National Sebis

Ripensia – Sebiș, o primă „ciocnire” între „aristrocratele” Ligii a 3-a! Cojocaru: „Multă calitate în joc, am încredere în băieții mei”





Sorții au vrut ca Ripensia și Național Sebiș să se reîntâlnească după numai două săptămâni de la acel amical terminat cu succesul clar al timișorenilor cu 5-1. De data aceasta, miza e mai ridicată și anume primele puncte stagionale puse în joc.

Poate, pentru gruparea „roș-galbenă”, motivația e și mai mare din moment ce așteaptă demult acest moment al revenirii în competițiile organizate de FRF. Ripensia a câștigat de patru ori titlul de campioană a României, iar de la reînființare a fost mai mereu în prim-planul fotbalului din județul vecin, cu prestații excelente, mult peste așteptări, în Cupă.

De sâmbătă, „Ripi” ia în piept o nouă provocare, după cum recunoaște unul dintre tehnicienii săi. „A venit și mult așteptatul moment al debutului în Liga a 3-a, acolo unde clubul și-a dorit demult să ajungă. Așteptăm și lume la meci, sper să fie măcar 300-400 de oameni, dacă nu mai mulți, sperând că le vom putea oferi un joc frumos și o primă victorie. Cine își închipuie că se va putea repeta istoria din amical se înșeală. Vom avea un meci infinit mai greu, împotriva unei formații care are destui jucători cu calitate, care au evoluat și în primele două ligi, dar și juniori interesanți, pe care i-a integrat în echipă încă de anul trecut. E un avantaj pentru ei faptul că s-au obișnuit să alinieze trei juniori, pe când noi am jucat doar cu seniori anul trecut. Dar, cu tot respectul pentru adversari și chiar dacă ne va fi greu, am încredere că vom câștiga sâmbătă”, a precizat Remus Steop, care ține „cârma” echipei alături de Orlando Trandu. Mînecan, Stoi, Vasiliu și Bobină sunt absențele timișorenilor pentru confruntarea de pe arena „Ciarda Roșie”.

antripi

Chiar dacă din punct de vedere al pregătirii estivale sebișenii ar trebui să fie pregătiți de debutul într-un nou sezon al Ligii a 3-a, numărul de fotbaliști indisponibili îi dau ceva dureri de cap lui Călin Cojocaru. „Am fi dorit să nu avem atâtea probleme de efectiv înainte de această primă etapă. Fuchs, Cioară și Lup sunt accidentați, Marius Ion e suspendat, iar Roman – incert. Suntem 18 jucători mari și lați pentru acest meci, pe care, însă, sunt sigurt că îl vom trata altfel decât amicalul de acum două săptămâni. Eu zic că am învățat din acel duș rece, știm exact acum care sunt punctele lor forte și ceea ce va trebui să facem pentru a-i contracara și a-i surprinde în atac. Pe foaie, într-adevăr pare cel mai tare meci din această primă etapă, însă doar timpul ne va demonstra dacă acest meci se poate numi un prim derby de clasament. Cert este că va fi multă calitate în joc, dar eu am încredere în băieții mei, mai ales că avem un moral bun după victoria în Cupă fără gol încasat”, a menționat managerul-antrenor al sebișenilor.

După cum se știe, Naționalul nu mai contează de câteva zile bune nici pe Gelu Velici, golgheterul din stagiunea trecută în „alb-albastru”. În ultimele zile de transferuri, conducerea încearcă să mai completeze lotul cu un atacant și un junior de bandă stânga.

19 comentarii

  1. Ripensia – da, poate fi considerata „aristocrata”; dar nu cred ca si National Sebis…:)
    Succes, oricum, Sebisului!

    0
    0
  2. Ripensia de azi, nu are absolut nimic in comun, cu Ripensia lui Bindea, Dobay& Co, Sa-ti iei un nume purtat cindva , glorios de altii, nu inseamna nimic. E ca si cind ar dori cineva sa ia numele de Dobrin, sau careva, aradean ar face o echipa AMEFA. Se incearca o vopsire a unei ciori, ca sa para…porumbel. Pina prin divizia C e simplu sa sustini o echipe, o face si Cermeiul si alte comune, dar de prin divizia B este altceva. O sa vedeti cit de performanta va fi POLI, cea acum in B, cind, de fapt, Primaria locala sustine o alta Poli ( ACS Poli Timisoara). Asa ca aristocratia nu consta intr-un nume, ci intr-o traditie,intr-o filiatie, care daca au disparut de 80 de ani, e istorie. Nu merge ca la …retrocedari cu „mostenitori”care si-au cumparat anumite drepturi. Nimic nu va mai inviza Mitul Ripensia !!

