Liga a 2-a

Soarta Rapidului – ca și pecetluită! E chestiune de zile până când Ionuț Popa va antrena din nou în Liga 1!





Rapid mai are doar o şansă ipotetică de a se salva de la dispariţie dacă luni, 11 iulie, la Curtea de Apel, judecătorul sindic va accepta să suspende sentinţa de faliment a Tribunalului Bucureşti. Această speranţă este însă atât de mică încât niciunul dintre practicienii în insolvenţă şi avocaţii specializaţi în falimente contactaţi de ProSport nu a acceptat să o ia în calcul.

După ce Curtea de Apel a decis, azi, să respingă cererea de suspendare provizorie a sentinţei de faliment (care ar fi fost valabilă până pe 11 iulie, când urma să se judece de fapt cazul), la baza de la Pro Rapid s-a tăiat electricitatea (tot din cauza datoriilor). Angajaţii au plecat acasă, jucătorii – la fel. Sursele ProSport spun că Dinu Gheorghe, cel care a condus clubul din 15 iunie în calitate de „prieten“, negociază plecarea la ASA Tg. Mureş (alt club în insolvenţă). Informaţia a fost, totuşi, infirmată de Cristian Cherteş, directorul general de la ASA: „Noi colaborăm foarte bine cu Daniel Stanciu. Nu se pune problema să-l aducem pe Dinu Gheorghe în acest moment”.

În acest moment, Rapid mai există doar scriptic. Puţinii angajaţi din administrativ sunt în preaviz – cu excepţia Mariei Dincă, directoarea economică, persoană care a şi fost delegată, de altfel, să reprezinte clubul marţi, 12 iulie, la Adunarea Generală a LPF. Nu există conducere sportivă şi antrenori, iar jucători sub contract au rămas câţiva.

Singura salvare este ca, în cel mai scurt timp – o chestiune de zile –, patronul Valerii Moraru să aducă 4,5 milioane de euro, bani cu care să se achite datoriile clubului. În lipsa acestei infuzii de capital, soarta Rapidului e pecetluită.

LPF: nu virăm banii în contul Rapidului dacă nu se iese din faliment

LPF a confirmat oficial, pentru ProSport, că nu va vira în contul clubului prima rată din drepturile TV – circa 400.000 de euro – dacă nu se iese din faliment până pe 12 iulie, când e programată Adunarea Generală a ligii.

Suma reală pe care o încasează nou-promovatele din drepturile TV este de aproape 450.000 de euro, însă circa 30.000 de euro sunt opriţi din oficiu de LPF pentru a se plăti baremul arbitrilor pentru sezonul care urmează.

Banii rămaşi, pe care patronul Valerii Moraru spera să-i obţină prin suspendarea falimentului, nu ar fi fost însă suficienţi ca să se achite împrumutul făcut pentru plata lui Obed (60.000 de euro), datoriile restante către fotbaliştii care au jucat în returul sezonului trecut (peste 150.000 de euro plus taxele la stat) şi să se mai dea bani pentru achiziţia altor fotbalişti, prime de instalare, salarii (toţi voiau plata în avans, temându-se că rămân fără bani la o echipă în faliment), transport, chiria stadionului, cazare etc.

ACS Poli și nu UTA – în Liga 1!

Ținând cont de cele de mai sus, în acest moment, ACS Poli Timișoara e în proporție de 99% în Liga 1. Cel mai probabil, marți, se va oficializa revenirea alb-violeților în primul eșalon, iar odată cu ea și cea a antrenorului arădean, Ionuț Popa. „Mister” a mai prins două etape din play-out în stagiunea trecută, când – însă – nu a putut redresa corabia ca și scufundată. Acum o ia de la capăt cu ex. utiștii Smaranda, Ignea și Neagu, dar și arădeanul Vasi sub comandă.

„Teoretic da, suntem în Liga I. Marți la ora 11 este Adunare Generală a LPF. Așteptăm invitație scrisă ca să participăm. Noi suntem deja în discuții cu doi-trei jucători români, așteptăm doar o hârtie oficială ca să semnăm”, a declarat președintele lui ACS, Ioan Miculaș, pentru tmsport.ro.

Cu această ocazie se va încheia defintiv și cu zvonurile lansate de primarul Gheorghe Falcă, în ceea ce privește primirea UTA-ei în elită, ca și participantă la ultimul baraj de menținere/promovare în fața celor de la FC Voluntari.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button