UTA Arad

„Motorul”, pe mâna specialiștilor: „Terenul va arăta mai bine la următorul meci, dar adevărata schimbare se va vedea în primăvară”





Din seria „Dă-i românului (arădean angajat la Primărie) mintea de pe urmă”, în sfârșit pe arena din Aradul Nou a ajuns o firmă specializată în refacerea gazonului. Cei de la Green Field Sport au prezentat o ofertă de preț încă din vară, atunci când Gheorghe Falcă avea vise de Liga 1, dar aceasta și nicio alta nu a mai fost luate în considerare.

Vremea bună a trecut, iar „greierii” de la kilometrul zero s-au trezit cu conducerea UTA-ei pe cap, căci așa nu se mai poate.  Laurențiu Roșu a debutat în mocirlă pe „Motorul”, o țară întreagă văzând prin intermediul televiziunilor ce au produs meciul cât de nepăsători sunt arădenii. Adică, după ce arbitrii, adversarii și ziariștii au scos apa pluvială cu bureți, teuri improvizate și o…ușă de dulap în debutul returului barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Voluntariul, la câteva luni distanță UTA a înfruntat Călărașiul pe o „orezărie” de toată frumusețea. Jenant!

Și dacă Roșu a adus rapid ceva nou la clubul UTA aceasta ar fi rușinea în rândul conducerii și puținii oameni politici ce gravitează în jurul echipei când încă nu a început campania electorală și nici interesul nu e prea mare pentru un meci între locurile 9 și 12. Roland Nagy era de-al nostru, a îndurat multe de-a lungul anilor, știa exact cum merg lucrurile în Arad și nu mai avea pretenții. Dar în fața unui antrenor școlit în Spania, și a unui preparator fizic care a cucerit rapid pe toată lumea prin metodele sale de pregătire nu te poți face de rușine…mai mult decât te-ai făcut deja.

Rezultatul a fost că, de ieri, angajații Green Field Sport Oradea s-au pus pe treabă în Aradul Nou. Despre ceea ce urmează să se întâmple pe „Motorul” cel mai în măsură să vorbească este chiar administratorul firmei bihorene. „Sigur, ideal ar fi fost ca lucrările să fie începute în vară, când te ajută temperaturile, dar și pauza fotbalistică. Acum, în această perioadă, tot ce putem facem este să decompactăm gazonul, adică, mai pe românește, să-l găurim cu ajutorul unui aparat special, în așa fel încât apa și aerul să meargă în jos, spre straturile adânci. Totodată, vom folosi nisip din acela ce ați mai văzut pe Arena Națională, dar și semințe speciale ce germinează rapid, chiar și la temperaturi mai scăzute, de până la 3 grade Celsius. Așadar, la următorul meci al echipei pe terenul Motorul ar trebui să se vadă primele rezultate, cu mențiunea că, totuși, adevărata schimbare, adică un gazon sănătos și frumos, clubul va avea de abia în primăvară. Singura condiție pe care le-am pus-o domnilor de la Primărie și mai ales fotbaliștilor a fost ca echipa să nu se mai antreneze pe cele două terenuri, căci ne ocupăm și de cealaltă suprafață de gazon de lângă cea pe care se dispută meciuri oficiale. Dacă se respectă această cerință a noastră, credem cu adevărat că în acest an nu vor mai fi probleme majore cu gazonul, iar din primăvară terenul va arăta foarte bine”, ne-a mărturisit Botond Bereczky .

Așa stând lucrurile, este clar de ce utiștii au bătut la porțile arenei Gloria, alertându-i pe atleții arădeni, care se tem pentru integritatea pistei de tartan din jurul gazonului. Dar, probabil, cu tact, înțelepciune și mai ales dialog s-ar putea cădea la un numitor comun, în așa fel încât cele două discipline sportive, dar și altele să conviețuiască la Bou’ Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț









3 comentarii

  1. Nu cred ca va fi suficienta doar perforarea a 20-30 cm si umplerea cu nisip, chiar si insamatare, eu vad necesar ca pe margini sa existe 6-8 gropi de apoximativ 1000 mc fiecare, cu motoare de absorbtie a apei de drenaj, mai ales in ziua cind e meci si ploaie Sigur , si la suprafata de joc ar trebui drenaj, dar asta este imposibil in perioada compenitioanala si nici iarna. Azi, miercuri am vazut rima data fotbalisti antrenandu-se pe Gloria, e drept fara porti. E un bun lucru sa ai unde sa te antrenezi.

    0
    0
  2. Apropo de stadioane care nu mai exista in Arad. Intr-o parcare a unui hipermarket nu se pot desfasura antrenamentele? Sau in complexul sportiv de langa ICRTI care ca si proiect e prezentat de cativa ani .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button