UTA Arad

O altă interpretare a fazei de penalty de la Brașov: A fost implicat Burlă?





Maniera în care UTA a fost privată de toată punctele la Brașov, în condițiile în care minutul 90 a prins-o în avantaj i-a enervat la culme pe arădeni. De fapt, totul a plecat de la faza la care doi dintre arbitri s-au întrecut în decizii care de care mai contradictorii, inexplicabile pentru oricine.

La fața locului percepția a fost următoarea. În momentul în care Miron urmărea balonul aflat în aer, iar Istrati a căzut în careu ușor jenat de Manea, „centralul” Adrian Ilyieș (din Ploiești) a dat impresia că dorește să-i dea un nou cartonaș galben atacantului gazdelor pentru simulare. Sau cel puțin să-i dea un ultim avertisment verbal.  Asistentul Adrian Mărginean, din Aiud, a ridicat – însă – steagul și s-a îndreptat spre careul ardelenilor, semn că urmează să asiste la o lovitură de la 11 metri. Bineînțeles, atenția lui Ilyieș a fost captată, s-a apropiat de colegul său, care i-ar fi spus doar: „A fost penalty”.

Ploieșteanul a revenit asupra deciziei, a arătat punctul cu var și i-a dat „galben” lui Manea, semn că infracțiunea l-a vizat pe fundașul central utist. Dar, s-ar putea ca tușierul să fi văzut altceva și a avut ce vedea. Și pe imaginile Digi Sport se vede un gest nelalocul său al lui Bogdan Burlă, pentru ca după meci victima sa, Paul Iacob, să afirme: „Mi-a dat cu capul în gură”. Tânărul fundaș stânga nu a fost pedepsit în niciun fel și nici arbitrii nu au scris nimic în foaia de joc, dar s-ar putea ca asistentul să fi reacționat la acest incident și nu la cel dintre Manea și Istrati, de care, de altel, era mult mai apropiat Adrian Ilyieș.

În fine, ceva putred rămâne la mijloc, căci 9 din 10 arbitri nu dau penalty la așa-zisul duel dintre Manea și Istrati. În schimb, dacă a fost pedepsit gestul lui Burlă, de ce Manea a mai fost avertizat? Confuzie totală…

14 comentarii

  1. exclus ca tusierul sa fi vazut altceva…se vede in imagine ca are privirea spre careu si nu spre Bogdan Burla.

    0
    0
    1. Corect , iar daca era Burla vinovat pt 11 m , tusierul il atentiona pe central ca cartonasul este gresit acordat . Penalty-ul a fost clar acordat pentru interventia lui Manea , dar din pacate pentru noi , am fost arbitrati de exact acel 1/10 arbitri care considera infractiune interventia

      0
      0
    1. Clar…in capul tau poate. Cand si comentatorii la TV au ramas surprinsi de decizie , nu mai vorbesc de central apari si tu dupa colt. Nu inteleg de ce nu puteti sta la voi pe forum ( daca aveti asa ceva ) si apareti ca tantari la nudisti la noi pe forum

      0
      0
  2. Deja burla intrece masura ..dupa ce s-a ratoit la Mansour, pe Copil a vrut sa-l bata la meciul trecut de la brasov, acum din cauza lui acum colegii lui sunt privati de o victorie si o prima pt o victorie in deplasare..trebuia vandut si asta ciobanului din pipera..

    0
    0
  3. Dupa faza prezentata de voi jucatorul brasovean este in ofsaid. Rezultatul nu se mai schimba dar clubul UTA trebuie sa faca memoriu.

    0
    0
  4. Bogdan Burla are un picior stang fantastic, insa faza de aparare nu o face precum o face pe cea ofensiva, desi e fundas. Ce este grav la el este ca are un caracter care lasa de dorit, iar in teren comenteaza tot timpul, injura adversarii si este foarte artagos in sens negativ. In consecinta ca joc nu il poti scoate din teren, dar trebuie atentionat pentru binele lui si al echipei.

