Euro 2016

Ieșire rușinoască din scena Euro: România – Albania 0-1





România pierde rușinos, după 68 de ani, cu Albania, scor 0-1 (0-1), debutanta la un turneu final și spune „Adio” Euro 2016!

„Meciul unei generații”, conform lui Tata Puiu a fost un fiasco pentru „tricolori”, cu excepția primelor 25 de minute, rezultând cel mai slab joc din Franța și una dintre cele mai negre înfrângeri din istoria reprezentativei. N-am reușit nici măcar o remiză, cu toată intrarea lui Sânmărtean în actul secund (târziu s-a apelat la serviciile sale, mergându-se pe cvasi-inexistentul Prepeliță), ca să apelăm la calculele unei calificări de pe locul al treilea, cu șanse minime dependente de jocul rezultatelor în celelalte grupe. Ghinionul îl putem invoca numai la bara lui Florin Andone (76).

 *Sadiku ne-a dat lovitura!

A fost nevoie de tâmpenia lui Tătărușanu (43), o ieșire stupidă, pentru ca Sadiku (nume predestinat) să deschidă scorul și să-și treacă în cont un gol istoric pentru Albania, prima reușită la un turneu final.

 *Doar fanii, de Euro!

Început promitățor, cu o replică apreciată împotriva Franței, în meciul inaugural, turneul final s-a dovedit o mare dezamăgire pentru România, ce a terminat pe ultima poziție în Grupa A, cu un singur punct. Dincolo de faptul că trebuie să mai adăugăm încă 4 ani la cei 16 de când am înregistrat singurul succes la Euro, rămâne dezamăgirea unei noi rușini, trăite într-un meci decisiv pentru calificarea în optimi. Iar elevii lui Iordănescu sunt obligați să-și ceară scuze miilor de suporteri români prezenți în Franța, cei care, prin atitudinea lor în tribune, au demonstrat că sunt demni de Euro 2016.

Formații:

România: Tātāruşanu – Sāpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Măţel – Hoban, Prepeliţā (Sânmărtean 46) – Popa (Andone 68), Stanciu, Stancu – Alibec ( Torje 57).

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Memushaj, Basha (Cana 83), Abrashi, Lenjani (Roshi 77)- Sadiku (Balaj 59)

Din Franța, Dan Henegar (ziarulunirea.ro)









2 comentarii

  1. Acest 0-1 e blestemul unor utisti la adresa RFR si a Ligi profesioniste ro.care s-au batut joc de UTA noastra prin programarile de la barajele recente cand au pus UTA sa joace din 3 in 3 zile…favorizand echipa Voluntariului a carul stadion e,,,Anghel Iordanescu,,.Acest jenaRAL,pupacios de icoane ,parca-l vad cum>stramba paie< in 86 cu stangul sau in cele cateva minute jucate,cand Steua a castigat la 11 m C campionilor caci au lipsit echipele englezesti si parca si italiene ce au boicotat competitia.Iordanescu are salar de 30 000 E /LUNA si prime de 90 000 E de calificari…!In ziarul Unirea am scris ca locul 4 e al ROU,iar in Prosport acelasi lucru si am votat acelasi loc,caci nu pot ierta batjocura acestor foruri la adresa UTA-ei!Pacat de suporterii romani si nu uit pe Petre Botis care in permanenta era pentru ROU…PENTRU MULTI,DOAR UTA CONTEAZA !

    0
    0
  2. Scuze cititori,trebuie sa corectez :Acest 0-1 e blestemul unor utisti la adresa FRF…Viteza la scris….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button