UTA Arad

2,5 milioane de euro de la Guvern pentru „Francisc Neuman”, dar lucrările la stadion ar putea fi întârziate





Pe lângă bani de la bugetul local, Stadionul Municipal Francisc Neuman din Arad va beneficia de cofinanțare din partea Companiei Naționale de Investiții. În aeastă dimineață, Călin Bibarţ, viceprimarul Aradului, a vizitat șantierul stadionului Stadionul Municipal Francisc Neuman împreună cu Adrian Cefalan, director în cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI), pentru a prezenta stadiul lucrărilor. S-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiții în lista-sinteză a CNI, respectiv pentru finanțarea lucrărilor cu aproximativ 2,5 milioane de euro din fondurile CNI.

Teoretic, noile fonduri vor fi investite în gazon, irigaţii, o nouă instalație de nocturnă, tocmai pentru a nu se suprapune lucrările. Totodată, însă, până acești bani vor fi alocați efectiv în achiziții și manoperă s-ar putea să treacă ceva timp, iar termenul de finalizare al lucrărilor să se prelungească.

Un alt obiectiv vizitat de reprezentanții Primăriei și ai CNI a fost șantierul noului bazin de polo din cartierul Subcetate, unde s-a analizat stadiul lucrărilor executate până în prezent.  S-a apreciat că investiția este în grafic, urmând sa fie predată anul viitor.

10 comentarii

  1. Pana acum se tot plangeau autoritatile locale ca de unele singure trebuie sa se descurce, ca e greu cu finantarea , ca pentru stadionul din Craiova nu stiu cati bani s-au alocat si pentru Arad nu etc. Iata ca acum sosesc bani, dar surpriza, finalizarea (bat-o vina!) s-ar putea sa fie mai tarziu. Oare pe cand?

    0
    0
  2. De la inceput trebuia facut asa cu nocturna pe acoperis si care sa corespunda cerintelor actuale. Argumentul pentru forma tribunelor a fost din cauza nocturnei, nu poate fi nocturna amplasata in fata tribunelor. In acest fel s-ar putea inchide macar colturile de la tribuna II cu peluze chiar daca nu la aceasi inaltime(nr de randuri) din cauza locului limitat si se poate ajunge la o capacitate de aprox 14-15.000 locuri. Legat de termen nu cred ca va fi prelungit pentru-ca de gazon s-ar fi apucat tot undeva prin vara anului viitor, timp suficient pentru a rezolva studiile de fezabilitate, proiect, licitatie, avize etc. Trebuie putina ambitie.

    0
    0
  3. Sa ii explice cineva la Bibart stimabil vice de primar sau ce o fi ca mor cu tastatura in mana.. ca acest stadion, aceasta forma geometrica din 4 parti a fost proiectata asa, pentru ca nocturna sa nu se schimbe.ca noi asa facem, construim casa in jurul hornului! Altfel puteau sa faca un stadion inchis de la inceput sa nu ne pice maselele de la curent, cu nocturna pe acoperis si era mai mult spatiu in jurul lui!!

    0
    0
  4. Si acuma daca tot se modifica modificarea nu se poate sa se inchida pe toate partile stadionul si sa se faca la acelasi nivel peluze tribune?Cum bine zice si Wolf fix asa sa proiectat si lucrat in jurul hornului

    0
    0
        1. Atunci cand va implini falcosu 99 de ani va fi adus in scaun cu rotile sa taie panglica la inaugurare.Pana atunci voi care vreti fotbal la ARAD jucati la matine in mocirla.RUSINE

          0
          0
  5. In iunie 2014 a inceput demolarea stadionului. Intr-o tara sanatoasa la cap cat dureaza ridicarea unui stadion de 12-13000 de locuri?Intreb pt ca nu stiu, poate atata dureaza si acolo.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button