UTA Academie

Frânge UTA II elanul Ighiului? „Sarcinile tactice trebuie respectate la milimetru în astfel de partide”





Cum gazonul de pe arena „Cetate” e în proces de recondiționare, Performanța Ighiu a invitat „satelitul” UTA la Galda de Jos pentru meciul din cadrul etapei a patra a Ligii a 3-a. Partida se joacă mâine după-amiază (ora 17), arădenii urmând să plece de azi spre județul Alba.

Vicecampioana ediției precedente de campionat nu a început prea bine noul sezon, cunoscând gustul victoriei doar runda trecută, la Reșița. Teoretic, ighienii au prins un mic elan, pe care vor să-l valorifice cu încă trei puncte mâine. „Am mai spus-o şi o repet, succesul de la Reşiţa nu are nicio valoare, nu înseamnă nimic, dacă nu învingem şi în această etapă. Vrem să prestăm un joc bun, pentru a ne mulţumi suporterii, pe care i-am dezamăgit în precedenta reprezentaţie internă, cu Ripensia Timişoara şi a ne continua ascensiunea în clasament. Este o premieră şi pentru noi să jucăm la Galda de Jos, dar suntem nevoiţi să trecem peste toate incovenientele şi să câştigăm această confruntare”, a menţionat Adorian Himcinschi pentru ziarulunirea.ro.

Antrenorul Performanței a vorbit și despre adversarul de mâine al echipei sale: „Ştim că nu va fi simplu. UTA Arad este un adversar incomod, o echipă tânără, ce a obţinut rezultate contradictorii până în prezent. Adversarii dispun de fotbalişti talentaţi şi trebuie să fim foarte atenţi la această confruntare”, a precizat Adorian Himcinschi. Va absenta doar S. Turuş (nerecuperat compet) și va fi reintra F. Himcinsci, revenit după suspendare.

Atâta timp cât Roland Nagy pare că va confirma lotul de 18 de la Sînmartin, Celea, Vlad și  Copaci par destinați din nou echipei secunde. Revine în circuit și Gîrbiță, care și-a ispășit etapele de suspendare, iar Tarcea are o săptămână în plus de pregătire și ar putea debuta în „alb-roșu”. „Întâlnim o formație ce s-a bătut până în ultimele etape pentru promovare și, din câte observăm, obiectivul a rămas același și în acest sezon. Sunt foarte periculoși în special de la mijloc în sus, în atac au multă calitate prin Szekely, Himcinschi și David, iar pe benzi sunt foarte rapizi. Sper ca băieții să fi înțeles că sarcinile tactice trebuie respectate la milimetru în astfel de partide. Dacă reușim asta, avem șanse la un rezultat pozitiv. Cu Sebișul am jucat bine sau cel puțin am făcut un progres față de partidele anterioare, ne-a lipsit doar rezultatul. Mâine, sperăm să le avem pe ambele”, ne-a declarat Cristian Păcurar, antrenor la UTA II, alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin. Mandache și Dobrean sunt fotbaliștii accidentați la UTA II.

Formații probabile:

Ighiu: Tiut – Bold, Ov. Turuş, Vlădia, Cherecheş – Boldea, Poiană – Gîţ, Keita, Făgărăşanu – S. Szekely.

UTA II: Mara – Moza, Wild, Celea, Copaci – Gîrbiță, Coadă – Ghergar, Vlad, Ungurianu – Ignea.

Arbitri: Robert Avram și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești), Marian Costache (Râmnicu Vâlcea).

Observatori FRF: Dănuț Sopa (Sibiu) și Ionel Cătană (Motru)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button