UTA Arad

Falcă lansează zvonuri de Liga 1 la UTA. Vrea să-și repare imaginea sau există un sâmbure de adevăr?





Din punct de vedere sportiv, „Bătrâna Doamnă” a ratat promovarea în primul eșalon fotbalistic. Că a fost nedreptățiă de sistemul gândit de FRF e o cu totul altă discuție, dar, în cele din urmă, verdictul a fost clar. „Oficialii” arădeni și-au și făcut un plan pentru ediția viitoare a Ligii a 2-a, dar știrea din această dimineață privind intrarea în faliment a Rapidului a aprins din nou speranțele în Arad.

De unde pornește totul? De la grandomania lui Gheorghe Falcă. Primarul s-a lăudat la subalternii săi politici că a avut discuții cu mai marii Federației, care i-ar fi spus să o pregătească pe UTA de Liga 1. A declarat-o și public pentru prosport în urmă cu câteva minute, fără să spună cine a fost persoana care l-a contactat de la FRF. În schimb, tot prin cercurile sale s-ar fi lăudat că a primit o invitație, mâine, la o cafea, chiar la Paris, undeva lângă Tour Eiffel, înainte de România – Elveția, pentru a afla detalii. Adică el e în tot și în toate, un prilej perfect să-și refacă imaginea șifonată rău după imaginile cu bureți, cârpe și uși folosite inclsuiv de arbitri pentru scoaterea apei de pe „Motorul”

Acum judecați și dumneavoastră ce imagine își pot face Burleanu și restul vânzând blana ursului din pădure? Rapidul a anunțat deja că face recurs la decizia Judecătoriei, ceea ce puteți vedea negru pe alb în următorul comunicat:

„Hotărârea pronunțată în ședința Tribunalului București în data de 13.06.2016 este una intermediară, ce poate fi atacată, iar avocații ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul afișat de instanță, folosind toate ‘armele’ pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede și este o eroare în primul rând”, precizează FC Rapid într-un comunicat remis AGERPRES.

„Clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil până în aprilie 2017) pe care l-a respectat și, da, putem afirma fără frică faptul că, în ceea ce privește acest plan, suntem cu datoriile la zi. Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competițional 2016/2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectată cu nimic”, adaugă gruparea alb-vișinie.

„Drept urmare, suntem ferm convinși că Instanța Superioară va reanaliza și va reveni asupra deciziei luate, pronunțând la următorul termen o decizie favorabilă. Cel mai important, vă informăm că FC Rapid București își va continua activitatea fără a fi afectat de această primă decizie a instanței„, se mai arată în finalul comunicatului clubului Rapid.

E, practic, imposibil, ca UTA să primească undă verde spre Liga 1 atâta timp cât recursul Rapidului poate fi făcut în termen de 7 zile lucrătoare, după care urmează un termen de judecată. Totul se poate  prelungi încă o lună, două și asta pentru că se intră și în vacanță judecătorească de la 1 iulie. Poate dura chiar un an, având exemplele celor de la Farul sau Buzău.

Mai departe, ce ar trebui să facă UTA și Aradul?  Să se roage la Dumnezeu să falimenteze oficial Rapidul și asta cât mai repede, dar, în paralel, să înceapă investițiile în stadion (se aude că se va încerca omologarea arenei Gloria, deși în dosarul de licențiere nu se pomenește nimic de asta și nu ar avea cum să vorbim de o a treia bază sportivă, după Cluj Arena și Motorul), unde investițiile s-ar ridica la maxim 300 de mii euro, în loc de vreo 500 de mii la Motorul. Și, oricum, după imaginile de coșmar văzute de o țară întreagă cu arbitri, jucători și antrenori scoțând apa de pe teren, e greu de crezut că cineva va mai omologa arena din Aradul Nou fără ca suprafața de teren să fie schimbată în totalitate. Va risca Primăria să investeacă într-un gazon nou cu Rapidul prin sălile de judecată?

În fine, ce se întâmplă la nivel sportiv? Noua ediție a Ligii 1 bate la ușă (pe 23 iulie e programată prima etapă), multe grupări s-au reunit deja sau urmează până la finalul săptămânii, iar UTA tocmai ce a decretat vacanță până în 27 iunie. Ce strategie își fac conducătorii, când ei încă nu au încheiat financiar sezonul precedent și au de-a face cu jucători și antrenori nemulțumiți? Antrenorii nu ar trebui să facă rapid o listă de transferuri, ca să nu ajungă apoi să ia ce le mai rămâne? Sau chiar dacă UTA va ajunge să joace în Liga 1 nu va mai conta că s-ar putea să evolueze la Cluj și să termine cu succes sub linie? Sunt niște întrebări logice, de bun simț, la care nu vedem cum poate răspunde azi primarul prin optimismul său ce i-a îmbolnăvit, în special pe linie de partid, pe toți.









9 comentarii

  1. :))

    Haideti sa fim cu picioarele pe pamant. Nu am promovat, asta e…poate la anu.