    0
    0
  3. Atunci asa trebuie aa spunem si despre uta batrana doamna,cosmin…nu? Nu are nimic in comun cu FCM UTA ARAD infiintata in 1945. Corect?

    0
    0
  4. Nicolae ti-ai raspuns singur..noroc ca nu mai intra Kidu aici ca te injura acum..dar sigur va intra Dani sa iti spuna ca nu meriti pe ,,uta” pentru ca tu afirmi ca uta infiintata in 2013 nu e aia campioana provinciei..sa-ti fie rusine

    0
    0
    1. iti dai seama raul ce suparat is ca vor intra cei doi sa ma injure sau sa zica,ca nu merit uta…esti cumva fanul lor de ii bagi in discutia noastra? NORMAL ca uta bd 2013 nu e UTA ARAD 1945… uta bd figureaza in baza frf cu 2 promovari si atat !

      0
      0
  5. La UTA nu au trecut 80 de ani intre cele 2 forme juridice. La.UTA se poate vorbi de continuitate.Suporterii care legitimeaza echipa sint aceiasi,la Ripensia…. sint umbrs si vis,pina la ultimul jucator….si suporter,nu poti lua istoris ca suporter.

    0
    0
    1. Locatia sediului,a stadionului, culorile,, in plus antrenorii sint fosti jucatori la UTA, suporterii sint aceiasi, exista la Ripensia asaceva ? Ca se trezeste maine unul si reface echipe cu numele de Carmen, Venus, AMEFA, ce ar mai avea astea cu trecutul ? La UTA este alta situatie, cind spui Arad spui UTA, cind zici Timisoara , spui..Poli, nu Ripensia. Nu vreau sa fiu rautacios, dar pentru mine ori Mama Mia ori Ripensia, astazi, tot aiureli de echipe sint. Asta nu inseamna ca Ripensia de azi nu vrea sa fie echipa buna, iar cei din Sebis ar trebui sa o trateze cu toata raspunderea, caci nu rar, Sebisul a facut boacane pe teren propriu.

      0
      0
  6. echipele ripensia cat si asu poli sunt demne de toata admiratia fiindca se intretin singure fara ajutor de la km0..acs poli, uta bd, sau chiar sebis nu ar exista fara banii publici care reprezinta cel putin 80% din bugetele cluburilor mai sus amintite…puteti sa ma injurati, dar asta e adevarul, si nu aveti argumente sa ma contraziceti!

    0
    0
    1. E corect ce-ai spus…aviz acelora care confunda comunitatea cu primaria, cica daca primaria a bagat bani la echipa, atunci asta inseamna ca echipa e sustinuta de comunitate !? Fals ! Comunitatea sustine echipa, daca o sustine direct (prin sponzori, asistenta la meci, etc.), sustinerea de la primarie nu e nici vesnica (precum poate fi cea din partea comunitatii) si e doar o decizie politica la varf, nu una a comunitatii…iata ce s-a intamplat la Pancota, Tg. Mures, Vintu de Jos…daca era o sustinere a comunitatii (directa), atunci nu s-ar retrage/desfiinta echipele odata ce primaria nu mai da.

      0
      0
      1. nu e chiar asa … comunitatile isi aleg primari si consilieri printre altele si pe baza ofertei lor electorale … la Vintu, dupa cite am inteles, dupa alegeri doar un viceprimar mai dorea fotbal, primarul nu ca avea alte prioritati … la Pincota la alegeri se spunea, nu stiu cit e de adevarat dar asa s-a intamplat, ca daca vor castiga ceilalti, nu mai finanteaza fotbalul pentru ca nu sunt pincotani in echipa … la Tg Mures sunt probleme cu legalitaea finantarii, insolventa, etc. …
        pina cand vom avea echipe private le avem pe astea care traiesc din bani de la bugetele locale si sunt cam 90% in tot sportul romanesc, care se alimenteaza din taxe si impozite locale in mare parte si atunci cetatenii pot spune ca sunt banii lor, pe care alesii lor i-au directionat spre sport dintrun motiv electoral sau ca le place fenomenul …
        ripe si asu sunt doua exemple greu de copiat … au reusit pentru ca sunt intrun oras mare si puternic financiar …