    0
    0
  5. Cind arbitrul nu da rosu, la o calcare a lui Stratila, apoi nu da galben la o tinere + trantire, apoi nu sanctioneaza un fault la Stratila ,la marginea careului, in plus nu-ti da cornere, dar iti da cartonase , tu jucator si tu antrenor sufli si in iaurt. Sigur, un astfel de arbitru este limpede ca a cautat cu lumanarea,um penalty izbavitor ( dar golul 3 nu tine de el), toata brigada a fost contra UTA. Observator a fost Moise, omul cooperativei dinamoviste, amic cu Romica Pascu , asa ca nu va scrie nimic.UTA trebuie sa faca un dosar video si sa-l trimita la Comisia de arbitri, apoi fie ce-o fi. Pe de alta parte dl Manea isi prea permite multe, pe linga faptul ca Sburlea dadea cu capul de linga el, intr-o veselie , a fost mult prea superficial( sa fie de la datoriile clubului ?). Cea mai grava situatie este la Burla, care ar trebui urgent trimis la echipa de Judet, pentry reeducare. El protesta cerea un offside, fiind tocmai el,cel care-l scotea pe brasoveam, este arogant, uneori cuvantul e bland, e agresiv si isi permite lucruri, care arata mai mult decit o nestapanire a lui si o superficialitate a antrenorului. La UTA s-a instaurat o automultumire,sint unii care nu au rezerze si isi permit orice, sint altii schimbati mereu,ca sa intre juniori si sint juniori care nu au nivelul diviziei B, dar sint fortati. La UTA nu s-a auzit de cerinta cu 3 jucatori under 21 ani, ei folosesc under 18, ca sa-si promoveze copiii. In felul asta,in plus si slabita de plecari, fara a aduce, macar numeric , pe cineva in lot , UTA este limpede mai slaba, ca anul trecut, jocul ei promovat de un antrenor, care arata ca nu-i prea pasa de rezultat, nu arata bine. Asta este acum, dupa mine sint necesare interventii la toate nivelele : finantare, conducere, banca si lot. Cu cit mai repede , cu atata mai bine, Altfel vom inota in B pina la…batranete, unii vor vinde tot ceea ce se produce, UTA va ramane si jefuita si fara palmares onorabil si fara viitor.

    0
    0
  6. Cum bine a amintit cineva la un alt comentariu, domnul Meszar a zis clar cu subiect si predicat ca UTA va trage la promovare cand va fi Aradul pregatit pt asa ceva..nu stiu ce inteleg altii din aceasta declaratie, eu imi dau seama ca nu e deloc pregatit orasul, echipa asta nu e nici pe sfert la fel de iubita cum era ADEVARATA UTA, 200 de abonati e prea putin, 500 de spectatori in tribune, galerie nu mai exista, pe aia 20 aserviti nu-i socotesc..(apropo totusi…cei care acum ling unde au scuipat, au fost in 2010 cei care au fost cei mai inversunati contestatari ai proiectului propus de Meszar, si s-au dus cu palmaresul la tava pt chelnerul gio, timpul i-a judecat ca in loc sa fim acum in prima liga dupa 6 ani suntem acolo de unde am plecat dar strada e inchisa acum..) stadion nu avem, o baza de pregatire canci, numai pretentii de prima liga dar noi (orasul) nu oferim nimic, asteptam sa finalizeze faraonul satului mega arena pe care o construieste in timp dublu fata de cum s-a construit national arena, sa ne facem selfie din inaltul tribunei la primul meci de campionat acasa pe care s-ar putea sa-l disputam cu Cermeiul! Iar cand apare totusi cineva care vrea sa duca mai departe acest nume il hulim si-l banuim de interese personale, si nu vrem sa intelegem ca-si vinde cel mai bun produs al sau nu ca sa se inbogateasca, ci tocmai sa poata continua mai departe proiectul..astia care-l contestati ca a vandut pe Man, credeti ca o facea daca ava 2000 de abonati, si daca toti cei care se declara utisti complectau formularul acela prin care redirectionau acei 2% pe care oricum l-au platit in alta parte?! Iar faptul ca tocmai salvatorul fotbalului aradean fara de care acum eram exact ca Turnu Severin, adica oras resedinta de judet fara nici o echipa de fotbal, tocmai el sa fie improscat cu noroi asta spune tot despre satenii din Arad cum bine ne-au poreclit timisorenii..inteleg ca nimeni nu-i profet in tara lui, dar la noi si Isus de ar veni sa salveze situatia l-am banui ca vrea sa-si promoveze apostolii detrimentul celor de la Uta!!

