Stranieri aradeni

Ionuț Popa: „ Mă surprinde schimbarea antrenorului, pentru că UTA nu are un obiectiv clar. Din vară se schimbă foaia la club!”





La începutul proiectului noii UTA, dar și după aceea, ni s-a tot fluturat prin față sloganul cu „echipa arădenilor, cu și pentru arădeni”. Nu aveam motive să ne îndoim până în această vară, dar și în aceste ultime zile fierbinți, când arădenii cam dispar din vestiar și nu sunt înlocuiți cu alții. Plecările lui Botiș, Hlistei, Rus sau Man au fost acoperite cu Andor, David și Barna, plus câțiva fotbaliști de la UTA II, gen Gîrbiță, Celea, Ungurianu, Coadă sau Ignea, care sunt veniți din alte orașe.

Acum și Roland Nagy a fost schimbat, la „pachet” cu Cristi Todea și – probabil – Dan Țapoș. De data aceasta, e greu să vină tot un arădean în locul lor, fiindcă singurul care corespunde cerințelor FRF (antrenor cu Licența PRO) este Ionuț Popa. În primul rând, acesta are echipă în Liga 1 (pe ACS Poli), dar oricum era ultima variantă de luat în calcul de actuala conducere la ce personalitate puternică are.

Totuși, la insistențele noastre, „Mister” a acceptat să facă o scurtă analiză a ceea ce se întâmplă la UTA din vară încoace, totul culminând cu demiterea lui Roland Nagy. E, până la urmă, singurul antrenor arădean care deține Licența PRO încă din anul 2004, are la activ cinci promovări din Liga a II-a și peste 300 de partide ca antrenor în primul eșalon fotbalistic al țării. „Mă surprinde schimbarea antrenorului, pentru că UTA nu are un obiectiv clar. Adică, se observă cu ochiul liber că se dorește lansarea jucătorilor tineri, chestia cu promovarea e praf aruncat în ochii suporterilor care cred într-o astfel de aventură. Ca și lot, UTA nu are loc între primele 5 echipe ale ligii secunde. Dar, are și Roli vina lui. Trebuia să pună punctul pe I în această vară. Când terminase un campionat foarte bun la cârma echipei, trebuia să-l prindă de mână pe directorul general al clubului și să obțină un răspuns clar privind obiectivul echipei în noul sezon. În funcție de acesta, trebuia să-și facă un contract beton, ca să nu se expună unor eventuale rezultate mai slabe.  Dar, directorul general al clubului, în loc să se ocupe de transferuri, de eventuala întărire a echipei, s-a preocupat de altceva. Susținea că merge la TAS pentru locul de Liga 1, atâta timp cât regulamentul era clar ca lumina zilei. Nu știu, a dat TAS-ul o decizie în acest sens, sau ce se mai știe ceva despre acel memoriu? Dar, din vara anului următor, foaia se va schimba total la UTA, mulți din club și de pe lângă el vor fi direct afectați. Mă bazez pe niște lucruri concrete, cu atât mai mult nu trebuia schimbat antrenorul”, ne-a declarat Ionuț Popa.









4 comentarii

  1. nu inteleg acest interviu trebuia sa fie pus la sectiunea stranieri nici un caz la UTA (parerea mea) ce legatura are acest om cu UTA in acest moment. Omul asta vrea doar sa bage fitile iar voi cu parere de rau cautati vizionari si certuri in mediul online. Sa isi vada de ACS Recas sa ii antreneze sa fie atent ca si acolo se negociaza cu alti antrenori iar la prima infrangere iar va inchiria terenuri de fotbal. Rusine

    0
    0
  2. Popa are dreptate 100%…de aici incepe declinul echipei Uta-BD….!!! Acesta echipa a fost facuta ca sa faca altii bani…sa i-si vanda jucatorii, iar prietenii lor sa incaseze niste bani de pe salarii..!!! E interes personal..!!!

    0
    0
  3. Chiar ii da cineva atentie taranului asta barat? El antreneaza o echipa care e pe cale sa doboare un record negativ istoric in tot fotbalul (cel putin) european si el comenteaza de UTA. Cica uta nu are lot de primele 5, lasa ca au corcituri gen juventus sau acsul lui care probabil se va desfiinta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button