Sporturi de contact

Aradul are campion mondial la lupte greco-romane





Chiar dacă are 67 de ani și evoluează în competițiile de veterani, Constantin Moldoveanu poate fi considerat un mare campion al Aradului. Născut în județul Brașov, la Predeal, luptătorul s-a mutat de aproximativ 35 de ani în orașului nostru, unde s-a căsătorit și are două fete.

Weekendul trecut, Moldoveanu a participat la Campionatele Mondiale de Lupte Greco-Romane Veterani din Seinojoki (Finlanda), alături de sute de foşti campioni europeni, mondiali şi olimpici, din 31 de ţări. La final, arădeanul s-a dovedit a fi cel mai bun la categoria 58 de kilograme. Medalii de aur au mai luat alți doi români, Attila Szabo (130 kg) și Gheorghe Păduraru (categ. 76 kg), cei trei fiind însoțiți de antrenorul arădean, Ovidiu Burghelea (CSȘ Gloria) și de Petrică Constandache, un român stabilit peste Ocean.

„Mi-am îndeplinit un vis! Practicați sportul oameni buni la orice vârstă”, este îndemnul proaspătului campion mondial la veterani, Constantin Moldovean, postat pe contul personal de facebook.

Moldovean a fost component al Lotului Naţional şi al Lotului Olimpic de Lupte. În 1970 a obţinut titlul de Maestru al sportului. A activat ca antrenor de lupte şi apoi profesor de sport. Următoarea provocare căreia se pregăteşte să-i facă faţă sunt „mondialele” de lupte libere pentru veterani, care se va desfăşura luna viitoare, în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button