UTA Arad

Preşedintele ACS Timişoara: „Rapid n-are nicio şansă. Nu Aradul beneficiază, noi trebuie să beneficiem!”





O eventuală dispariţie a Rapidului e  pândită şi de retrogradata ACS Poli Timişoara, nu doar de UTA. Conform Art. 18 din ROAF, în cazul în care o echipă este scoasă din Liga 1 dintr-un motiv sau altul, în locul său ar trebui să fie adusă prima echipă retrogradată, în acest caz Timişoara. Ioan Miculaş, preşedintele ACS Poli, a comentat pentru ProSport: „Momentan, nu suntem pregătiţi de Liga 1, dar ne putem pregăti în cel mai scurt timp. Nu am visat la chestia asta cu Rapidul, nici nu am gândit-o, că s-ar putea întâmpla în secolul XXI ca o echipă să fie exclusă din campionat pe motive financiare. Dar uitaţi că se întâmplă şi probabil că vor fi din ce în ce mai multe. Şi Târgu Mureş e într-o situaţie foarte urâtă, dar ei nu sunt în faliment. Rapid are termen zece zile să atace sau să plătească, dar nu are nicio şansă“.

Miculaş spune însă că se îndoieşte că FRF l-ar fi căutat pe Falcă: „Nu am fost contactat de FRF pentru că toţi oficialii sunt la meci, în Franţa. Asta e o vrăjeală, o minciună de-a lor (n.r. – pe arădeni). Pentru ce să-i contacteze pe ei? Astea sunt zvonuri aruncare aiurea. Conform regulamentului nu au ce să caute ei în Liga 1, nu sunt ei cei care să beneficieze. Noi trebuie să beneficiem! Apoi Petrolul şi abia după aceea să se ajungă la ei. Asta e aruncată de UTA sau de cineva la mişto. Noi, oficial, nu avem nimic“.

Oficialul timişorenilor spune că e atent la evoluţia cazului şi nu va lăsa ca altcineva să îi fure locul în Liga 1: „Vor să le facă reclamă sau ceva celor de la UTA, dar mai mult rău le fac prin chestia asta. Vă spun eu, nu se poate face niciun aranjament, e clar ce spune regulamentul. Poate Comitetul Executiv să hotărască schimbarea deciziei, dar noi vom contesta! Dacă noi am jucat şi am respectat un regulament al Federaţiei Române de Fotbal, trebuie să-l respecte şi ei. Nu ne-a contactat nimeni şi nici noi n-am contactat pe nimeni. Mai este termen de contestaţie, noi trebuie să ne pregătim, mâine la ora 17:00 ne reunim. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, mai e timp“.

Articolul 18 al ROAF nu prevede posibilitatea ca o echipă care a pierdut barajul de promovare să fie primită în Liga 1

Ce spune Articolul 18 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice:

„Ocuparea locurilor vacante în cazul retragerii/excluderii din competiţii (nou)

1. Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea sau retragerea unor echipe din campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel:

a) dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate. În cazul în care numărul acestora este insuficient, locurile nu se vor mai completa;

b) dacă retragerea/excluderea echipelor a intervenit după începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar iar locurile vacante nu se vor mai completa. În acest caz, la sfârşitul campionatului, numărul echipelor care retrogradează va fi redus în mod corespunzător“.

sursa: prosport.ro

11 comentarii

  1. Asa si….? Voi ati aratat ce puteti in Liga 1! NIMIC ZERO BARAT ati fost ciuca batailor …ce mai vreti sa retrogradati inca o dată ? Va spune ceva 5-0 cu Voluntariul ????

    0
    0
    1. Dascale,sa fim seriosi. Ce te face sa crezi ca uta avea rezultate mai bune in liga 1? Nu mai compara tu liga 2 cu liga 1 …

      0
      0
  2. Echipa se cheama ACS Poli Timisoara si are palmaresul, daca nu stiati. Noi, in ziarele timisorene, scriem UTA Arad, dat fiind faptul ca aveti palmaresul. Dar nah, unii suntem profesionisti si ne mai documentam despre lucrurile pe care le scriem. Stiu ca e greu, dar daca incercati, Google chiar va poate ajuta.

    0
    0
  3. Mai timisorenilor, voi a-ti retrogradat direct in liga2a, numai regulamentul smecherilor din frf va da acest drept ceea ce nu este normal. Pe voi va batut Voluntariul de va sunat apa in cap 5-0, asa ca stati in liga 2a ca si asa nu aveti bani si in al doilea rand nu este echipa timisoarei cea adevarata ci aceea care a promovat din liga3a. La ce va mai duceti in liga1a daca nici jucatori nu mai aveti,asa ca mai bine lasati pe UTA. care si-a castigat acest drept pe teren.

    0
    0
  4. ce mai tare echipa cu tati resapati cu poica antrenor cred ca se muta si piros cu ce mai are la pancota la voi

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button