Euro 2016

Belgia face istorie la Euro: 28 de pase consecutive până la golul lui Witsel





Naţionala Belgiei a stabilit, sâmbătă, după victoria, scor 3-0, în faţa Irlandei, un record de pase consecutive până la înscrierea unui gol, cel al lui Axel Witsel, fotbalistul ruşilor de la Zenit St. Petersburg. Belgienii au pasat mingea de 28 de ori înainte ca aceasta să intre în plasă.

Criticată îndelung după înfrângerea Italiei, scor 2-0, în primul meci al grupei E de la Campionatul European, selecţionata antrenată de Marc Wilmots a reuşit să obţină primele puncte, dar nu oricum, ci prin stabilirea unui nou record al turneelor finale de Campionat European. La golul doi, marcat de Axel Witsel, belgienii au înregistrat nu mai puţin de 28 de pase consecutive până când mingea a intrat în plasa porţii lui Darren Randolph.

Mai mult, după victoria la scor a naţionalei Belgiei de sâmbătă, elevii lui Marc Wilmots au egalat, ca număr de goluri, ce mai răsunătoare victorie din istoria belgienilor la turneele finale. Ultima victorie cu 3-0 a Belgiei s-a înregistrat la Campionatul Mondial din 1970, găzduit de Mexic, împotriva reprezentativei din El Salvador.

Naţionala Belgiei mai are de disputat un singur meci în grupa E a Campionatului European, cu Suedia, miercuri, 22 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Allianz Riviera din Nisa.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button