Calitate fotbalistică la Sebiș și un grup unit: „Îndreptățit să creadă în victorie meci de meci”

La aproape o lună de la startul pregătirilor, Național Sebiș arată destul de bine. Chiar am putea spune că e o candidată certă la promovarea în eșalonul secund ca urmare a campaniei bogate și consistente de achiziții, dar și a faptului că „nucleul” tare al echipei a fost păstrat.

Astfel, pe lângă fotbaliști ca Rosenblum, Stupu, Avramescu, Basic, Mihuța, Susan sau Velici au sosit Cioară, Siminic, Suciu, Cârstoiu, Roman, Mărmureanu, Fuchs, Marius Ion sau Săulescu, toți având destule partide cel puțin la nivelul Ligii a II-a. Ar mai fi și tinerii Fișteag, Ciocan, Clej sau Iuga, ce întregesc un lot în care e necesară, conform regulamentului, și prezența a cel puțin 5-6 fotbaliști Under 19. „Înainte de toate, era important să nu ne pierdem jucătorii care au dus greul anul trecut, jucând cele mai multe minute. Cu mici excepții, aceștia au rămas pe loc, iar lângă ei au venit fotbaliști care prin cartea lor de vizită au crescut automat valoarea echipei. Ne-am întărit cu jucători care au evoluat în primele două ligi și chiar au confirmat acolo, astfel încât, zic eu, suntem echilibrați pe toate posturile. Dacă mai găsim un junior de picior stâng încheiem definitiv campania de achiziții”, ne-a mărturisit Călin Cojocaru.

Cel puțin deocamdată, managerul – antrenor al Naționalului nu dorește să vorbească despre promovare, ci: „Avem un lot bun, îndreptățit să creadă în victorie meci de meci. Mă bucură faptul că, deși unii jucători nu au venit numai de o săptămână, două, la Sebiș, s-au integrat rapid și au stabilit relații interumane solide cu restul coechipierilor. Puterea grupului e foarte importantă, de aici pornește totul, iar noi creștem săptămână de săptămână la acest capitol”. 

Sâmbătă, la ieșirea din mini-cantonamentul făcut pe plan local, plus stațiunea Moneasa, sebișenii au trecut cu 3-1 în amical de Crișul Chișineu Criș. „Chiar dacă veneam după o perioadă de acumulări fizice, nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarei în fața unea dintre cele mai solide grupări din județul Arad. Au și ei destui fotbaliști cu multe meciuri la Liga a II-a, dar când am accelerat puțin jocul s-a văzut, iar diferența de două goluri e normală. Chiar dacă rezultatele din meciurile de verificare nu-ți țin de cald în campionat, câteodată sunt bune pentru moral și încredere”, a adăugat Cojocaru, a cărui echipă a remizat cu ACS Poli (2-2), a bătut-o pe UTA cu 3-2 și acum pe Crișul, în ultimele trei partide amicale.

Sebișenii au liber până mâine, iar miercuri seara joacă la Sântana, în fața trupei lui Dinu Donca. Noua ediție a Ligii a 3-a la fotbal ar trebui să debuteze pe 26 august.

Facebook Comments
0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.