UTA Arad

Man, Burlă și Hlistei – pe lista de achiziții a unor grupări de Liga 1? Conducerea clubului spune că există interes și pentru alți utiști





Dacă echipa (cel puțin cea de seniori) este în vacanță, conducerea clubului UTA are treabă multă. Înainte de toate, trebuie să încheie și financiar sezonul trecut de ligă secundă, adică să mai achite dintre restanțele bănești de care au aflat și presa centrală. Lucrurile nu sunt deloc simple, dar salvarea ar putea veni de la grupările de Liga 1 interesate de transferul câtorva jucători arădeni.

Din informațiile noastre bine documentate, pe masa conducerii „alb-roșii”  au ajuns oferte concrete pentru Bogdan Burlă, Cătălin Hlistei și Dennis Man. Era normal să întrebăm și pe cineva avizat privind stadiul negocierilor și l-am contactat pe „părintele proiectului”. Alexandru Meszar ne-a rugat politicos să adresăm întrebările pe e-mail, după modelul cluburilor occidentale. Ne-am conformat, și am specificat clar în întrebare despre cele trei oferte concrete de care știam noi, în cazul lui Man fiind vorba chiar despre două astfel de propuneri din partea unor grupări de prim eșalon. Răspunsul nu ne-a lămurit deloc și cred că nici pe dumneavoastră: „Având în vedere evoluțiile bune, chiar foarte bune, ale echipei, dar și vârsta jucătorilor noștri, este normal să existe interes și pentru cei enumerați și chiar și pentru alții”.

Noi am pomenit de „mere” și ni s-a vorbit despre „pere”. Adică ar fi fost culmea ca jucătorii UTA-ei, la ce sezon bun au făcut date fiind condițiile oferite, să nu trezească interesul formațiilor mai bine cotate din fotbalul românesc. Iar: „Man a lipsit motivat două zile, având în vedere sezonul solicitant” și nu are nicio legătură cu faptul că, tot conform informațiilor noastre, astăzi ar fi trebuit dat un răspuns concret pentru el la unul dintre cluburile ofertante.

În fine, mai aflăm tot de la conducerea clubului (așa cum a semnat pe mailul cu răspunsurile pentru sportarad.ro) că: „În obiectul de activitate al oricărui club se regăsește și vânzarea de jucători, așa este și la noi. În schimb, nu suntem disperați să vindem sau să cedăm jucători. Jucătorii UTA-ei au preț, iar ofertanții care nu dispun de resurse financiare pentru transferuri sunt eliminați din start. În afară de acest aspect, noi urmărim foarte mult, în eventualitatea unui transfer, și posibilitatea jucătorului de a crește în valoare”.

E simplu. Cine nu are bani nici să nu se mai obosească să sune. În rest, pentru o ofertă bună, discuțiile se deschid automat. Ceea ce este și normal să se întâmple la un club ce evident are probleme financiare din moment ce există câteva luni întârziere la salarii. Cât despre posibilele achiziții, ne-am liniștit: „Avem lista noastră, bineînțeles că este confidențială în această perioadă”

În fine am mai întrebat și despre zvonurile lansate de primarul Gheorghe Falcă despre Liga 1. „Noi pregătim sezonul pentru Liga a II-a, pentru că acesta este sigur. Dar, în orice moment, suntem pregătiți să schimbăm pe parcurs, dacă este cazul, și să ne adaptăm strategia pentru Liga I”. Adică rămâne cum am stabilit…

Dar până să publicăm umilul nostru material de presă a apărut pe site-ul oficial al clubului un amplu interviu cu domnul Alexandru Meszar. Câteva pasaje din răspunsurile sale coincid cu cele primite personal de noi (ce onoare!), deci printr-o deducție cât se poate de logică am aflat că … conducerea UTA-ei e – de fapt – domnul Meszar. Cândva aveam iluzia că UTA e condusă de Florian Voinea, președintele din acte sau măcar Codru Grădinariu, directorul general al clubului.

Ceva, însă, totuși, ne scapă. Dintre toate zilele din această vacanță (e adevărat scurtă) exact astăzi pe site-ul oficial al clubului a apărut un interviu ce atinge măcar una dintre temele ridicate de noi. Dacă tot suntem obligați să respectăm această regulă occidentală impusă de club, puțin fair-play sau profesionalism nu ar strica și din partea conducerii UTA. La întrebări în exclusivitate, așteptăm și răspunsuri de acest gen. Sau a fost o conferință de presă și am pierdut noi esența? Apoi, am citit și un material al colegilor noștri de la Aradon/Jurnal arădean, care au primit același răspuns privind politica de transferuri a clubului. Poate a fost -totuși – conferință de presă și am lipsit noi!

