Glorii arădene

Lipova și-a cinstit fostele glorii. La emoționantul eveniment a luat parte și Old Boy's UTA





Sâmbata trecută a fost sărbătoare la Lipova. CS Șoimii a organizat un eveniment de suflet dedicat fotbaliștilor din anii ’80 care au scris istorie în micul oraș de pe Mureș.

„Cu ajutorul lui Radu Stoian am reușit să luăm legătura cu foști componenți ai generațiilor anilor 80-90 și să-i aducem împreună după ani buni de zile în care nu s-au revăzut într-un grup așa mare” a  făcut introducerea evenimentului Radu Pop, actualul președinte al „șoimilor”. Clubul a făcut totul ca la carte, a chemat zeci de foști fotbaliști, a invitat Old Boys UTA, a tipărit afișe și diplome, a organizat și o repriză a treia cu muzică și voie bună.

Practic, marele eveniment sărbătorit a fost parcursul excelent al Lipovei în ediția 1983-1984 a Cupei României. Cameniță et. comp. au trecut pe rând de: Victoria Ineu (cu 3-1), Chimia Arad (2-1), UTA (2-1), Înfrățirea Oradea și Minerul Aninoasa (1-1, 2-2 și 6-4 după penalty-uri) și au fost opriți în 16-imi doar de Brașovul lui Marius Lăcătuș și Dumitru Stângaciu, ce s-a impus cu 2-0 pe malul Mureșului. „Suntem mândri că am avut o generație de excepție în anii 80 care a ajuns să joace în divizia C și în 1983 a ajuns în șaisprezecimile Cupei României. Nici noi nu am stat degeaba în ultimii patru ani și le-am prezentat cupele cucerite după multă muncă și seriozitate. Pe un panou am lipit decupări din ziare cu articole și poze de la partidele glorioase din acele vremuri și poze cu viitorul stadion modern ce va fi construit. A fost emoționant să-i vezi cum se redescopereau în ele și cum își aduceau aminte de acele faze din poze”, a mai menționat Pop.

„A fost plăcut, o acțiune reușită la care au luat parte în jur de 70 de invitați care au socializat și s-au simțit bine. Cu scuzele că probabil voi uita câțiva din cei prezenți aș vrea să-i amintesc pe: Teodor Lungu,  Emeric Czimbal, Iosif Fodor, Nelu Drăgoi, Dorel Zelea, Nicolae Angelescu, Gigi Cameniță, Tibi Nicula, Dănuț Mițiți, Petru Telbisz, Nelu Bălan, Florin Lăcătuș, Bodnăraș Bizău, Dorel Stoinescu, Nicu Dumitru, Rico Câmpian, Radu Stoian și mulți alții. Pe lângă acești foști jucători am avut plăcerea să avem lângă noi și pe un fost conducător în persoana actualului primar, Mircea Jichici și un fost antrenor, domnul profesor Dumitru. De asemenea am avut invitați de seama de la UTA. Ne-au onorat cu prezența domnii Dorel Cura, Gyuri Vaczi și Flavius Domide, iar ultimul chiar a dat lovitura de începere. Pe teren pentru UTA Old Boy’s au intrat: Emil Szabo, Mihai Țîrlea, Emerich Hirmler, Gheorghe Vânătoru, Dorel Toderaș, Radu George, Neluțu Ardelean, Raoul Burtea, iar arbitrii au fost Marcel Vida și Nelu Brănișcan” , a mai relatat Pop. Scorul partidei prietenești, desfășurate pe o jumătate de teren, 9 contra 9, a fost de 3-2 pentru „alb-roșii”, dar asta are mai puțină importanță.

„Sper să repetăm și în anii următori acest gen de evenimente emoționante” a concluzionat președintele Șoimilor, care are și următorul weekend plin, deoarece organizează banchetul generației de azi, urmat de reunirea lotului pentru ziua de luni pentru a pregăti participarea din Cupa României de la finalul lunii iulie.

lipova.panou

 

lipova.panou2

lipova-uta.oldboys2

lipova.cupe









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button