UTA Arad

Livetext: UTA – Panetolikos 1-3, final. UTA – Jesina 0-0, arădenii au avut trei bare!





Câteva minute ne mai despart de primul fluier dintre echipa arădeană și trupa elenă, care-l are pe bancă pe Ioannis Matzourakis (67 de ani), pe vremuri fotbalist la CFR Cluj și Rapid București! Meciul se joacă pe Stadio Comunale Caroti și, la fel ca și toată seara, e dedicat memoriei lui Sebastiano D’Onofrio, fost președinte al echipei din Jesi, care s-a stins acum câteva zile.

Echipe de start:

UTA: Miron – Covaci, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza, Andor – Man, Rus. Pe bancă: Mara – Iuga, Copaci, Filaret, Stahl, Costin, Tănase, Copil, Curtuiuș, Petre.

Panetolikos: Pereira – Rodrigues, Kousas, Munoz, Papazoglou, Makos, Markovski, Paulo, Tsokanis, Mygas Warda. Pe bancă: Kiriakidis – Kourtomanos, Malis, Rosa, Tomane, Bauque, Ferreira, Vakrakos, Rocha, Kolovouris, Papoutsogianopoulos, Giannotis, Chantakias, Mihaj, Vasiloudis.

Grecii au deschis scorul după 12 minute, după o fază pornită de pe stânga, pe care Paulo Marcos a finalizat-o cu șut sec, cu dreptul, din preajma careului mare, mingea s-a dus la colțul scurt, 1-0 pentru Panetolikos.

Trupa lui Matzourakis a rămas periculoasă și, după o cursă pe stânga, Warda a trimis în gura porții, de unde Markovski a reluat în brațele lui Miron (17). UTA a ripostat printr-o acțiune a lui Strătilă, a centrat în colțul careului mic spre Rus, atacantul a tras în blocaj și a ieșit un corner rămas fără rezultat (19).

Elenii au revenit în ofensivă și au majorat scorul, Markovski a controlat bine o minge venită din dreapta și l-a executat pe Miron la colțul lung din dreapta suprafeței de pedeapsă (22).

Scorul a luat proporții, după o acțiune personală a lui Warda, care a pătruns în careu și a tras puternic, la firul ierbii, 3-0 (28).

Primul act s-a încheiat după 30 de minute, iar arădenii au fost ceva mai deciși la reluare. Consistența s-a concretizat în gol în minutul 40: Strătilă a plecat într-o cursă lungă și rapidă, a pătruns în suprafața de pedeapsă, unde a fost oprit de un fault. Chindriș a fost precis din penalty-ul acordat și a trimis în dreapta portarului, 3-1.

Roli Nagy a încercat să împrospăteze ofensiva cu o dublă schimbare Andor și Man le-au lăsat locurile lui Copil și Curtuiuș (47).

Arădenii au căutat să reducă diferența, însă adversarii s-au închis bine și n-au permis decât câteva lovituri de colț, rămase însă fără rezultat. Spre final, UTA a reușit să devină periculoasă prin cei doi nou-intrați. Copil a fost protagonistul unei acțiuni personale pe care a finalizat-o puțin peste transversală de la 20 de metri, apoi Curtuiuș a ajuns la finalizare, dar Pereira a fost pe fază și i-a parat execuția. S-a încheiat 3-1, urmează Jesina – Panetolikos și, de la 23, UTA – Jesina. Ne revedem atunci!

UPDATE!

De 20 de minute a început partida a doua a „Bătrânei Doamne”, contra italienilor de Serie D de la Jesina, în care arădenii au avut trei bare, prin Curtuiuș (2), respectiv Costin. Mara – Costin, Iuga, Filaret, Copaci – Man, Tănase, Copil, Drăghiceanu (junior în probe născut în anul 1999 crescut de Ceahlăul) – Petre, Curtuiuș e formația aliniată de Roland Nagy. În celălalt meci al triunghiularului, rezervele lui Panetolikos: au remizat (0-0) cu Jesina.
Cele 45 de minute s-au încheiat așa cum au început, cu scor alb. UTA a fost la controlul confruntării, dar nu și-a trecut în cont mai multe ratări. La UTA a mai intrat pe teren și Stahl, în locul lui Man. La sfârșit, Dumitru Copil a primit, în numele echipei, un trofeu din partea organizatorilor.
FOTO: UTA Media Design

16 comentarii

  1. Copaci fundaș….nu a jucat în viata lui asa ceva….Roly nu team învățat minte de la meciul cu Voluntari unde ai luat 2 boabe cu copaci fundaș?

    0
    0
    1. pai daca a stat in aparare ca un copac pe marginea drumului cum vrei sa spuna :))),hai sa mai si glumim .Roly incearca diferite variante de joc la ce lot are acum,depinde de conducere ce planuri are.Geaba vrem noi sau echipa,daca nu se doreste promovarea o sa jucam numai cu improvizatii.

      0
      0
  2. Ne trebuiesc fundasi maturi, cu experienta, langa care sa creasca pustii lui Pacurar. Sa nu fim rai! In aparare orice greseala costa!

