Fotbal judetean

Izbăvirea a venit pe final: Unirea Sîntana – AS Dorobanți 3-1





Obișnuită să piardă la scor meciurile cu adversarii din prima parte a clasamentului, Dorobanțiul părea victimă sigură și la Sîntana, mai ales că se prezenta cu un lot de doar 13 jucători. Și, la felul cum avea să debuteze meciul, cu o dublă ocazie încă din primele secunde ale jocului, scenariul părea să se respecte. Mai întâi, Cl. Popa a șutat slab din interiorul careului, portarul a respins până la Drăgan, care a luat la țintă transversala de la 20 de metri.  Jocul a decurs în aceeași notă de dominare a „uniriștilor” , care mai au mai avut două bune oportunități de a marca prin  Bud și o lovitură liberă nefructificată de Peia de la 16 metri.  0-0, sor la pauză.

Al doilea mitan a început cum nu se putea mai bine pentru elevii lui Dinu Donca. În chiar primul minut, la o deviere în careu a lui Drăgan pentru Popa, acesta din urmă a săltat balonul peste Vițălar. Oaspetii nu au cedat și, în minutul 60, Don a scăpat din marcajul fundașilor sîntăneni și a marcat cu șut plasat pe lângă Csurka: 1-1. Văzându-se egalată, echipa gazda a atacat cu toate liniile, însă Vuin sau Josan nu au nimerit cadrul porții adverse cu șututi de la distanță.  Băieții lui Marius Ciubăncan a ripostat pe contraatac prin Szoke, a tras năprasnic de la 20 metri, dar balonul a lovit transversala.

De abia minutul 83 avea sa aducă izbăvirea în tabăra gazdelor, când Alin Drăgan a făcut o așezare pentru nou intratul Stanciu, care în primă fază a tras în portar, iar apoi cu toată opoziția fundașilor adverși a punctat pentru 2-1. Până la final, am mai consemnat doar golul înscris de Drăgan, după o acțiune purtată de Popa, pentru o victorie cu ceva emoții pentru gazde, dedicată președintelui Puia, care duminică își sărbătorește ziua de naștere.

Ultimul fluier avea, însă, să-l găsească destul de  îngândurat pe antrenorul „rosso-nerilor”, deoarece la mai vechii accidentați Martin și Paven se mai adaugă și Cl. Popa (suspect de ruptură musculară) și Brozbic (dureri la mușchii intercostali), ambii devenind incerți pentru jocul de săptămâna viitoare în compania liderului acestei serii.

Formații:

Sîntana: Csurka – Topac (54 Vuin), Brozbic, Peia, Lanțoș – Mateiu, Drida (60 Toader), Josan – Bud (65 Stanciu), Al. Drăgan, Cl. Popa.

Dorobanți: Vițălar – Ando, Pistrui, Nadiu, E. Lăsculescu – Apostol, Poșta (88 Cojocaru), Miklos, Szoke – Sas (54 Don), Georgiu.

Arbitri: Loredan Bogdan – Paul Radu, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button