PS. Acum că am lecturat mai atent interviul de pe site-ul clubului am observat cu stupoare că singurul nume propriu acolo e doar al celui care dă interviul. Chiar nimeni altcineva de la club nu merită să fie pomenit acolo? Până la urmă UTA înseamnă și oameni (jucători, antrenori, sponsori), dincolo de suporteri și spirit. Măcar dacă regăseam numele lui Gheorghe Falcă și tot era ceva … Poate fi și asta o abordare când nu vrei să spui nimic concret …

 

 

24 comentarii

  1. Parerea mea e ca alimentati fara un temei niste zvonuri prin care creati instabilitate la echipa.
    P.S. Limbajul pe care il aveam in minte era mult mai aprig, dar acesta fiind un site de cultura stiu ca este interzis astfel de vocabular.

    0
    0
  2. Eu, unul, as fi intrebat politicos, daca Man si Burla vor fi vanduti de UTA sau de Atletico, adica…. ce club si cine semneaza actul de transfer ?. (ca asta chiar este interesant, de stiut), Oricum…se va afla ! Ca odata ajunse la FRF sau LPF actele pot deveni publice. Ca o parere, o plecare atat de timpurie as lui Man va fi contraproductiva pentru evolutia sa in timp. Nu spun ca se va pierde, dar spun, ca la 17 ani, jucand meci de mec, UTA era singura solutie , apoi, peste 1-2 ani, copt la minte si la fotbal, putea alege mai cu folos. @manager te informez eu, ca suporter, care se informeaza din mai multe surse. Dl Meszar conduce, in fapt, clubul UTA. Nu se poate numi, in acte, „prezidente” dintr-un motiv simplu : este si director la directia de sport si ar fi „conflict de interese”. Dar este un om priceput la sport si in plus stie cind si cum sa deschida gura. Eu o socotesc a fi calitate, nu defect !

    0
    0
  3. ca de obicei conducerea nu spune nimic.. dar incep sa cred in proiectul numit: creste si vinde jucatori ca sa traiasca echipa… daca e asa cu parere de rau ma delas de asa ceva.. pai cum? adica incurajez echipa, platesc abonament. merg in deplasari, investesc sentimente pentru ce? sa vinda jucatorii tineri ???? tinerii sa-i vanda? cu asta nu sunt de acord!!!! sper sa nu se intample asa si sa fi crezut gresit..

    0
    0
  4. UTA e un club mic din anumite puncte de vedere! Din pacate am ajuns sa crestem jucatori pentru altii, Una e sa vinzi un jucator de care nu ai nevoie si alta e sa vinzi cei mai buni jucatori, daca pleaca Burla, Man, Hlistei CRED ca la anul nu se poate vorbi de promovare! Nu potio sa-ti vinzi ce-i mai buni jucatori si sa ai obiectiv promovarea! Cei care vin trebuie sa se integreze, sa formeze o echipa, acum deja relatile de joc sunt formate, inca un an in aceeasi formula (plus cativa jucatori de valoare) ar insemna mult! Daca vrei performanta nu vinzi in grup jucatorii, noi nu avem 15 jucatori de valoare, sunt cativa care pot creste intr-un an doi, dar atunci cand mai promovam? Sau nu se doreste asta? Sunt de acord sa vinzi un jucator cand ai pe cine pune in loc, oricine vinde, dar e important si cine vine din urma, sau pe cine aduci in locul celui vandut! Imi doresc enorm sa fie performanta la UTA, dar nu vad bine politica clubului! In B putrezim!

    0
    0
  5. @ Domnule doctor, stiu foarte bine cine conduce de fapt clubul, dar am am zis să pomenim mai putin de asta si sa nu i facem probleme omului, caci oficial conduce o institutie publica. Am fost ironic, pentru ca la randul meu sunt luat la misto. Adica daca pun o intrebare cu subiect si predicat as vrea sa primesc un raspuns cat mai la obiect

    Adica in cazul in care ma intrebati daca merg dupa paine, iar eu in loc sa raspund o sa va insir valorile nutritive ale painii, nu v-ati simti luat la misto? Era simplu sa ni se spuna: Da, sunt oferte, le analizam – cum a fost cu Burla in iarna cand s-a pocedat corect. Sau nu, nici vorba despre oferte scrise. In schimb, am fost luati prin invaluire, cum e interes, ca avem jucatori, tineri si buni. Un fel de afara e soare.