    Nu cred ca ar trebui sa comentam prea mult declaratiile falcosului…

    0
    0
  2. Pe News Ar . ro Scrie ca E oficial UTA se pregateste de Liga1 Sigur avem probleme cu infrastructura Ne trebuie si un lot intarit dar se poate rezolva Pe linga Rapid Nici Asa Nu se simnte bine Asa ca sunt mari sanse Acum daca tot o fi sa fie Ne-am cistiga acest drept pentru ca am invins Dunarea Calarasi pe treren si nu in birouri Cum am spus jucatori se pot gasi cu un sorijin financiar serios Domn primar sa rezolve cu terenul sa nu mai patim umilinte ca acelea cu Voluntari Gloria cum se aude nu ar fi rau nici pentru Liga 1 nici pentru liga2 in loc la Motorul Ce pacat ca am darimat Vagonul Cu ceva investitii putea fi un stadon la fel ca , Cluj Arena

    0
    0
  3. Eu cred ca prima oara s ar fi anuntat clubul ca ar fi loc. De la primar nu mai cred nimic. Sa zica clubul ceva despre stirea asta.

    0
    0
    1. pe site la club nu apar stiri nici despre jocul de duminica, sunt stiri de vineri-sambata cu meciul ce va urma … nici scorul de la meci nu e, de live sau declaratii nu mai amintesc … de duminica sunt doar citeva poze cu galeria si mesajul ca ne revedem pe 23 iunie … o fi intrat apa si pe server?

      0
      0
      1. Parerea mea este ca aceste zvonuri nu trebuie alimentate si mai mult prin publicarea lor pe site-ul oficial al clubului. Nu am obiceiul de a sesiza imperfectiuni, dar uite ca si acest site, desi in 99,99% din cazuri este prompt updatat si ofera informatii deosebit de utile cititorilor, inca furnizeaza cititorilor posibilitatea de a vota la intrebarea: „Trece UTA de Voluntari si promoveaza in Liga !?” azi, Marti la ora Romaniei 17.55.

        Ceea ce vroiam sa subliniez este cat de usor aducem unii altora acuze de tot felul si mici intepaturi in ce priveste manageriatul clubului actual UTA. In urma cu doi-trei ani discutiile erau pro si contra pastrarii vechii UTA, de ce Marius Tucudean nu a vrut sa-l plateasca pe AM sa plece, etc. In final s-a nascut noua UTA si cu totii eram de acord ca e un nou inceput, sa se dezvolte incet si sigur spre marea performanta, sa se foloseasca tineri fotbalisti talentati din Arad si mai ales sa se simta acea emulatie aradeana in jurul noii UTA. Parerea mea este ca toate aceste lucruri s-au realizat cu varf si indesat. Tinerii talentati vor sa ramana la UTA, fotbalistii ex-aradeni consacrati vor sa ramana in continuare spunand ca la UTA au simtit cele mai mari impliniri din cariera lor, clubul are numerosi sponsori mici care pe langa primarie au o contributie semnificativa la buget.

        Da, se aude de intarzieri la salarii, dar nu au fost probleme gen neachitarea baremurilor de arbitraj sau imposibilitatea asigurarii costurilor de deplasare asa cum multe alte cluburi au in mod frecvent.

        Eu cred ca de dorit ar fii o evolutie fireasca spre peformanta a acestui club, fotbalistii, antrenorii si managementul lasati sa-si faca treaba la fel ca si pana acum caci o baza sanatoasa va asigura fara nici un dubiu o crestere constanta in valoare a acestei echipe.

        Numai bine tuturor.

        0
        0
        1. Permiteti-mi sa sa nu fiu in totalitate de acord cu opinia dvs. Dar o respet. Calea normala, cred ca ar fi aceea de a crea conditiile pentru promovare directa in anul ce vine.Asta inseamna ca la nivel sportiv,in momentul incheierii vacante,i lotul sa fie complet in proportie de 90%,cel putin.Astfel, chiar si prin absurd ,daca am fi solicitati sa jucam in Liga I,am putea fi pregatiti.Evident,cu obiectivul declarat de evitarea retrogradarii.Stadionul Gloria sau Motoru poate fi renovat pana in Iarna. Iar cand e vorba de randul I (a se citi LigaI),vor aparea si ceva sponsori.Aici ma astept ca Primarul sa aibe in sfarsit si ochi pentru UTA. plus drepturi de televizare.Toate acestea ne-ar oferi o baza pentru anii ce urmeaza.Altminteri, banii nu vor fi mai multi ca anul acesta, iar deplasarile ca de LigaI .Cheltuieli si oboseala. Si daca nu ne impunem sa promovam,cred ca la sfarsitu campionatului urmator se va anunta un viitor sumbru.
          HAIDE UTA!!!

          0
          0
        2. Si inca ceva : de data asta,NIMENI,DAR NIMENI, incepand cu primaru si terminand cu conducerea administrativa, nu mai poate zice ca o eventuala mutate in Liga I i-a luat prin surprindere.In final,de ce sa nu ne pregatim de liga I ca sa ne fie usor in Liga2 campionatului viitor.
          HAIDE UTA!!!

          0
          0
        3. am lasat sondajul pe sportarad pentru a fi vizualizat … de votat au votat deja cei interesati … despre situl oficial numai de bine … scriem noi si pentru ei … dupa cum puteti citi zi de zi …

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button