UTA Academie

Experiența și-a spus cuvântul: Ripensia – UTA II 4-1





Chiar dacă media de vârstă a echipei nu este foarte ridicată, Ripensia a profitat din plin de plusul de experiență față de „satelitul” UTA-ei. Din nou, arădenii nu au aliniat jucători mai „bătrâni” de 22 de ani, când regulamentul le-ar permite și trei astfel de „piese”.

Chiar dacă au avut o atitudine mai bună față de duelul de săptămâna trecută, arădenii au început – practic –  meciul de la 0-1. Semeniuc a deschis tabela încă din minutul 6, după un șut din careu. După ce UTA a ieșit ceva mai mult la joc și a echilibrat – oarecum – ostilitățile, „Ripi” a profitat la maxim de o lovitură liberă de la 17 metri și a punctat printr-o execuție impecabilă a ex. utistului Zaluschi. Era minutul 26, petru ca 6 minute mai târziu să se înscrie tot din fază fixă. Copaci a executat bine o lovitură liberă de pe dreapta și Dennis Lazăr a înscris din apropiere. Momentul psihologic al partidei s-a consumat în minutul 40, atunci când Wild l-a faultat în careu pe Mediop și a văzut al doilea „galben” și implicit „roșul” din partea „centralului”. Nanu a executat precis penalty-ul dictat, stabilind scorul pauzei (3-1) pe arena „Ciarda Roșie”.

Cu un om în plus, gazdele au controlat fără mari probleme ostilitățile și au mai ratat prin Hecsko și Mediop, dar în minutul 65 golul de 4-1 nu a mai putut fi evitat. În cele din urmă, și-a trecut numele pe lista marcatorilor și senegalezul Ndiaye Mediop cu un „cap” sub transversală la capătul unui corner. Puștiul Toma a intrat excelent în joc pentru UTA și și-a creat două situații bune de a marca chiar la debutul său în Liga a 3-a. Secundele finale au aparținut din nou gazdelor, periculoase prin Olărescu și Mediop, dar un scor mai sever era total neconform cu realitatea din teren.

La final, Dan Oprescu s-a arătat partial mulțumit de elevii săi. „Ca atitudine și chiar realizări am fost peste meciul cu Lugojul. Păcat că am luat gol atât de repede, căci ne-am destabilizat puțin. A trebuit să schimbăm puțin registrul tactic, am ieșit mai mult la joc și ne-am cam expus la contrele adversarului. La 2-1, însă, a venit acea eliminare a lui Wild și totul s-a cam terminat acolo din punctul de vedere al rezultatului. De altfel, am întâlnit o formație foarte bună, cu destui fotbaliști cu experiență și un atacant Mediop care ar avea loc la orice echipă de Liga a 2-a. Aș remarca debutul pozitiv al lui Toma, care în 30 de minute și-a creat două ocazii bune de a marca. La final, am primit felictări pentru echipă din partea unor timișoreni, cu mențiunea că ne lipsesc maăcar doi-trei jucători cu experiență”, a punctat unul dintre antrenorii UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Vasile Sin și Adi Ungur.

Formații:

Ripensia : Gakos – Popa, Hecsko, Apro, Toma – Zaluschi (73 Ungureanu), Semeniuc – Briciu (67 Francescu), Mediop, Nanu (86 Stoi) – Golda (67 Olărescu).

UTA II: Mara – D. Lazăr, Wild, Celea, Copaci – Gîrbiță, Coadă (69 Pop) – Sthal, Ghergar, Ungurianu – Ignea (61 Toma)

Arbitri: Mihai Spînu (Cluj) – Rareș Lakatos și Ioan Corb (ambii din Oradea)

Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Ion Lupșa (Caransebeș)

FOTO: ripensiatimisoara.ro









Un comentariu

  1. Cind unii jucatori se expun, antrenorul ii mai si schimba, ca sa nu ia rosu. dle Oprescu, rezultatele vorbesc pentru un antrenor. UTA II nu isi merita locul si cheltuiala, , locul ei ar fi in judet, caci si cei de acolo sint mult sub cerinte. Cind primesti gol in min 6, si frecvant la pauza esti condus , arata ca sint probleme si de lot si de antrenor.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button