    0
    0
  3. Păcurare Păcurare….încep rezultatele sa apară…Roly te-ai lăsat la mana lui asta și acum tragi tu ponoasele

    0
    0
  4. Apararea are mari probleme, primeste gol rapid si mult prea des. Fundas dreapta nu avem, cit de cit valoros, acolo sint doar improvizatii, stoperii ( mereu altii,par nesincronizati, superficiali), Burla in loc sa creasca, mai mult da inapoi. Mijlocul nu joaca decit faza de aparare, iar in atac sint 4 jucatori, pe 2 posturi, rotiti mereu, fara automatisme. In plus Miron nu are concurenta. Este rezultatul unei politici gresite, care ar vrea ca cei tineri sa astupe gaurile, dar tinerii, oricit de viitor ar fi, sint inconstanti. Oricum grecii s-au distrat cu UTA,-3 goluri rapide- iar aici dl Nagy are desigur partea sa de vina.. Tot am spus ca nimic nu ne garanteaza anul asta un parcurs similar cu anul trecut. Si azi am avut in primul 11 , 4 jucatori under 21, si 7 rezerve de=ale lor, cam multi. Cit de curant se vor vedea efectele. Acum dnii Tucudean si Pacurar nu mai sint la prima echipa, au ramas Meszar si Nagy, care continua netulburati aceiasi politica de impingere fortata a unor tineri, care oricit de talentati ar fi, daca sint prea multi, nu dau rezultate, ca nu au de la cine invata fotbal. Jocul de posesie ramane la UTA un vis, care se indeparteaza, vom vedea ce va fi.Desigur, vom spune ca sint meciuri de verificare,ca rezultatul nu conteaza, insavictoriile aduc victorii, iar esecurile aduc suparare, nesiguranta si instabilitate in echipa.

    0
    0
  5. Ce aveti ma cu Pacurar? Nu cumva unii dintre voi sunteti parinti frustati pentru ca nu aveti copiii titulari?
    Lasati omul in pace sa isi vada de treaba ca doar nu credeti ca ii sopteste Pacurar lui Roli pe cine sa titularizeze si pe cine nu?!
    Nu e un secret pentru nimeni ca avem probleme in aparare unde ne-ar trebui vreo doi fundasi experimentati pentru ca e greu sa joci cu copiii in aparare unde orice greseala se vede si unde risti sa ii distrugi pe bietii copii.

    Mai lasati carcoteala si luati-va abonamente pentru ca de pseudo-utisti e plin podul.

    0
    0
  6. Salutari, vad ca toata lumea are ceva cu Pacurar, clar aveti o problema cu el si nu cred ca asta tine de momentul UTA e ceva mai veche. Noi aici ar trebui sa vorbim de UTA si atat iar copii care joaca in acest moment la UTA cred ca sunt cei mai buni pe care ii are Aradul. Nu cred ca Petre, Jorza, Man, Tanase, Costin, Mara, Iuga, Copaci inclusiv Covaci care din pacate nu joaca pe postul sau mijocas e chiar bun, joaca la echipa mare pe spaga ei chiar au valoare si sunt jucatori care cred ca vor insemna ceva in fotbalul nostru daca sunt la fel de seriosi ca pana acum.
    In acest moment e clar UTA are nevoie de un fundas dreapta si unul central insa aici e de analizat, fundas dreapta de valoare nu prea gasesti in Romania cam toate echipele romanesti din liga 1 de exemplu ca fundas dreapta au jucator strain. Fundasi centrali buni mai gasesti dar scumpi ca naiba acestia tin la pret, iar in liga 2 adevarul ca anul trecut nu prea ma impresionat nimeni ca fundas central asa ca s-ar putea sa ramanem cu acesti fundasi centrali Manea, Gligor, Filaret si Iuga, pe baiatul venit de la Panduri nu-l cunosc sa imi dau cu parerea despre el dar poate fi o surpriza

    PS stie cineva cat va mai lipsi Polgar si a reluat pregatirea…

    0
    0
  7. In 28 minute grecii ne-au tras 3 boabe cu aparatorii nostrii foarte greoi,dar oare ce v-a fi in campionat,ca nu miroase a bine,doar Burla corespunde ca fundas !Vezan e la Cugir.Si amicalele spun stagiul de pregatire al utistilor care nu au batut pe nimeni.Viata grea o sa avem si-n campionatul cu 20 echipe.Hai UTA !

    0
    0
  8. In concluzie, in primul meci, am fost martelati de o echipa de prima liga , in Grecia ( din partea a doua a clasamentului), care in jumate de ora ne-a dat 3 goluri, apoi, cred, s-a oprit. In final, cu o formula de echipa experimentala, am facut 0-0 cu gazdele, se zice echipe din din lig III italiana.In al doilea meci se spune ca am dat-o in bara de 3 ori, totusi a fost 0-0. Concluzii sint greu de tras nevazand partidele, insa totusi : 1. Apararea este foarte permeabila, cam prea rapid cedeaza. 2. Atacul da gol greu ( a dat doar din penalty) 3. Echipa este eterogena, nestructurata, ( aceiasi tactide defensiva pe fondul lui 1-4-2-3-1 ), multe schimbari s-au facut, desi ar fi trebuit ca Nagy sa foloseasca o formula de start in liba B , mai mult. 4. In continuare politica de promovare a tinerilor primeaza, in fata unui joc bine legat, echipa are probabil vigoare, dar in atac nu leaga mai nimic, asta din cauza stilului impus de antrenor, adica din aparare se trimite lung mingea, peste mijloc , spre atac, acolo receptia si utilizarea pasei sint deficitare, de aici, rapid se revine in aparare. 5 Incepe un sezon greu, sint destule echipe care nu vor termina anul,dar nici UTA nu pare a mai avea forta si omogenitatea de anul trecut. Ca o parere personala, parca managerul si antrenorul nu par a fi stresati ca suporterii si-ar dorii anul acesta o promovare. Ei introduc , nonsalant tineri, care sint promitatori, vreau, dar nu au , majoritatea, fizic si arme tehnico-tactice, pentru a oferi un joc, cit de cit eficient. Pina acum asta se vede.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button