Gloria LT CermeiNational Sebis

Mai mult decât un amical: Național Sebiș – Gloria Cermei 1-1





Sâmbătă dimineața s-au întâlnit la Sebiș două din cele trei reprezentante ale Aradului în Liga a 3-a, Naționalul și Gloria Cermei. După ce, miercuri, ambele au terminat victorioase pe terenuri externe, la Sântana respectiv la Ripensia Timișoara, cele două și-au măsurat forțele într-un amical ce a părut ca un meci pe puncte.

Oaspeții au impus un ritm bun și au jucat tare, bărbătește și au surprins în debut gazdele care au scăpat fără gol la câteva faze de atac ale lui Bulza, Aldan și Diarra. Din păcate, după 10 minute de la fluierul de început, la o fază la mijlocul terenului, Norbert Varga a căzut peste Marian Fuchs și acesta a acuzat o accidentare ce părea foarte gravă în zona umărului și a fost transportat la spital la Sebiș și apoi la Arad. Din fericire, a fost doar dislocare și într-o săptâmână va reveni la antrenamente. Gazdele au încercat să-și facă jocul dar nu au pus probleme apărării Gloriei.

Nici bine nu a debutat repriza a doua că s-a deschis tabela. Nou intratul Sălăjan a speculat o ieșire la offside greșită a apărării sebișene și a trimis plasat în poarta apărată de Fișteag. Scor 0-1. Apoi, Suslak a atacat în careul propriu o minge ce l-a lovit în mână și s-a dictat penalty cu proteste din partea oaspeților. Experimentatul Florin Rusu a ghicit partea și a respins șutul lui Velici păstrând tabela intactă.

Totuși, Naționalul a reușit egalarea prin Susan, care a șutat foarte bine din unghi din interiorul careului și l-a învins pe Rusu.

Schimbările nu au adus prospețime în cele două tabere, jocul nu a mai fost la fel de spectaculos, ocaziile au fost mai puține și finalul a consemnat remiză: Național Sebiș – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1.

Cele două garnituri și schimbările efectuate:

Național Sebiș: Cioară (Fișteag) – Rosenblum (Ciocan), Stupu (Suciu) Cîrstoiu (Mărmăneanu), Siminic – Avramescu, Clej – Săulescu ( Susan), Fuchs (Mihuța, Basic), Iuga – Velici (M. Ion). Antrenor: Călin Cojocaru.

Gloria Cermei: Rusu – Petrache, Gurban, Calvin (Cotoc), Suslak – Coșa (Popa), Nistor (Fl. Brîndușe), Varga ( V. Brîndușe) – Aldan (Purece) – Diarra (Vereș) – D. Bulza (Sălăjan)

Declarațiile antrenorilor:

Călin Cojocaru:  „Sunt total nemulțumit de joc și de atitudinea unor jucători. Am făcut un joc modest, lent, fără viteză, am pierdut mingile ușor și repede. Am întânit o echipă incomodă care joacă pe contraatac, au o apărare bună și nu am putut să ne facem jocul. Am încercat mai multe formule de joc, am schimbat posturi. Nu există titulari și rezerve, care se pregătește mai bine joacă. Am luat un gol la o fază statică, la limita offside-ului, se vede că încă nu avem siguranță în apărare. Mai avem de lucrat dar cu toate că am jucat modest, am avut ocazii destule. Păcat că tratăm cu lejeritate unele faze defensive și asta ne costă. Aștept altă atitudine miercuri, la Ripensia, nu mai vreau joc încâlcit, fragmentat, poate influențat și de arbitrajul modest. Negativ este că Fuchs s-a accidentat grav, a căzut Varga pe el și i-a dislocat umărul”

Mircea Aslău: „Sunt mulțumit de primele 60 de minute, s-a văzut diferență după schimbări. Sper să mai remediem acest aspect, să avem și rezerve la nivelul titularilor. Adversarul are un buget mult mai mare și are jucători destul de valoroși și asta s-a văzut în joc. Sunt mulțumit de noile achiziții și mai așteptăm câțiva juniori tot de la UTA. Suntem cam la 75% cu pregătirea și până începem vom fi și mai pregătiți și mai proapeți. Sperăm să intrăm pe terenul de la Cermei în ultima sătămână pentru a ne acomoda cu noile dimensiuni”

Galerie foto de la această partidă AICI.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button