        0
        0
        1. Cand a reprezentat Primaria Pancota comunitatea, cand a fost cealalta echipa de consilieri sau acum ?
          La Tg.Mures nu e doar o problema de legalitate a finantarii, se pare ca e o situatie similara cu Pancota, consilierii au votat sistarea sustinerii echipei de fotbal.
          La Timisoara, cat reprezinta primaria comunitatea, daca sustine echipa care nu e sustinuta de fani si de asistenta la meci ? Au facut vreodata la Timisoara un referendum, ca sa se convinga primarul ca sustine echipa pentru care a votat comunitatea ?
          Ai spus frumos, e in litera democratiei ca primaria sa reprezinte comunitatea, ai spus bine ca „cetatenii pot spune ca sunt banii lor” (ti-am spus ca esti bun in politica, esti precaut in afirmatii, nu te hazardezi)…da, putem spune asta, putem considera aialalta, insa adevarul e ca de la Bacaul lui Sechelariu incoace pana la Voluntari si Chiajna, toate au fost ambitiile unor primari si mai putin ceea ce a dorit exact comunitatea (in cheltuirea banului public).
          La Arad, daca comunitatea este langa UTA (asa mi se explica mereu), atunci primaria de ce nu promoveaza echipa si o sustine in prima liga ? daca comunitatea e pentru UTA, atunci de ce a fost reales primarul ? Primarul da bani la UTA, pentru ca asa au decis ei acolo sus…da, au facut-o si in asentimentul unor cetateti (…care nu l-au votat), nu e nedemocratic, dar nici foarte reprezentativ, sa nu cadem in confuzia asta. Cota de sustinere financiara au decis-o ei acolo sus, functie de cat considera ei ca e decent, potrivit si suportabil…n-au facut niciun referendum ca sa lase cetatenii sa decida aceasta cota, nu ? Apoi, primarul n-a sustinut UTA lui Gio (ma rog, cel putin nu catre sfarsit)… a fost asta decizia sa sau a comunitatii ? (nu cred ca disparitia UTA-ei ar fi fost decizia comunitatii, daca ii cereai sa voteze…si aici ma refer la perioada in care inca era posibil asa ceva).
          Deci, in multele insiruiri de mai sus, cine a decis, primaria ori comunitatea ?
          Da, primaria reprezinta democratic comunitatea, insa e o greseala sa pui egal intre o comunitate si primaria sa, cand e vorba de sustinerea financiara a echipei de fotbal…pai, daca ne laudam ca participam la UTA prin primarie (primarie care ne reprezinta fidel vointa), inseamna ca trebuie sa recunoastem ca cei din Voluntari si Chiajna tin mai tare la echipele lor decat aradenii la UTA ? eu zic ca exista o diferenta de abordare intre primarii, nu comunitati, nu?
          Da, e confortabil sa spui, noi sustinem UTA pentru ca primaria da bani si „noi putem spune ca sunt banii nostri”…stii, daca vine o organizatie de caritate la mine, o trimit la primarie, sa-i dea bani de acolo din bugetul banilor publici (unde sunt si banii mei), apoi mai si pun in cv-ul meu ca am sustinut acte de caritate, nu ? 🙂
          Da, in Romania nu se poate fara primarie deocamdata, dar asta nu inseamna sa nu se dezvolte sustinerea directa dinspre comunitate, iata UTA a obtinut sponzori, daca ar putea mari numarul lor de cateva ori, plus o asistenta buna in viitor in noul stadion (sa vad daca se va umple macar jumatate la fiecare meci)…ei, atunci putem vorbi de o participare concreta a comunitatii si o dovada a comunitatii ca tine la echipa. Asa da, asa i-am putea bate pe cei de la Voluntari si Chiajna…si aia s-ar datora comunitatii, nu vreunui primar vremelnic.
          Eu cred ca stii aspectele astea, Lucian, nu stiu de ce mereu trebuie sa te faci ca nu stii.