    0
    0
    1. Va inteleg nemultumirea, un club normal, de tip vestic arata multa transparenta. Isi prezinta clar ideile si proiectul , dar si obiectivul, pe termen scurt si lung .Spune de unde are bani, isi publica „balanta”, adica bugetul anual,( mai ales ca sint si bani publici),spune cit costa orice transfer, care pleaca sau vine, isi publica actionarii, conducerea si sponsorii, etc Nu e cazul la UTA !. Eu unul nu voi inceta sa intreb pe orice site : care este situatia contractuala a jucatorilir, veniti de la Atletico, la UTA : prin imprumut ? prin co-proprietate ? sau proprietate deplina ? Ce va castiga UTA, pentru jucatorii care nu-i detine in proprietate, la care le-a crescut valoarea, le-a facut cota , apoi ei pleaca, indiferent de necesitatile clubului ? Degeaba unii vor incerca sa ne trateze cu opacitate, sau cu lipsa de comunicare, pina la urma transferurile se fac cu acte publice, si tot se va afla, fie si partial, datele nedorite a fi comunicate.

      0
      0
      1. Corect, de mult vroiam sa ridic si eu aceste aspecte. Ar trebui sa existe transparenta totala, sa vedem si noi situatia exacta. Cine conduce acest club, care sunt procentele de participare a fiecaruia, situatia jucatorilor, bugetul anual ,sumele alocate pentru transferuri, etc. Am impresia ca mai mult nu se poate, de aceea s-a si recurs la fortarea notei cu acelasi lot de jucatori, nu spun ca nu sunt jucatori buni, dar nu sunt copti multi dintre ei, daca aveam 3-4 jucatori gen Stratila in lot, adusi in retur promovam fara probleme…, de ce nu au fost adusi ? raspuns : cu ce bani ? pai atunci domnilor ,spuneti cine e in spatele UTEI, cine da bani si cati bani sunt in joc, pana nu se va sti aceste aspecte si se va ascunde dupa deget aceste situatii, nu este deloc ok.

        0
        0
  6. Dulcele stil pur romanesc, stim ca se comite o ilegalitate – adica si functie publica, si conducator de club – dar preferam sa tacem ca nah, acum ne convine situatia. Sincer, mari diferente intre ce era in perioada Gio si ce e acum, nu sunt. Situatie financiara la pamant, conducere care habar nu are ce face, singurul plus ca sunt mai mult aradeni. Dar nimeni nu stie exact care e procentajul la vanzare a acestor jucatori.

    0
    0
  7. Am fost sigur inca de la inceput ca UTA este * vanata * de catre clubul privat ATLETICO ARAD cu un singur scop : UTA este un BIG BRAND !!! Cel mai de pret brand al judetului Arad. De ce ? Simplu! Pentru a-si vinde jucatorii !!! Restul povestilor cu promovarea , etc sunt doar simple gogomanii pentru fraierime. Sa vina cat mai multi suporteri in tribune, ba mai sa si vindem bilete dar sa tinem oamenii in afara stadionului !!! Si normal ca jucatorii vor fi vanduti de catre ATLETICO !!! Asa cum s-a procedat anterior si cu Purece, Tucudean , Balgradean !!!

    0
    0
    1. CORECT. Cand am spus ca aceasta echipa ar trebuii sa se numeasca Atletico-Textila,ati ras, acum plangeti

      0
      0
  8. din pacate si anul trecut aveam acelasi obiectiv…clasarea cat mai sus…si daca e pregatit orasul putem incerca promovarea……adica nici un obiectiv !! asa normal ca se vand tinerii jucatori…..afacere …ca doar asa ne facem echipa de liga 1……MACAR SA MERITE VANDUTI..evident pt UTA !!!

    0
    0
  9. A fost cumva UTA amendata de FRF, la recenta acreditare pentru Liga I, ca nu a crescut si promovat jucatori din propria pepiniera? Au ba?

    0
    0
  10. Dacă obiectivul pentru sezonul viitor este promovarea,consider că nu ar trebui să plece nici un jucător important.Sper din suflet ca UTA să nu fi ajuns doar o rampă de lansare pentru tinerii crescuți la alt club,o simplă afacere.

    0
    0
    1. Dane , daca cumva crezi ca nu-i altceva decat o afacere te inseli amarnic. Vom trai si vom vedea. Dar sincer sa fiu NU am nicio incredere in onestitatea celor de la ATLETICO ARAD !!! Nu au avut nevoie decat de brandul UTA ca o rampa de lansare , nimic altceva !!!

      0
      0
      1. Nu-mi rămâne decât să sper că cei care conduc UTA se gândesc la mai mult de atât.Așteptăm să vedem cum vor evolua evenimentele,este prea devreme să ne facem o idee.

