Editoriale

Corespondență din Baia Mare: Succes UTA în…Liga 1!





S-au scurs primele meciuri de baraj pentru promovarea în Liga 1 și UTA Bătrâna Doamnă s-a impus în fața Dunării Călărași cu 5-4, la general. Suporterii arădeni visează frumos la primele meciuri sub soarele primei divizii, și alături de ei, băimărenii se gândesc „cum ar fi fost …să fie”!

Dintre toate echipele care au acces în play-off-ul Seriei Vest a Ligii 2, UTA Bătrâna Doamnă a avut unul dintre cele mai constante evoluții, cu un lot în care a îmbinat tinerețea cu experiența, fără prea mari transferuri a fi anunțate certitudini. Doar pe propriile forțe, și cu un tânăr antrenor (tot arădean) dornic de afirmare: Roland Nagy.

De asemenea antrenori, precum Roland Nagy, are nevoie fotbalul românesc și Liga 1. Cel puțin la nivelul primei divizii este greu să accezi acolo unde antrenează, mai mereu, aceiași antrenori, de cele mai multe ori devenite fosile ale timpului.

Din acest moment, UTA are o șansă URIAȘĂ de a promova, după numai un an sub soarele Ligii 2 și nu are niciun motiv să se teamă de forța echipei adverse, FC Voluntari, atâta timp cât până și FCM Baia Mare a îngenuncheat-o sub Dealul Florilor.

Aproape TOATE atuurile sunt de partea arădenilor, chiar și acelea care sunt considerate de specialiști…dezavantaje. Nu văd a fi dezavantaj faptul că au disputat deja două meciuri de baraj într-o săptămână, ci un avantaj. Nu văd a fi un dezavantaj faptul că au pierdut meciul din deplasare de la baraj, ci un atuu, nu văd a fi un dezavantaj faptul că utiștii se bazează pe o serie de tineri talentați, ci un atuu, nu văd a fi un dezavantaj faptul că Botiș la 38 de ani își conduce echipe din teren, ci un avantaj, nu văd un dezavantaj tinerețea antrenorului Roland Nagy și sigur văd un atuu în minunații suporteri arădeni care au impresionat mereu în acest campionat.

Cu atâtea atuuri de partea ei, UTA Bătrâna Doamnă poate tranșa de partea ei această ultimă bătălie pentru promovare, încă de la meciul tur. Ca și băimărean, recunosc, până nu demult spuneam că îmi era dor de aceste derby-uri cu UTA și că fotbalul românesc are nevoie de UTA în Liga 2, dar acum chiar de ar fi să regret absența ei de pe a doua scena fotbalistică a țării, îmi doresc ca UTA să PROMOVEZE ÎN LIGA 1!

Indiferent ce se va întâmpla în disputele cu celor de la FC Voluntari, UTA Bătrâna Doamnă a demonstrat ceea ce ar fi putut demonstra și FCM Baia Mare. Adică, acolo unde se pune suflet și se muncește serios, unde există sprijin și susținere, se poate face performanță.

Mulțumim UTA!

Succes UTA în LIGA 1!

Ioan R. Ster









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button