UTA Arad

Curtuiuș, din nou marcator în prima etapă: „Ar fi bine să repetăm sezonul trecut, dar cu o finalitate și mai fericită”





La fel ca și stagiunea trecută, UTA nu a obținut o victorie la debut. Mediașul se impunea cu 2-1 la Arad, golul „alb-roșiilor” venind din partea lui Marius Curtuiuș pe final. Atacantul bistrițean a înscris și el la una dintre ultimele faze ale partidei, smulgând de această dată o remiză pentru echipa sa în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. „Mă bucur că am înscris din nou în prima etapă, sper să fie o coincidență fericită pentru noi. Adică ar fi bine să repetăm sezonul trecut, dar cu o finalitate și mai fericită. Nu trăim din amintiri, suntem cu toții conștienți că a început un nou sezon, ceea ce a fost frumos a trecut demult, trebuie să muncim din nou pentru a ajunge pe primele locuri. Deocamdată, trebuie să ne mulțumim cu acest punct meritat, muncit, regretând  ocaziile ratate, dar și recunoscând că am scăpat din situații grele la 2-1 pentru ei. Oricum, sunt convins că și jucând ceva mai modest ieri, dacă am fi înscris pe final de primă repriză sau începutul celei de-a doua am fi câștigat meciul. Dar, până la urmă, cu toate adunate, adică adversarul bun, temperatura caniculară de la ora meciului coroborată cu oboseala acumulată în ultimele zile, putem spune că nici un punct nu e chiar rău”, a precizat utistul.

Renunțând la unul dintre mijlocașii centrali defensivi cu care a abordat aproape tot sezonul trecut, Roland Nagy a dat un mai mare imbold ofensiv echipei sale. Dennis Man chiar marcat din postura de coordonator de joc, dar, pe de altă parte, UTA s-a expus destul de mult la contrele rapide ale vâlcenilor. „Fiind un atacant îmi place jocul ofensiv, e normal să-mi cadă bine un astfel de sistem de joc. Iar eu zic că am ajuns destul de des în careul advers, am avut cel puțin 5-6 ocazii mari pe lângă goluri, doar că nu am fost la fel de pragmatici ca altădată. Iar în ceea ce privește faza defensivă, eu zic că nu a fost neapărat de vină dispunerea noastră în teren, ci faptul că pe acea căldură infernală, în momentul în care pierdeai balonul, greu te mai repliai în apărare. Nu scrie niciunde că doar jucătorii defensivi trebuie să se apere, trebuie să-i ajutăm și noi, cei din față, dar consumul de energie la 35 de grade Celsius a fost atât de mare încât greu îți mai găseai suflul”, mai crede Curtuiuș. 

După toată discuția de ieri deschisă în urma ratării de la punctul de var a lui Copil și gestul lui Chindriș, care a cerut schimbarea în momentul în care a realizat că nu va bate el penalty-ul, poate mulți se întreabă de ce golgheterul echipei (cu 15 reușite anul trecut) e sărit la astfel de execuții. „E simplu. Cei doi colegi ai mei au fost desemnați acum pentru că bat cel mai bine loviturile de la 11 metri la antrenamente. Probabil, pe viitor, o să-mi vină și mie rândul”, ne-a lămurit Marius Curtuiuș.

FOTO: UTA Media Design

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button