Fotbal judetean

Lipova – în „exil” la Zăbrani până la inaugurarea noului stadion, Gâlcă – ultimul transfer!





La startul ediției 2017-2018 de campionat, Șoimii Lipova ar trebui să aibă la dispoziție o arenă nou-nouță, cu o capacitate pe scaune de 1510 de locuri, toate acoperite. Proiectul a fost îmbățișat de Compania Națională de Investiții (Primăria orașului de pe Mureș cofinanțează lucrările cu 2% din totalul de 3,475 milioane de lei) încă din toamna anului trecut, dar la treabă s-a purces efectiv începând de săptămâna trecută.

Primele utilaje ale firmei constructoare SC TCS&CT SRL au sosit săptămâna trecută, gazdele s-au ocupat de eliberarea corpului de clădiri unde au funcționat vestiarele și magazia, în timp ce vechile tribune vor lua în curând drumul terenurilor din Păuliș și Sâmbăteni. Sub tribuna ce urmează a fi construită pe locul celei existente lângă șosea, vor fi vestiarele destinate jucătorilor și arbitrilor, o sală de ședințe și conferințe, camera testelor antidoping, plus magaziile.

Parcarea va număra 20 de locuri, iar în spatele celor două porți vor funcționa două terenuri sintetice. Unul dintre ele există deja, urmând ca celălalt, plus un teren de volei pe nisip, să fie amenajate ca parte a proiectului.  Gazonul se va schimba în întregime cu rulouri de iarbă și va avea sistem de irigare și drenaj.

Nu putea lipsi nici instalația de nocturnă la Complexul Sportiv Lipova, dar și o tabelă electronică de ultimă generație. Termenul de finalizare a stadionului este 10 luni de zile.

Pe cale de consecință, conducerea Lipovei a căutat deja un teren de „exil” în noua ediție a Ligii a IV-a. „După mai multe discuții am bătut palma cu cei de la Zăbrani. Le mulțumim pentru găzduire, suntem aproape de casă, în așa fel încât suporterii noștri nu va trebui să călătorească prea mult pentru a urmări meciurile de acasă. În schimb,  juniorii A și D vor evolua la Păuliș. Panglica la noua arenă ar trebui să o tăiem peste 10 luni de zile, dar asta depinde de ritmul de lucru, de starea vremii din lunile de iarnă, vom vedea. Important este să începem sezonul următor la Lipova, în casă nouă”, ne-a mărturisit Radu Pop, președintele „șoimilor”.

În altă ordine de idei, lipovanii au oficializat și transferul lui Florin Gîlcă. Mijlocașul de bandă coboară două eșaloane de la Șoimii Pîncota, însă la una dintre cele mai stabile formații din județul Arad din punct de vedere financiar. Achiziționarea unor fotbaliști ca Bujor, Piț sau Bier stau mărturie acestui fapt.

În această seară, Lipova dispută un amical destul de tare la Sântana, cu vicecampioana județeană antrenată de Dinu Donca.

 









6 comentarii

  1. Vad un stadion, peste ce ne poate arata si oferi arena Motorul , azi. Si mai si vorbesc de 10 luni ,pina la aparitie . Bravo !

    0
    0
  2. Stadionul arată superb. Singura problemă ar putea fi, totuși, cei 8 sau 10 piloni de susținere a acoperișului, care obturează vederea. Am mai atras atenția și în momentul prezentării machetei: arhitecții trebuie să regândească sistemul de susținere a acoperișului.
    Acum, ca să nu fiu considerat cârcotaș de neam prost, stadionul chiar arată bine, iar pe actualul amplasament este loc de o asemenea bază sportivă.

    0
    0
  3. Sa stii Cosmine ca si noi ne-am gandit la chestia cu stalpii dar daca vei veni la meciuri iti promit un loc mai bun unde nimic nu-ti va incomoda privirea . Lasand gluma probabil ca se putea face doar ca ar fi fost altele costurile si riscam sa pierdem proiectul . Si pentru minunatul public din Lipova nu voiam asa ceva .Speram ca la inaugurare sa avem un stadion modern frumos pentru nivelul la care suntem sau la care vrem sa ajungem .

    0
    0
  4. Orice om din zona Lipovei, de la Petris sau Caprioara, in jos, nu poate decit sa se bucure cind vede ca la Lipova exista, din nou, un interes pentru sport, pentru fotbal. Echipa actuala pare buna, pentru o incercare de promovare in C. Lipova este o localitate veche, cu traditie si posibilitati, peste Pancota, de exemplu. M-as bucura sa vad terminat acest stadion, chiar si discutia cu stalpii pare neimportanta, am mai vazut stadioane de acest tip, importaant este ca tribuna e acoperita. Daca va fi si nocturna , chiar va fi super. Doamne ajuta !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button