Fotbal judeteanGloria LT Cermei

Pită nouă și fotbal: CS Beliu – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-3





Sărbătoarea anuală a belenilor, Praznicul de pită nouă, curpinde mai multe acțiuni cultural-artistice. Din această paletă face  parte și o partidă de fotbal între formația locală și o invitată din zonă.

În acest an invitați au fost cei de la Cermei, proaspăt promovați în Liga a treia, al căror conducător, Petre Bulza, este fiu al satului Vasile Goldiș, aparținător de comuna Beliu.

Cermeiul a venit cu aproape toată garnitura ce a jucat și sâmbătă la Sebiș și s-a impus, evident, în fața echipei lui Costel Filipaș, compusă din jucători din zonă, mai experimentați sau debutanți care nu se pot ridica la nivelul de pregătire al unei echipe de Liga a treia. Dar, a rezultat o luptă dârză, belenii au luptat cât au putut și nu s-au lăsat copleșiți de puternicul adversar, având la rândul lor și destule ocazii de a marca. Repriza a treia s-a consumat sus în pădurea Dumbrava, lângă scenă, la terasa unui inimos iubitor al fotbalului, Dorel Mihoc, pe fondul muzicii populare cântate de o fiică a satului, Daniela Dudaș.

Scorul a fost 1-3. Pentru beleni a marcat Alin Gligor din penalty, iar la oaspeți au punctat Sălăjan, Flavius Brîndușe și Popa.

Cele două garnituri:

CS Beliu: Galea – Tirban, Călăcean, Stan, Coraș – Mașniță, Husar – Popa, Ruja, Gligor – Rațiu. Au mai intrat Țica, Jurcă, Morar plus debutanții juniori: Ruben Iacob, Patrick Popovici și Sergiu. A lipsit Boldiszar care a fost la servici.

Gloria Lunca Teuz Cermei: Koromi – V. Brîndușe, Gurban, Petrache, Vereș – Aldan, Cotoc, Purece, Coșa – Fl. Brîndușe, Sălăjan,  Au mai intrat: Bulza, Nistor, Suslak,  Popa.

Costel Filipaș, antrenor CS Beliu:˝Ne-am pregătit de două ori pe săptămână și am jucat doar cu echipe bune, Criș, Pecica, dublă cu Ineu și acum cu Cermei, am vrut să intrăm mai repede în focul luptelor grele ce vor urma în campionat. Nu avem obiectiv în acest an decât să facem o echipă bună cu jucători din zonă. Pentru acest proiect m-am întors la Beliu, vreau să promovăm în Liga a patra în anii următori cu o echipă bazată doar pe jucători din zonă, așa cum a fost în urmă cu 10 ani. Avem jucători experimentați lângă care vom lipi câțiva debutanți și sunt sigur că ne vom bate începând de anul viitor la primele locuri din Onoare.˝

Petre Bulza, președinte Gloria Lunca Teuz Cermei:˝Nu am lipsit de la nicio sărbătoare a Sămădăilor, mă simt foarte bine în locurile natale și am onorat cu plăcere invitația de a juca un amical astăzi cu toate că și sâmbătă am jucat la Sebiș. A fost o mișcare bună, un antrenament bun pentru noi în compania unei echipe dârze și ambițioase. Mai avem un pic de lucru pentru a fi pregătiți de Liga a treia și sigur vom face o figură frumoasă. Am luat jucători pe posturile unde am avut nevoie, Diarra și Calvin ne aduc un plus de siguranță și experiență, juniorii utiști Petrache, Aldan și Coșa sunt bine pregătiți și vor face față la Liga a treia. Mai urmărim să ducem doi juniori și poate un portar. Adi Rusu a fost operat și va reveni pe final de an la pregătiri dar de jucat doar din retur contăm pe el.˝ Au lipsit motivat Mark Varga, Diarra și Norby Varga, în timp ce Calvin a fost menajat.

˝Bugetul va fi unul suficient, avem lângă noi oameni care ne vor ajuta să ne ținem de ce promitem, așa cum am făcut-o în ultimii ani. Baza materială a fost modernizată, terenul a fost mărit, s-a lucrat și la calitatea lui, așteptăm omologarea săptămâna viitoare. Vom avea și mai multe locuri în tribună prin adăugarea unei extensii în dreapta celei existente. În viitor avem în plan un teren de antrenament în spatele celui de joc și terminarea minihotelului și a bazei de pregătire-recuperare, care acum este în roșu, cu acoperiș cu tot. Obiectivul pentru acest prim an de Liga a treia este evident menținerea fără emoții și evitarea promovării˝  a încheiat pe un ton vesel Petre Bulza.

Galerie foto AICI.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button