UTA Arad

Rapidul intră în faliment! Are șanse UTA să ajungă în Liga 1? UPDATE: Giuleștenii atacă decizia și-și urmează programul normal





UPDATE! A apărut deja o precizare legată de faptul că Rapidul pregătește deja apel la decizia Judecătoriei.

„Hotărârea pronunțată în ședința Tribunalului București în data de 13.06.2016 este una intermediară, ce poate fi atacată, iar avocații ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul afișat de instanță, folosind toate ‘armele’ pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede și este o eroare în primul rând”, precizează FC Rapid într-un comunicat remis AGERPRES.

„Clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil până în aprilie 2017) pe care l-a respectat și, da, putem afirma fără frică faptul că, în ceea ce privește acest plan, suntem cu datoriile la zi. Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competițional 2016/2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectată cu nimic”, adaugă gruparea alb-vișinie.

„Drept urmare, suntem ferm convinși că Instanța Superioară va reanaliza și va reveni asupra deciziei luate, pronunțând la următorul termen o decizie favorabilă. Cel mai important, vă informăm că FC Rapid București își va continua activitatea fără a fi afectat de această primă decizie a instanței„, se mai arată în finalul comunicatului clubului Rapid.

Știre inițială

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc, clubul înfiinţat în anul 1923 a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 10 zile, la Curtea de Apel, informează Prosport.

Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a Rapidului, o decizie care în profunzimea ei nu surprinde foarte mult. ProSport a scris în ultimele săptămâni despre datoriile de peste 18 milioane de lei ale clubului şi cum foşti antrenori, jucători şi furnizori s-au considerat furaţi şi au cerut falimentul în instanţă. După mai multe termene, Tribunalul Bucureşti a dat luni verdictul: falimentul. Pe cât de dur, pe atât de previzibil.

Decizia dată de Tribunalul Bucureşti:

Solutia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Care sunt efectele asupra configurației Ligii 1? Poate avea UTA speranțe?

În primul rând, trebuie știut că Rapidul are drept de recurs și fără doar și poate va depune unul. Sau două, sau trei, atât cât îi permite legea din România, de altfel foarte permisivă și ambiguă în aceste cazuri. Prin urmare, în proporție de 90%, gruparea din Giulești va începe sezonul în elita fotbalului românesc și chiar s-ar putea să-l termine la ce chichițe judecătorești pot fi folosite pentru prelungirea termenelor judecătorești. Avem exemple recente în acest sens, respectiv Farul Constanța și Gloria Buzău, care au rămas sportiv în viață deși aveau o primă decizie de faliment. În fine, să presupunem că cei de la Rapid, sătui poate de agonie și fără susținere financiară pentru o societate falimentară (deși drepturile TV în valoare de 1,2 milioane cu euro sunt o miză importantă), nu mai vor să rămână conectați la aparate, regulamentul (și acesta prost făcut) le-ar da dreptul celor de la ACS Poli și Petrolul Ploiești, ca formații retrogradate, să-și reia locul în Liga 1. UTA ar fi de abia a treia opțiune. Așadar, ar trebui să existe trei echipe care să aibă probleme într-atât de mari încât să nu mai poată continua din punct de vedere sportiv în elită, pentru ca „alb-roșii” să fie poftiți la „masa bogaților” din postura de câștigători ai primului baraj, cel cu Dunărea Călărași.

7 comentarii

  1. Da UTA. are sanse foarte mari pt. a juca sezonul urmator in liga1a !!! Are tot meritul pt. a activa in liga1a si asa trebuia sa se intample dupa meciul cu Calarasul. Stati putin ca mai este si ASA Tg. Mures pe topogan. PRIMARE de ARAD !!!! Domnule FALCA , AI AUZIT STIREA !!!! PREGATESTE-TE si GRABESTE ODATA STADIONUL ALA NOUsi NU MAI STA PASIV si BINENTELES AJUTA ECHIPA CU SPONSORI POTENTI !!!!

    0
    0
  2. Domnule Falca , a-ti auzit stirea !!!Pune mana si ajuta echipa cu sponsori si grabeste odata lucrarile la noul stadion,nu vezi ca bate la usa la Arad liga1a !!!! Fa si dumneata ceva pt. fotbalul din Arad pt. ca se merita ,pt. un oras care are foame de fotbal si pt. ca va ales pt. a patra oara primar. La Targoviste , primarul care a fost ales Stan, a spus ca cat va fi el primar, Chindia va fi sustinuta fara probleme !!! De ce nu a-ti face si dumneavoastra acelasi lucru , ce va Impiedica !!! !!!!

    0
    0
  3. UTA Bătrâna Doamnă ar merita, sportiv, să spere la Liga 1 din postura de învinsă în barajul cu Voluntari. Speranțele nu ar fi chiar nefondate pentru că atât Petrolul, cât și ACS Poli au, în acest moment, șanse foarte mari să nu continue nici măcar în liga secundă!

    Problema reală este cu organizarea și resursele actuale ale clubului: în ciuda licenței primite pentru a juca în prima ligă, cel puțin atât cât se vede din exterior, ACS-ul actual este departe de condițiile unui club profesionist și nu ar putea supraviețui unui sezon în Liga 1.

    Așadar, sportiv da, organizatoric și financiar, nu. Mai rămâne de cântărit dacă oportunitatea (firavă, dar care există!) de a juca în prima ligă compensează minusurile organizatorice și financiare.

    0
    0
    1. Io v-am dat al doilea like,dar as completa ca nici financiar nu ar fi o problema foarte mare daca s-ar hotari participarea intr-un orizont decent de timp.Max 2 saptamani.Cred ca s-ar crea o emulatie (lucru dovedit deja cu prilejul altor promovari) in jurul clubului.Vor avea si oportunistii rolul lor,dar aici PRIMARUL ar fi determinant.
      HAIDE UTA!!!

      0
      0
  4. Adica Petrolul si acs la ce au aratat anul asta merita sa fie chemate inapoi in liga 1 , noi la ce am aratat, nu. Mi-e tot mai greatza de liga 1. Sa se joace ei acolo, eu deja nu mai am chef.

    0
    0
  5. Cel mai trist si ce ne doare pe noi ca suporteri ai UTA este ca nu avem stadion ca cei care trebuiau sa se ocupe de construirea stadionului ii doare undeva de de tot ce inseamna UTA.Eu zic ca daca era stadionul terminat la ora asta era in liga1 din postura de castigatoare a seriei si nu mai se ajungea la baraj.Nu inteleg de ce nu sa investit in stadionul Gloria in loc sa se investeasca in Motorul terenul e cu mult mai bun decat cel de pe Motorul

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button