UTA Academie

Ungur a decis ultimul derby cu Poli jucat în „alb-roșu” la Arad: „Astfel de meciuri se câștigă și cu inima”





Pe 11 septembrie 1993, UTA o învingea pe Poli cu 1-0, golul bucuriei arădene fiind opera lui Adrian Ungur. A fost ultima reușită a lui „Mugurel” în tricoul „alb-roșu” într-un derby al Vestului, acesta transferându-se apoi la Universitatea Craiova.

Astăzi, fostul atacant face parte din stafful tehnic al UTA-ei II, ce pregătește „duelul” de sâmbătă cu formația similară a lui ACS Poli, din cadrul primei etape a Ligii a III-a la fotbal. „Sigur, partida de peste două zile nu are cum să atingă intensitatea derby-urilor de altădată, dar rămâne un duel între Arad și Timișoara și echipele ce le reprezintă, deși nu bag mâna în foc pentru ACS Poli…Eu am jucat 7-8 derby-uri la vremea mea și știu foarte bine că astfel de meciuri se câștigă și cu inima. Trebuie să le transmitem și jucătorilor noștri și asta, pe lângă chestiunile legate de tactică și restul. Dacă ai motivație și spirit ai șanse mari să câștige un derby al Vestului”, consideră Ungur.

Chiar dacă nu se ocupă direct de „satelitul” din eșalonul trei, Ionuț Popa, cel care se afla pe banca „Bătrânei Doamne” în acea zi de 11 septembrie, decide în mare parte componența lotului pe care timișorenii îl vor deplasa sâmbătă, la Șiria. „Poate, în afara portarului, căci avem trei seniori în lot, vom alinia doar juniori contra UTA-ei. Nu vor lipsi Mailat, Sorescu, Velcotă, Bocșan, Vasi, Bîrnoi sau Friedrich, dar și alți copii. Vă spun sincer, că în afara, poate, a portarului, nu văd ce senior din lotul primei echipe ar putea juca sâmbătă”, a menționat antrenorul principal al lui ACS Poli, care, însă, nu este foarte credibil pentru Ungur: „Ionuț Popa poate zice orice, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l credem sută la sută. Ne vom pregăti de orice”.

În urmă cu două săptămâni, la Arad, UTA II și Poli II remizau (1-1), dar cel puțin Adi Ungur e sigur că în campionat va fi un cu totul alt meci. „De această dată, se joacă pe puncte,  determinarea va fi alta, probabil și jucătorii folosiți vor fi alții. Trebuie, însă, să fim concentrați, responsabili și să începem bine acest campionat. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un meci cu Poli”, a mai spus unul dintre tehnicienii UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Dan Oprescu și Vasile Sin.

Pentru partida de sâmbătă (ora 17), utiștii nu îi vor avea la dispoziție pe Mandache (accidentat ieri la mână), dar și Dennis Lazăr, plecat, alături de Adi Petre, la lotul național Under 19. După meciul cu Mioveniul, în funcție de ce jucători vor utiliza, antrenorii primei echipe a „Bătrânei Doamne” ar putea să mai trimită întăriri. În „cărți” ar fi Barna, Costin, Covaci, Vlad sau Stahl.

Mai jos aveți secvențe din UTA – Poli 1-0, meci decis de Adi Ungur pe 11 septembrie 1993:

 

Un comentariu

  1. Un jucator ca si Mugurel Ungur nu se naste in fiecare zi. Ca jucator el a beneficiat initial, ca era obligatoriu sa ai un junior, a inceput ( ca si Brosovski fundas stanga, apoi mijlocas, fiind pina la urma un foarte bun atacant, la UTA si Craiova). Nu am nici o indoiala Ungur va deveni un foarte bun antrenor, il stiu ca se completa perfect cu Stuparu. Va transmite jucatorilor sai din darzenia cu care juca , si cred ca si citeceva din eficienta si tehnica lui deosebita. Succes UTA!!. Succes Adi Ungur !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button