SOIMII PÎNCOTA

Piroș pregătește armele: În vizor FRF-ul și italienii care au fugit cu Pîncota la…Curtea de Argeș





Situația „cenușăresei” campionatului ligii secunde e una foarte complicată în complexitatea ei. Echipa e pe ultimul loc și nu sunt semnale că-și poate depăși condiția în această toamnă. În loc să ofere condiții de performanță, italienii care și-au asumat finanțarea Șoimilor Pîncota în această vară umblă cu șmecherii. Nu și-au onorat contractul semnat cu administratorul unic al clubului, Pavel Piroș, au rămas datori în stânga și dreapta, iar după meciul de la Târgoviște au luat decizia de a muta echipa la Curtea de Argeș.

Susținuți logistic de Mugurel Ilisei și, mai nou, Cătălin Barbu, Angelo Massone și Salvatore Miccari sunt convinși că încă din acest weekend Dulap et. comp. pot juca pe puncte pe arena din Curtea de Argeș. Ei se bazează pe faptul că adversarul, CSM Râmnicu Vâlcea, își va da acordul pentru asta și e normal să se întâmple așa ceva din moment ce „economisesc” vreo 300 de kilometri. Dar, pe strict pe regulament, Pîncota e legată de mâini și de picioare în acest sens. „Cunosc exact paragraful din regulament prin care o echipă nu poate disputa un joc considerat acasă mai departe de 150 de kilometri de sediul social al clubului. Am auzit și eu că s-ar putea obține derogări, dar nu că Federația își poate permite să eludeze regulamentul. Dacă o face, se va alege cu un proces din partea mea. Și nu pentru că vreau eu să le bag bețe în roată italienilor, ci pentru simplul fapt că în vară, când eram în discuții avansate cu cei de la Galați, o variantă mult mai bună de continuitate a clubului, nu au permis lucrul acesta. De ce l-ar permite acum? S-a schimbat regulamentul și nu-l cunosc eu?”, sună întrebarea retorică a lui Pavel Piroș.

Pe de altă parte, încă președintele din acte al „șoimilor” ar putea începe un „meci” și cu Angelo Massone. „Conform actelor semnate în luna august, când am fost de acord să cedez clubul părții italiene, trebuia să primesc trei tranșe de bani a câte 5000 de euro fiecare. Prin acești bani doream să încep să achit salariile vechilor jucători și alte datorii rămase din stagiunea trecută. Acest lucru nu s-a întâmplat și, probabil, domnul Massone se va alege cu un proces civil”, a adaăugat Piroș.

Dar, pîncotanii au și probleme strict fotbalistice, legate de lotul de jucători. Fără arădenii Ianc, Țugulescu, Ursoi, Farcaș, Bogdan sau Morschill, care nu acceptat mutarea în județul Argeș, „șoimii” au juniorii numărați. Trei mari și lați: Dulap, Pătrașcu și Taider, acesta sin urmă fiind la un avertisment de suspendare. Totodată, se aude că Iulian Crivac, care și-a legat cariera de jucător și tânăr antrenor de FC Argeș, respectiv SCM Argeșul Pitești, va fi noul „principal” al echipei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button