    0
    0
  7. @raul-toate bune si adevarate Numai ca pe niciunde nu vezi multi spectatori,nu vezi la Steaua ,dar in liga a doua.Dl Meszar nu este Mesia sa decida dansul „cind orasul este pregatit”.Pina atunci isi promoveaza interesele personale. Niciunde in B nu sint mai multi bani ca la UTA , sau ma rog e cam la fel,dar altii joaca fotbal, nu=si risipesc jucatorii, gratuit (?!), nu joaca cu copii de 18 ani, cind au voie, pina la under 21 ani. Am vazut terenul la Braila e jale, stadionul,la Satu mare, dar jucatorii joaca UTA, daca are conducere si antrenor, anul asta trebuie sa promoveze, s-a cam terminat rabdarea, pot veni,la UTA si elemente utiste, care sa vada interesul salb rosu, nu cel al lui Atletico

    0
    0
  8. porniri intentionate impotriva Ardealului-singurul raspuns
    Priviti CFR-Craiova ???!!!- Craiovenii fara galbene CFR cu un
    rosu si 5 galbene–
    Amvazut si UTA-Brasov-si parerea mea este=porniri intentionate impotriva Ardealului
    Pe Rapid nu stiau cum sa il tina in Liga 1–asa au procedat cu Timisoara,UTA,Bihor,U Cluj,etc–-

    0
    0
  9. De ce oare aradenii vad doar interese ascunse in noul proiect UTA !? NU VREAU SA SPUN EU CA AM solutia cea mai buna ,departe de mine insa eu sunt mai optimist si chiar daca in culise mai sunt interese ascunse noi suporteri trebuie sa fim uniti si sa sustinem neconditionat acesta echipa fanion a Aradului! Nu vreau sa dau exemplu cazul meu, insa chiar vreau sa arat ca va vin de la Timisoara aproape la fiecare meci de cand s- a promovat atunci cu celebrul baraj de la Lugoj eram in tribuna ,sunt abonatul clubului si am adus zeci de declaratii cu impozitul de 2 % care oricum se duce aiurea daca nu faci acea declaratie ,toate acestea pot fi verificate pe la d-nul C. Gradinariu sau d-na Meszar pe care am conoscut-o prin intermediul mailului! Voi sustine neconditionat UTA pana la moarte ! Sunt utist de mic copil ,iubesc culorile alb-rosii am prins jucand jucatori emblematici de la Domide ,Cura Tisza,Tucudean Dukadam si culminand cu fotbalistul care ne-a marcat si emotionat intre anii 1984-1995 , internationalul aradean,M.CORAS,poate cel mai bun produs al fotbalului aradean in ultimii 30 de ani.Haideti sa sustinem echipa si sunt sigur ca vom promova cand vom muncii mai mult , CAND vom merge la stadion { sper in timpul cel mai scurt pe NOUL STADION) mult mai multi decat o facem acum si cand nu vom mai vedea numai si numai interese si planuri obscure in interiorul si prin toate birourile clubului din ARAD! HAIDE UTA ,CAMPIOANA PROVINCIEI! p.s. Aradul este un izvor nesecat de talente in acest superb sport si exemplul D.Man il vom mai repeta si in viitor cu alti tineri care abia asteapta sa joace in iarba!Haideti, fiti mai optimisti si mai uniti! HAIDE UTA,UN SIMBOL SI O MARCA CARE A FACUT SI FACE CINSTE ARADULUI, facand sa fie cunoscut in tara si in lume!BRENDUL UTA nu va muri NICIODATA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button