Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Zăbraniul vrea un loc în primele șapte echipe, întăriri de la FC Olt!





Trupa pregătită de Leo Pința a intrat pe ultima sută de metri de pregătire pentru debutul ligii a patra arădene. La sfârșitul săptămânii trecute Victoria Zăbrani s-a deplasat la Mailat, pentru un duel cu echipa gazdă.

Disputa s-a încheiat cu scorul de 1 – 0 pentru Zăbrani, care a punctat în minutul 30 prin Zele, care a finalizat cu sânge rece un contraatac. Brutyo – Olariu, Zopota, Hodan, Topai, Zele, Crişan, Cati, Toc, Stancu, Goţ a fost primul unsprezece pe care Leo Pința l-a trimis pe teren, pe parcurs mai intrând Rancov, Mereuță, Achim, Bătrân și Fărău. „Eu mereu am spus că amicalele nu sunt semnificative, pentru că fie obții rezultate foarte bune în aceste meciuri de verificare și pierzi în campionat, fie se întâmlă invers. Am fost mulțumit în mare parte de meciul de la Mailat, dar nu îmi place faptul că ucătorii se mulțumesc cu puțin. Le-am spus mereu că și dacă e meci amical pe care îl joci pe câmp trebuie să îți respecți valoarea, să fii satisfăcut când adversarii se uită la tine ca la un munte. Am avut posesia la Mailat, am impus ritmul împotriva unei echipe care joacă cu multă ambiție. Am plimbat mingea, am reușit să punctăm, dar atât. Am fost aproape chiar să fim egalați. Dar, per total, a fost un joc util, s-a alergat mereu“, a fost caracterizarea disputei de sâmbătă făcută de către Tibi Nicula, președintele celor de la Zăbrani.

Echipa care în urmă cu două sezoane se lupta cu Pecica pentru supremație în liga a patra a avut un sezon precedent nu foarte fericit. Pentru acest an, însă, sunt alte planuri, chiar dacă nu se visează la promovare. „Suntem ca la început de sezon, mai adunăm jucători, noi cei din conducere facem multe eforturi, antrenamentele au decurs bine. Nu ne dorim să repetăm experimentul din sezonul precedent când am evoluat cu mulți juniori și s-a văzut că nu a fost chiar cel mai bun lucru. I-am dat atunci pe cei mai buni jucători sub formă de împrumut și acest lucru s-a resimțit. Ne-am întărit acum, l-am adus pe Zele, pe Stancu de la FC Olt și împreună cu juniorii de calitate pe care îi avem cred că am făcut o echipă bună. Eu, sincer, mi-aș dori să terminăm în primele cinci echipe, dar știu că e foarte greu. Liga a patra devine din ce în ce mai profesionistă, cluburi ca și Criș, Lipova sau Pecica oferă foarte mulți bani, iar nouă – cluburilor mai sărace- ne e tot mai greu să ținem trena, facem și noi ce putem. Sincer, cred că avem o echipă de locurile 1 – 7 anul acesta, pentru aceast obiectiv trebuie să muncim. Debutăm la Dorobanți, sunt curios să văd în ce stadiu suntem, pentru că vom da peste o echipă foarte arțăgoasă, căreia îi e caracteristic jocul de luptă“, a mai punctat Nicula.

În fine, președintele clubului din Zăbrani a vorbit și despre faptul că și-ar dori să se detașeze de fotbal, dar nu găsește înlocuitor: „De doi, trei ani de zile tot caut pe cineva mai tânăr, să îmi ia locul, dar nu găsesc pe bine. Totul se rezumă din păcate la bani, aici e marea durere a mea, nu mai există plăcerea de a face sport și să joci din plăcere. În plus, noi cei din conducere nu suntem remunerați, facem de drag tot ce facem și nu am găsit pe nimeni care să fie dispus să facă aceleași lucruri“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button