        0
        0
  11. Daca se vor vinde jucatorii este clara politica clubului(UTA sau atletico?)si nu o sa promovam nici in 20 de ani ! Pacat de tot aportul adus de frumoasa galerie care a facut cred mii de km sa sustina echipa si visul multor suporteri.Nu pot sa spun decat ca ar fi o rusine sa ne vindem jucatorii si la anul sa ne batem sa scapam de retrogradare! Cu gio si falu$se vindeau meciuri acum vindem jucatorii(asta nu este penal).RUSINE !!!!

    0
    0
  12. stiti cum spune popa,din pamant suntem in pamant vom merge,parafrazandu-l ,eu spun,din atletico suntem in atletico vom merge.Amin

    0
    0
  13. Din cate stiu ,parca SCU avea dreptul la implicare atat timp cat a redat echipei ,tot ce le-a cedat dl.Bara ! De ce tace SCU? Poate gresesc dar doresc un raspuns de la cei de la SCU ! multumesc anticipat .

    0
    0
    1. I-am atentionat pe cei de la SCU in urma cu vreo doi ani despre exagerat de marea incredere acordata celor de la ATLETICO dar nimeni nu a zis nimic, Toti au tacut malc ! Si atunci mi-am dat seama ca orice om poate fi cumparat !!! Depinde de pret !!!

      0
      0
  14. Raspuns la ce petre? Unii se vaicaresc in mod organizat aici, altii nu asteapta decat un zvon, o barfa , ca sa isi verse veninul. Ce atletico, ce dinculescu, ce mara , ce pacurar….unii nu merita sa fie bagati seama chiar deloc.

    Ne-am luptat sa ramanem in B cu niste juniori crescuti in Arad si cu cateva intariri pe langa si am terminat pe locul doi la egalitate de puncte cu Mediasul. Gata promovam ii clar. A venit primul baraj din bataia de joc organizata de frf/lpf si am pierdut fara drept de apel. Clar suntem praf , prea slabi, Roly nu ii antrenor, astia nu is jucatori, ii clar ca nu vrem promovarea,etc. A venit returul fantastic si au intors rezultatul. Bravo sunteti eroi, promovam, Roly ii mare, jucatorii sunt superbi, cea mai frumoasa UTA a ultimilor 20 de ani, blablabla. A venit mansa a doua cu sicane si aranjamente clare pt a-i favoriza pe si asa favoritii din liga I. Am pierdut. Ii clar nu s-a vrut promovarea, vor doar sa vanda jucatori, Roly trebuie sa plece, Meszar isi ruleaza jucatorii, astia is atletico nu UTA, etc, etc.

    Ce raspuns? UTA merge inainte cu toate ca nu cred ca acest oras merita asa o echipa cu un asa nume. Ma rog 80% din cetatenii sai cu siguranta nu.

    0
    0
    1. intrebari pentru SCU:
      1. numele ramane inca cel putin un sezon tot UTA Batrana Doamna? cum ati dat numele UTA si palmaresul daca echipa se cheama tot UTA BD?
      2. poate ca cei 80% de care zici ca nu merita echipa cu numele UTA vad ca echipa se cheama UTA BD, joaca jucatori de la Atletico, pe stadionul Motorul, bani nu sunt, situl oficial al clubului este al unei persoane fizice, numele UTA este inregistrat la OSIM de o persoana fizica, FRF ne-a inclus in randul debutantelor care inca nu cunosc regulamentul fotbalistic, sarbatorim infiintarea clubului dupa spusele unui martor nu dupa data Statutului original pe care il are o alta persoana fizica … nu ar trebui lamurite toate acestea pentru a avea 100% cetateni care merita UTA?
      3. UTA va juca tot cu juniorii imprumutati de la Atletico si in anii urmatori? nu avem sanse sa vedem infiintata o Academie UTA? peste citi ani vom avea (sau daca vom avea vreodata) primul junior la echipa mare care sa aiba in carnet doar clubul UTA, sa ne putem lauda ca este crescut de clubul UTA?
      4. ramane tot forma de organizare ONG cu sponsori mici pe piept si cu datorii cu lunile la jucatori? nu sunt sanse de un SA cu ceva companii mai mari intre actionari si o minima siguranta financiara?

      0
      0
    2. UTA merge inainte…un simplu clișeu.Cred că nu așa trebuie tratați cei care pun niște intrebări la subiect.Sunt multe intrebări care merită răspuns,ce a făcut domnul Bara a făcut-o pentru UTA,nu pentru un grup de interese.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button