Stranieri aradeni

Arădeanul Oaidă, sub comanda fostului antrenor al lui AC Milan: „Mă bucur să calc pe urmele lui Hagi!”





Un tânăr şi valoros fotbalist român calcă pe urmele lui Hagi, Sabău, Răducioiu, Mateuţ şi Lupu. Răzvan Oaidă (18 ani) a semnat astăzi un contract pe patru ani cu echipa italiană Brescia Calcio (Serie B), clubul la care au jucat şi cei cinci mari internaţionali români. Oaidă a evoluat anterior la Atletico Arad şi la Wolverhampton Wanderers, în Anglia, iar astăzi, după ce s-au parafat actele, s-a şi prezentat la primul antrenament, sub comanda antrenorului Cristian Brocchi.

 Răzvan Oaidă joacă pe postul de mijlocaş central şi este component al naţionalei U19 a României. Selecţionarul acestei echipe, Costel Enache, are numai cuvinte de laudă pentru Oaidă. „Este un copil deosebit şi sunt foarte mândru că l-am cunoscut din punct de vedere uman. Este atent, educat, încearcă mereu să facă ceea ce-i spune antrenorul. Este un fotbalist de echipă, de colectiv. Profesional, am descoperit cu plăcere un jucător dispus la efort, cu mult suflet şi cu un caracter deosebit. Sunt convins că se va acomoda în Italia şi va face treabă bună”.

Transferul lui Răzvan Oaidă a fost intermediat de agentul de jucători Cătălin Sărmăşan, iar din partea clubului italian, actele au fost semnate de directorul sportiv Renzo Castagnini.

„Sunt foarte fericit că am finalizat acest transfer”, a declarat Răzvan Oaidă pentru ProSport. „Brescia este un club cu tradiţie, respectat şi mă bucur să calc pe urmele  unor mari fotbalişti români care au jucat aici, cum este Hagi. De mic copil am visat să ajung în Italia. Aici e un stil de joc care mi se potriveşte. Admir fotbalul italian. Scopul meu este acum să debutez cât mai repede şi să-mi ajut echipa la îndeplinirea obiectivelor, calificarea în play-off şi apoi promovarea”.

Oaidă a făcut parte din generația 1997-1998 crescută de Cristi Păcurar, Marius Demian și Francisc Tisza la Altetico. Foștii colegi chiar au fost solidari cu Răzvan în momentele grele pricinuite de decesul tatălui său la începutul acestei veri. Înainte de finala Cupei României Elite, de la Deva, „alb-roșii” au intrat pe teren cu tricouri inscripționate cu mesajul ”Alături de Oaidă”

prosport.ro

5 comentarii

  1. „Mă bucur să calc pe urmele lui Hagi!”- zice Oaida. El calca la Brescia gazonul care l-au mai cunoscut si Hagi, Sabau, Raducioiu, etc. Spre deosebire de Oaida, Hagi era Jucator de fotbal, cind juca la Brescia, nu doar aspirant, cum este , acum Oaida. Faptul ca englezii nu l-au retinut spune si el ceva. Ii urez succes !

    0
    0
    1. Vezi Cosmine, cand ai astfel de postari te alegi cu injuraturi aproape de la toata lumea. Eu stiu ca iti cade greu sa scrii si de bine sau sa lauzi, dar atunci nu mai bine aplici tu dictonul ala de bun simt din copilarie cu care ne invatam copii sa fie politicosi ” Daca nu poti sa spui ceva frumos de cineva, mai bine sa nu spui nimic” ??? Inteleg ca pe UTA o „ajutati” si tu si ALTII cu atitudinea „v-am spus eu ca nu-s buni astia de nimic” dar pe copilul asta cu ce l-ai „ajutat” cu postarea ta ?

      E retorica intrebarea si nu asteapta un raspuns. Poate daca avem noroc vom obtine un minut de introspectie si reflectie, insa nu m-as supara daca nu as avea succes in demersul meu.

      O zi frumoasa si insorita sa ai.

      Felicitari Razvan si bafta la Brescia !!!

      0
      0
      1. @Dani, imi scrii decent, fara cuvinte urate deci iti raspund, la fel : 1.Ce din postarea mea il poate jigni pe tanarul Oaida, de altfel un tanar OK ?. Cred ca am fost sincer, si am spus lucruri reale. 2 Referitor la : „..Inteleg ca pe UTA o „ajutati” si tu si ALTII cu atitudinea „v-am spus eu ca nu-s buni astia de nimic”… „. Eu am spus doar ca din cei vreo vreo 14 tineri, dusi de UTA, in pregatiri majoritatea (daca nu toti) este detinuta in proprietate de Atletico. Nu stiu sa fie vreo co-proprietate, sau, nmai mult vreun transferat. Asta o fi in interesul clubului UTA ?. Cit despre juniori , chiar sint buni si de viitor, dar UTA ii creste…pe cheltuiala ei,pentru afacerea altora. 3 , Spui dumneata : ” Daca nu poti sa spui ceva frumos de cineva, mai bine sa nu spui nimic” – adica dac nu il lauzi pe vreunul, mai bine sa taci., de ce ?. O fi vreun delict sa spui ce crezi, daca o faci in cuvinte care nu jignesc ?. O fi bine sa intram toti in „corul laudatorilor „, sa ne mintim ca sa nu suparam ?- astept si eu ” un minut de introspectie si reflectie,”. In final, sa tii , si dta si altii, ca eu unul nu socotesc a avea vreo vina ca am prins UTA Cea Mare, ca am prins Batrana Doamna (ii zicea asa, pentru vechimea in Divizia A), nu ma pot linisti cu UTA jucand cu echipe din orase sau sate de rangul 3 sau 4 ( sa ma ierte Tarlungeniul,Mioveniul,Sebisul, etc..). Daca nu se poate UTA in prima liga, perfect, inteleg, dar sa nu-i exploateze nimeni numele si istoria, sa-i zica cum or vrea ( numai UTA-Batrana Doamna NU). Aradul s-a multumit decenii, cu mediocritatea, in B sau C in fotbal, a devenit un fel de a fi, s-au dus vremurile..inteleg. Scuze, tie si altora, pentru lunga „plictiseala” cu ceea ce cred eu despre UTA.

        0
        0
  2. Crezi ca de astfel de cuvinte are el acum nevoie? Dupa ce ca a ramas fara tata, cat s-ar fi bucurat de baiatul lui, vii cu astfel de comentariu total deplasat. Sunt alte vremuri si Oaida are privilegiul sa joace de tanar la cluburi mari din Europa. Succes Oaida!

    0
    0
  3. Greu se ajunge in fotbalul mare si sincere urari de bine pentru acest baiat Oaida!Pe timpuri juca la Progresul Buc.un jucator Oaida prieten cu Mateianu.Stiu ca nu sunteti rude cu f.bancar Oaida,dar fi mandru de acest nume….!Sa revii vreodata la UTA !IN CAMPIONATUL 2016-2917,UTA ,nu ar trebui sa evolueze in liga 1, caci fara stadion si sponsor tare vom fi victima sigura.D-l Blidar Valer de la Astra Ar.de ce nu vrea sponsor ca Blidar din Oradea ajuns la Luceafarul Oradea ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button