care trag să promoveze…Să le văd cum se implică în acest duel…Sunt sigur că toate trei vor face figurație și va promova Mediaș pe primul loc, UTA pe 2, iar Chindia pe 3. La baraj, evident că Volunari va rămâne în liga 1, pe moment ce bate Timișoara cu 5 – 0 ! Nu văd eu pe UTA să facă vreo minune cu jucători tineri, neexperimentați…

    0
    0
    1. Astia tineri neexperimentati erau sa scoata pandurii in cupa. In fine..
      Pana atunci, cu totii la Brasov!!!

      0
      0
    2. au batut cu 5-0 dar si cimisorenii au avut 2 jucatori out :)) nu moare UTA asa repede cum cred unii !

      0
      0
    3. Barajuj, e baraj, cu emotii, cu imprevizibil, dar, mai intai sa ajungem acolo, , poate ….ne calificam de pe primul loc, sau…vom fi pe..locul 3 !?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button