SOIMII PÎNCOTA

Realitate cruntă: Dragalina a refuzat echipe din primele două ligi pentru eșalonul 6 austriac, Dubeștean se angajează ca informatician!





Starea fotbalului românesc e jalnică și tot mai mulți oameni de afaceri, antrenori sau jucători fac un pas înapoi sau fug mâncând pământul peste hotare. Exemple sunt cu duiumul la toate nivelurile, iar în Arad, Șoimii Pîncota, divizionara secundă ce a produs destule surprize plăcute în stagiunea trecută și s-a salvat pe teren de la retrogradare, este un exemplu cât se poate de elocvent în acest sens.

dubi

Pavel Piroș s-a trezit cu clubul în brațe după ce noile autorități locale au sistat investițiile, iar cu această ocazie unele dintre piesele de bază par să se fi lămurit definitiv de ceea ce le mai oferă viitorul fotbalistic acasă. Radu Dubeștean a aflat doar din presă de interesul UTA-ei pentru el. Nimeni nu l-a contactat de la club, iar cu această ocazie a decis să-și activeze diploma de informatician și e pe cale să se angajazeze la o firmă privată. „Nu cred că o să mai joc fotbal. Poate doar de plăcere, sau, dacă îmi permite timpul, să activez undeva în județ”, ne-a mărturisit fundașul central, unul dintre cei mai constanți fotbaliști ai „alb-negrilor” în stagiunea trecută.

Apoi, Dragoș Dragalina a tras după el echipa Pîncotei în nenumărate rânduri, cu goluri (7 la număr) și destule pase decisive. Mijlocașul ofensiv, ajuns la aproape 29 de ani, a avut oferte de la ACS Poli, FC Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea sau CNS Deva (care azi, de exemplu, l-a adus pe senegalezul N’Doye), dar a ales să joace și, poate, să-și continue viața alături de soția sa, în Austria. „Nu mi-e rușine că voi juca în Liga a 6-a austriacă. Dimpotrivă, am găsit oameni cumsecade la Union Neuhofen, mi-au propus o înțelegere avantajoasă, acum îmi caută un apartament. Am și jucat un amical la noua mea echipă, am marcat un gol, nu voi avea probleme să mă acomodez”, ne-a mărturisit tehnicul fotbalist, care va avea antrenor secund român în Țara lui Mozart, timișoreanul Dan Albu.

Și dacă tot am ajuns la ex. pîncotani să spunem că UTA încă nu și-a rezolvat problemele defensive, iar Claudiu Pascariu a luat loc doar în tribună la meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Fundașul central era căpitanul „alb-roșiilor” în urmă cu câteva sezoane când tot Roland Nagy era antrenorul echipei fanion și un nume pe lista de achiziții a acestei veri … Deocamdată, atât.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button