          0
          0
          1. rationamentul tau este bun dar mai este un mic amanunt … cluburile despre care vorbim sunt de mai multe feluri si din aceasta cauza sunt sustinute diferit cu sume de la bugetul local … sunt unele infiintate direct de consililul local prin prefectura si sunt 100% ale lor ( de ex. Sebiș), sunt parteneriat public-privat ( de ex. cum a fost Pâncota), asociatii ONG ( gen UTA) sau private ( Steaua) … consiliile locale pot sprijini cat vor cele ale lor, proportional cele public-private, pe baza de proiecte pe cele ONG si deloc cele private …
            deci, diferenta de bani pe care o dau consiliile locale la cluburi vine de la toate aspectele, atat cel uman al alesilor ( le place sau nu fenomenul), posibilitatile financiare ale comunitatii locale ( cat buget pot aloca la sport), liga unde joaca respectivul club ( un minim pentru o anumita liga) si modul de organizare ( cat le permite legea sau proiectele)
            totul conteaza si de aici rezulta bugetul unui club sprijinit indirect de comunitate, prin alesii sai …

            0
            0
      2. Serios, tu si citesti ce scrii sau scrii doar asa, sa fie scris? 😀 Deci autoritatile locale care sprijina un club nu reprezinta comunitatea?:)) Da, adevarul ca banii care se duc de la orice autoritate locala spre orice sunt banii de buzunar al consilierilor si al primarilor. Nu sunt luati din taxele si impozitele date de fiecare cetatean in parte. Nu, nici vorba 😀 totii banii care se duc din autoritatile locale spre un club reprezinta sprijinul comunitatii, ca un intreg. Faptul ca anumite firme private sponsorizeaza un club, nu reprezinta comunitatea. Poate un manager de la o firma nu are nimic in comun cu Aradul, doar faptul ca lucreaza aici si sponsorizeaza clubul pentru ca a identificat o modalitate de marketing. Serios, nu mai vorbit prostii, rezuma-te la a ne povesti de fanii lui Leeds, despre cum noi romanii suntem prosti si cei care avem opinii negative suntem niste cum vrei tu sa ne spui. Bafta la pounland!

        0
        0
  7. @ Lucian
    Asa e, acelea sunt alternativele de organizare in conformitate cu legea, in scopul implicarii primariei. Sunt aspecte tehnice ale problemei, cam tot de primarii sunt decise, nu de cluburi…si bineinteles ca primariile decid acea forma de organizare care ii acopera cel mai bine, functie de obiectivele dorite, respectiv amplitudinea implicarii primariei.
    Pe langa asta, mai exista un aspect: managementul clubului. Adica, un club, daca vrea sa stea pe picioarele ei, trebuie sa stie sa obtina venituri cat mai mari din activitatea proprie, sa faca bani din orice, nu numai sa astepte banii de la primarie, sponzori si alti contributori. Un exemplu: post tv pe site-ul UTA, pe care ai putea vedea filmate evenimente importante din curtea clubului, atat rezumatul tuturor meciurilor cat si meciul integral (inclusiv din deplasare), iar pentru asta sa platesti un abonament.
    Bineinteles, ca orice efort din partea clubului nu aduce eficienta, daca comunitatea nu participa, adica sa cumpere „produsele” clubului.
    Ideea ramane, precum am afirmat la inceput: preocuparea trebuie sa fie in directia dezvoltarii prin comunitate, adica independent de primarie, aceea arata adevarata implicare a comunitatii, nu cat decid sa se implice consilierii si primarul.

    P.S.
    E o greseala crasa de rationament sa nu consideri un sponzor ca parte a comunitatii, din moment ce participa la comunitatea UTA, indiferent daca e din Malta sau Norvegia si indiferent daca a facut-o din considerente de bussines sau nu (bineinteles ca toti contributorii trebuie sa vada un avantaj in contributie, doar nu facem numai acte de caritate).

    0
    0
    1. cu riscul de a ma lua iar @Dani ca atac clubul, ia studiaza un pic ripensiatimisoara.ro sa vezi ce au baieții aia pe acolo …

      0
      0
      1. E impresionant, bravo lor !! Iata un exemplu de urmat ! Deci, iata ca exista si la noi, chiar aici la doi pasi de noi.

        0
        0
        1. sunt asa cum ti-ar place tie sa fie fotbalul romanesc … un fel de socios, dar nu societate pe actiuni ci ong cu membrii si conducere colectiva, transparenta si democratica … site de prezentare, revista, transmisii video pe radiotimisoara.ro, magazin online pentru fani … au sprijin de la multe persoane si multe firme, sunt privati 100% …

          0
          0
          1. Poate sa zica cine ce vrea aici,mie chiar imi place cum e organizat clubul Ripensia,indiferent ca are sau nu legatura cu vechiul club,dar ia ziceti-mi mie cam cate cluburi la ora actuala mai au legatura cu vechile cluburi,majoritatea s-au desfiintat,reinfiintat samd.Bravo lor,frumos ar fi sa ajunga cat mai sus.Si au pornit de jos,nu au sarit ca altii direct in liga 2.

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button